Olasz fórum

Olasz fórum

Rossi százados

2009. június 27. - mbemba

Valentino Rossi századszor nyert moto gp-versenyt. Ezúttal kevesebb izgalommal, mint Katalánföldön, de hát van ez így! Így is jó nyerni Assenben, a legendás pályán.

Csók a mocinak

A rajt nem sikerült fényesen, hiszen Stoner bevágódott elé – Rossi indult az első helyről. De egy kör elteltével már meg is mutatta az ausztrálnak, hogy hol lakik az olaszok istene. Ez túlzás! Egyszerűen csak elment mellette. Közben Lorenzo is elébb jött. Egy ideig tartotta a tempót Rossival, de ezt is csak megfelelő távolságból, aztán Rossi nagyon belehúzott és elment. Lorenzo is helybenhagyta Stonert, így különösebb izgalmak nélkül futottak be.
 
A versenyről még illik elmondani, Talmácsi szereplése mellett, hogy Kallio – korábban Talma finn vetély- és csapattársa a 125-ösök között – a hatodik helyről esett ki a cél közvetlen közelében. Pedrosa és Dovizioso korábban esett ki. Talma remekül rajtolt, egy ideig tartotta is helyezését, a tizenötödiket, aztán visszaesett az utolsó helyre. Sok szerencsét neki a továbbiakra!
 
Rossi a századikat is külön ünnepelte. A csoda46-os fényképészek kíséretében állt meg tábora előtt és egy hosszú tekercset kezdett kibontani. A tekercs pontosan olyan hosszú volt, hogy ráférjen eddigi 99 győzelmének a fotója, aztán a végén fényképezhette a sajtó. Megvan a 100.!
 
Giacomo Agostini 122 győzelmet aratott egy másik korban - 1964 és 77 között gyűjtögetett -, amikor egy versenyző több kategóriában is versenyezhetett.
 
Összetettben Rossinak 131 pontja van, Lorenzónak 126, Stonernek pedig 122. Következő verseny Amerika földjén (Laguna Seca), július 5.-én. Nem mindig volt izgalommentes az ottani verseny!
 

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr831212016

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ToMorgan 2009.06.27. 17:43:12

Itt mindig sikerul :D

A Dottore szazados lett! A legnagyobb kiraly.

Remelem jovore majd Talma szorongatja :D

BálnaUhr · http://balnavicc.blog.hu 2009.06.27. 17:49:45

Gratula Rossinak és Talmának is.

Egy polaroid képet feltehettek volna a 100. futam győzelem mellé a "transzparensre".

nem akar az ökörcsorda legelni 2009.06.27. 18:54:44

Hatalmas vont, ahogy ünnepelték és ahogy megtisztelte a rajongóit azzal, hogy odament hozzájuk a futam után. Schumacherhez hasonlították a sportolói nagyságát, azonban emberileg azt hiszem mindenképpen túltesz rajta.

_benito · www.nst.blog.hu 2009.06.27. 22:09:32

a kedves kollégától vártam volna, hogy felfedi az olaszul nem tudók előtt a sisakra nyomott VLF (viva la figa) rejtélyét. :)

csak a blog szolgáltató jellege miatt.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2009.06.27. 23:12:56

@_benito: Viterbói Lóerő Fanok, szerintem, szóval semmi viva la figa.
Amúgy pedig azt jelenti, hogy Rossink a lányokkal van, és élteti őket a leggyakrabban emlegetett kincsükkel (figájukkal) együtt! :))

Nem tudtam a feliratról, most produkálta?
süti beállítások módosítása