Olasz fórum

Olasz fórum

Kaká és Ibra árvái (nyári igazolások)

2009. augusztus 15. - mbemba

Pénzszűke ide, pénzszűke oda, sokaknak sikerült jól bevásárolni. Ennek megfelelően a csapatok többsége elégedett. Véleményem szerint erre igazán komolyan oka, csak az értékeit megtartó és a keretet a fontos pontokon megerősítő Juventusnak, Napolinak, Laziónak és talán Palermónak van. Persze, könnyen lehet, hogy pont mások járnak jól az adásvételek kapcsán. Meg kell említeni külön is, hogy a Serie A nagycsapatai nem tudták megtartani Kakát és Ibrát. Hogy ez a bajnokság újradimenzionálását jelenti-e…, majd kiderül!

A panorámafotó induljon a nagyokkal – a kicsi kutya is velük kezdené. Az Inter elengedte a felülmúlhatatlan Ibrát. Volt már olyan, hogy egy ekkora sztár elengedése, kiesése olyan erőket szabadított fel, amelyek addig kihasználhatatlanok voltak, és a felhajtó erő nagyobb lett, mint előtte. Egy biztos, Mourinho tudja a legjobban, hogy egy motiválatlan ász csak kis kártyaértékkel bír. Ráadásul itt Eto’o és Milito képes lehet arra, hogy felülmúlják a balkáni svédet. Hogy őket ki szolgálja ki, az már más kérdés. Mindenféle vázlatokon azt látni, hogy Sztankovics lehet ez az ember. Nos, az a csapat, ahol a szerb a gólpasszfelelős az nem lesz BL-bajnok. Talán Cambiasso jön előrébb, Balotelli új szerepet kap, Thiago Motta itt is képes irányítani, a visszatért Quaresma el kezd focizni, a sok tetszelgés után? A Chievótól jött Kerlon nem most fogja vállára venni az Intert. Lucio érkezése viszont nagy-nagy biztonságot hozott, és néhány fejesgólt. Végül pedig Sneijder, Van der Vaart, Deco egyike kell ebbe a csapatba (és Hleb is jó lett volna)
 
Oddo, vissza a feladóhoz
A város másik fele a kispadon újított nagyot. Leonardo biztosan merészebb fickó, mint Ancelotti! A védelem erősödik itt szerintem a leginkább, annak is a közepe: Nesta bevethető, Thiago Silva nem piskóta – ráadásul a brazil már tél óta Milanellóban tréningezik (akkor 10 millió eurót adott érte a Milan) – és a nagydarab amerikai, Onyevu (Standard Liége) sem lesz könnyen a csatárok játékszere. Hatalmas csendben Oddo is visszatért. Szóval, egy újabb világbajnok a csapatban. Huntelaar viszont gólokat kellene lőjön, és nem csak hatot-hetet. Biztos, hogy középkorú és idősebb szakik jól megmondják neki, hogy Van Basten egy kicsit jobb volt, de a holland csatár, hogy megkapja a lehetőséget az biztos. Beretta (AlbinoLeffe), Zigoni (Treviso), Storari (Fiorentina) mire lesz képes? Jómagam Ignazio Abate mellett török lándzsát. A Torinótól érkezett fiatal sokra viheti itt. Vele lesz egy újabb harcos középpályás Gattuso és Ambrosini mellett, ráadásul Abate ifjúsági válogatott, lendületes, szóval friss vér! A már-már monacóinak számító Flavio Roma az ausztrál óriás, Kalac helyére érkezett, de az is lehet, hogy vele Abbiati kap komoly-komoly vetélytársat. A főkérdés persze az, hogy Ronaldinho mennyire tud Kaká helyén focizni.
 
A Juventus remekelt az igazolásokkor! Tudták, hogy gerinc kell nekik, és vettek is egyet! Cannavaro talán a leggyengébb csigolya, de előtte Felipe Melo garancia, és még eggyel előtte Diego sem pipepurc. Lehet, hogy a világbajnok kapitány, Cannavaro bizonytalansága miatt érkezett Torinóba a barcelonai Caceres. Véleményem szerint komoly mellényúlás lehet a végre felépült Cristiano Zanetti elengedése, ugyanis egy tiszta agy minden csapatban jól jön. És ne feledjük, itt is korszakos váltás lehet a kispadon – szerintem hasonló a váltás a milánóihoz –, vagyis Ferrara irányítása sok jót hozhat. Kell ehhez az is, hogy Del Piero alázatosabb legyen, Giovinco életrevalóbb (most esett ki 20 napra), Amauri pedig állandóbb.
 
Az udvariasabb szakemberek azt mondják, hogy a Roma is esélyes az aranyra. Lehet, hogy az Aquilaniért kapott 20 millió visszakerül a csapatba, és nem csak adósságtörlesztés lesz (olyan, mint a honi privatizáció:)? Egy a lényeg – szempontunkból legalábbis –, a Gazzetta is úgy érzi-véli, hogy az egy szem Guberti lesz kezdő az újak közül. Ő baloldali középpályás és tavaly a Bari erőssége volt. A Leccetől megint érkezik valaki, ő Vitorino Antunes, egy 22 éves portugál ifjonc, aki már régebb óta a Romáé, és aki a portugál ifi válogatottakat megjárta (Diamoutene visszament). Most augusztusban volt húszéves Okaka Chuka – 2004-tól a Roma nevelése –, és tőle várható a robbanás. Spalletti csak észreveszi, hogy ékszer van a kezében. A nigériai szülők gyermeke 1,86-ra nőtt – vagy csak ennyit ír a wikipédia -, volt ő már ifi válogatott, meg 16 évesen és 125 naposon Serie A-játékos.
 
Szerintem leszállóágban a Roma, felszállóban a Lazio. Az indexszet biztos, hogy kitette a Lazio. Akit kellett azt megtartottak (Carrizót és Rozehnalt nem), és igazolni is tudtak. Hogy Julio Cruz tud focizni az biztos (129 meccs/49 gól az Interben), és hogy a kispadot is tűri, az is biztos! Rocchi maradt, marad, és ha Pandev sem megy el, akkor olyan választék van elől, ami nem elhanyagolható. Visszajött Baronio is, aki, ha bizalom van nagyon tud irányítani, aztán a spanyol piacon is költöttek a rómaiak: Scaloni (Mallorca) és Dos Santos (Malaga). És hogy Muslera érezze, hogy nem sokat bohóckodhat a kapuban, nyakára hozták a nagyszerű Bizzarrit (Catania).
 
Quagliarella végre otthon, végre Nápolyban 
A nápolyiak valamit nagyon akarnak. De a csapatbemutatót holywoodi körítéssel egy tengerjárón tartó De Laurentiis elnök belenyúlt a pénzeszsákba és befektetett. Megtartotta Lavezzit – erre nem fogadtunk volna –, aztán odavitte mellé Quagliarellát, aki világéletében a Nápolyban kívánt focizni (Ez nem csak frázis!). A válogatott földinek számít a Vezúvnál. Sienából érkezett a brazil Zuniga, akit a bajnokság alatt a fél Serie A akart. De Sanctis egyenest Törökországból repült Nápolyba. Ő, az a kapus, aki ha nem Buffon kortársa, akkor néhány válogatottságot begyűjtött volna. Hamsiknak több ideje lesz kreatívkodni, mert a dolgos és ügyes Cigarini (Atalanta) szintén Donadoni keze ügyében van. Az osztrák Erwin Hoffer pedig az osztrák foci reménysége. Hogy mennyire szerették őt otthon arról, itt van pár kép.
 
A Palermo is nagyon szeretne még előbbre lépni. Ezért az argentin Pastore és Bartolo (középpályások mindketten, előbbi irányító) megszerzése. Leigazolásuk nem befektetés a jövőbe, hanem egy elvárás. A Gazzetta mindkettejüket a kezdőbe várja. Aztán a kispadozó németországi kerettag Amelia a Genoához ment, helyére pedig Rubinho érkezett. Megbízható kapus. A kispadra pedig Zenga érkezett, aki annak ellenére, hogy a fő rivális Catania embere volt, a közönség és az elnök (Zamparini) rögtön keblére ölelte. Zenga pedig magával hozta egyik régi emberét, a román válogatott Goiant. Kjaer mellett a védelem közepén az olasz élvonal legjobbjai lehetnek.
 
A Genoa lemondott Militóról, lemondott Thiago Mottáról, a tavalyi csodaév ászairól, mégis lehet, hogy tovább gyarapodtak. Az érkező Crespóban – 34 éves – talán még mindig van erő, Floccariban pedig spiritusz, aztán a volt sienai Kharja is tudja mi fán terem a támadás. Meg van egy csomó olyan, akiről sokat nem tudunk, de bízunk a Genoa szakemberek jó szemében. Szóval, a kikötővárosba igazolt: Palacio (Boca Juniors), Zapater (Zaragoza), Magnus Troest (Parma), Gomes Pelé (Portsmouth), Figueroa (Boca), Tomovics (Crvena). A Leccetől jött Andrea Esposito nem csak ígéret. Ő, egy ifjúsági válogatottakban szerepelt védő, és az észak-írek ellen Lippi már be is hívta a keretbe.
 
Aztán ott van a Fiorentina. Bevallottan sokat akarnak! Miután Felipe Melót elengedték (25 millióért adták, 8-ért vették játékjogát), elnyerték a Juve jóindulatát. Eljutottak Cristiano Zanetti és Marchisio megszerzéséhez. Natali a védelem közepére a Torinótól érkezett. Nem nagy név José Castillo, de hasznos lehet, ha Gilardino gyengélkedik. A 2007-08-as idényben, Pisában 21 gólt lőtt. Szükség lesz minden jó emberre, hiszen a BL várhat a firenzeiekre. A Melo-féle pénzből még maradt, vagyis lesz itt még vétel.
 
Az Udinese és a Cagliari keveset módosított. A friuliaktól elment Quagliarella, jött Corradi. Ezzel pedig egy csapásra más focit is tud játszani a fekete-fehér tizenegy. A felépült Di Natale, Corradi oldalán talán még többet fog produkálni. Igazoltak még Dél-Amerikából,, Spanyolországból (Alemao, Santos; Caruso, Godoy Cruz; Cuadrado, Medellin; Gomez, Albacete), és látva a korábbi éveket, tuti, hogy pár idény múlva befutott játékosok lesznek belőlük.
 
A szárdok ellenben világbajnokot igazoltak: Barone szorgalmával hasznos ember lehet az ügyesebbnél ügyesebb Cagliari-támadók között. Brkljaca Spiltből érkezett, Nené pedig a Madeira csatára volt. A távozók közül Acquafrescát sajnálja igazán a Sant’Elia közönsége. No meg Fini hiányozhat a tavalyi bravúrcsapatból.
 
A Samp is a jobbakhoz tartozhat, hiszen megtartották értékeseiket! Bonazzoli visszajött, ha Pazzinivel baj lenne, meg a nápolyi Mannini is hasznos lehet. Itt azért még várható változás, hiszen a firenzei Semioli és Santana megszerzése állandó téma a ligur partokon.
 
Panucci Parmában landolt
Körülbelül ez lenne a bajnokság első fele! A második fele is jól beleerősített. Az újoncok pedig különösen sokat költöttek: elsősorban kényszerből, másodszor mert megtehették. A Parma Panuccit vett, meg Bozsinovot (Manchester City, ha elfelejtettük volna). De Emiliába költözködött Galloppa (Siena), Dellafiore (Torino), Lanzafame (Bari) is. Ha lehet még nagyobb az elvárás Biabiany iránt. Ő az Inter kölcsöne, francia, csatár és 20 évesen ideje lenne nagyot fejlődnie.
 
Aztán a Livorno is mozgósított! Mindenekelőtt Lucarelli hazahozatala számít, ugyebár! Tavano is fog lőni néhány gólt. Knezevics (Juve) és Pieri (Samp) pedig stabilitást adhat az újoncnak.
 
Bariban kevesebb pénz van - kinéz a csapatnak egy dúsgazdag amerikai tulaj -, de erősíteni persze, hogy megpróbáltak. Nagyon reméljük, hogy Koman megtalálja számítását, sőt, hogy a Bari még inkább megtalálja számítását benne! Koman mellett is sok Serie B- és C-játékost (Allegretti-Triestina, Volpato-Piacenza, Greco-Pisa, Visconti-Avellino) igazolt a déli csapat, plusz Langella a villámgyors Chievo-, korábban Cagliari-csatár is megvan. Név még a Genoától érkező Paro is.
 
Felforgatták alaposan az Atalantát! Ment Floccari, Cigarini, De Ascentis, Defendi, azonban jött Acquafresca, Caserta (Lecce) és Tiribocchi. Talán súlyosabb a távozók sora, de Tir és Acquafresca elférne egy pár komoly válogatottban is, kezdőként. A regginai Barreto szintén kezdhet.
 
A bolognaiak (talán) legjobb új embere a B-ből érkezett: a bresciai Viviano évek óta nagyszerű teljesítmény nyújt a kapuban. A középpályára a palermói Guana és a sampos Raggi jelent erősítést.
 
A sienaiak úgy tűnik gyengültek, hiszen Kharja, Frick, Galloppa erősségek voltak, de Eleftoropulosz és Nicola Amoruso is tényezők voltak. A Romától Filipe, Bergamóból Parravicini érkezett, meg a Cataniából Paolucci, de hát nem ők maguk fogják az A-ban tartania derék toszkánokat.
 
Nem rózsás a Catania helyzete! Zenga elment a kispadról, és vele együtt ment Bizzarri (Lazio), Paolucci (Siena), Baiocco, Dica (Iraklisz), Tedesco (Bologna). Ezzel szemben igazi név Gennaro Delvecchio a Sampból, meg Plasmati, aki visszatért Bergamo után. Aztán lehet, hogy az argentin Federico Polli (Newells Old Boys) úgy védekezik, hogy az egész Serie A berezel. Bizzarri helyettesítése talán megoldott, hiszen Andujar mégiscsak argentin válogatott kapus.
 
A Chievo azzal reménykedik a scudettójában, vagyis a bennmaradásban, hogy megtartotta Pellissier-t, meg a tavalyi hősöket. A körüludvarolt, immár válogatott, támadó mellett Yepes sem engedett a csábításoknak. A távozók között vannak értékek (Italiano, Kerlon, Langella, Esposito, Makinwa), de mégis, aki fontos volt a vezetésnek az maradt.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr91308239

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

madbalee 2009.08.15. 09:58:19

Legnagyobb fogást szerintem "Aquapowerrel" az Atalanta fogta ki. Neki komolyabb csapatokban lesz a helye. Húzni fogja idén őket.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.08.15. 11:09:13

A Romának már az erősítés volna, ha elkerülik a sérülések. Egyelőre a tavaly alig látott és még jó két hónapig harcképtelen Aquilanin kívül megtartottuk a fontos embereket. A Gent elleni játék meg azt mutatta, hogy idén elég komoly alapozást csinált meg a csapat. Különösen az öreg Capitanonál volt föltűnő mennyivel jobb erőben van, mint tavaly. Szerintem idén az Inter nem emelkedik ki annyira, több esélyes bajnokságot várok, az anyagi problémák ellenére jó római szerepléssel.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.08.16. 09:51:38

Állítólag hétfőn jelenti be Fabregas érkeztét a Milan, sőt olyan meglehetősen kamuszagú feltételezés is fölröppent, hogy Mancini kölcsönben visszatérne a Romába! Szerintem a két milánói klub még mindenképpen igazol az utolsó napokban.

RolloJuve 2009.08.16. 11:16:55

Akkor tételesen, csak ami közben eszembejut:
- A Milán védelme úgy megerősödött, hogy öröm volt nézni milyen gólokat kaptak tegnapelőtt a Trofeo Tim-en, bár még egy hét a szezonkezdésig, ez hurka volt.
- Okaka fejlődött a B-ben, de valószínűleg akkor volt 16 éves és 125 napos, amikor Balotelli 18. Láttunk e már karón anyakönyvet? :D
Minden esetre dobogóra várom a Romát.
- Hehe, ahol Bizzarrit szerződtették cserelabdaszedőhelyettesnek, ott ilyen Muslerák nem nagyon fognak pár fordulónál többet védeni. Ha a "gyenge pont" fizikailag materializálódna, nagy valószínűséggel Muslera alakját venné föl. Komolyra fordítva a szót: nem nagyon látom a javulását azóta, hogy nem is olyan régen Ballotta röhögve kiszorította a kezdőből.
- Megint jó lesz a Nápoly, szívesen nézem mindig a meccseiket.
- Van egy olyan érzésem, hogyha Crespo nem sérül le hosszabb időre akkor 20 gól fölött zár. Figueroa szerintem csak kölcsönben volt otthon, legalábbis már a B-ben is a Genoában játszott.
- A Fio nem Marchisiot igazolta le, hanem Marchionnit. A védő a Grifonéban "kötött ki".
- Ahol Corradi van, az a csapat gyakorlatilag szopóágra kerül.
- A Chievo egyszer úgy is nemzetközi szereplést érő helyen végezhet, hogy nincs calciopoli.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.08.16. 11:34:27

@RolloJuve: Pedig Muslera nagyon nagyot javult tavaly tavaszra, nem szopkod már olyan brutális potyákat és nagyon nagy bravúrokra képes. Nekünk például kivédte a szemünket a tavalyi derbyn.

s.g. · http://soccergirl-sgblog.blogspot.com 2009.08.20. 15:13:57

" Fio - Eljutottak Cristiano Zanetti és Marchisio megszerzéséhez." Mi? Marchisio még mindig Juvés, és nem úgy tűnik, mintha szabadulni akarnának tőle...

Zigi 2009.08.20. 18:31:22

Kassa-Roma 3-3 Hát elég gyengének tűnt ez a római védelem.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.08.21. 00:05:25

@s.g.: Marchionnival kavarta a mester, előfordul az ilyen.
@Zigi: Ugyan már, beszólt a mester 3-1-nél, hogy így nem jön ki8 senki a visszavágóra. mHa meg fölépül Juan nem lesz gond hátul.

Zigi 2009.08.21. 20:17:16

Forduló-beharangozó nem lesz?

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2009.08.22. 11:49:16

Marchisiót és Marchionnit kevertem alla Gizike és gőzeke. Bocsesz!

@Zigi: Ma reggel érkeztem haza, a beharangozó most elmarad. Jövő hétre átgondolom szépen! Az biztos, hogy rendszeres összefoglalót nem írok!

@RolloJuve: Okaka Chuka Olaszországban született, vagyis én elhiszem a születési évszámot.
A Chievo scudettója pedig nem a nemzetközi kupaszereplés, hanem a bennmaradás. :((

Szerintem idén a Lazio lesz a meglepetéscsapat, vagyis négyben lesz! UFF!
A Nápolynak pedig nagyon szurkolok.

RolloJuve 2009.08.22. 15:41:05

Legyen inkább a Nápoly akkor a meglepetéscsapat! :D

Figyelj már, ha beharangozóposzt nem is lesz, de nincs kedved esetleg estig kitenni egy tippelőset, csak a meccsek felsorolásával? Szerintem más is örülne neki.

Szerintem azért nem lesz olyan rossz a Chievo, holnap majd megnézem őket, lényegi változás nem nagyon volt a keretükben úgy tudom, meg a sportnapilap is azt írta tegnap.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.08.22. 16:52:53

@mbemba: Szerintem meg a Roma lesz a meglepetés csapat. Jó kis bajnokság lesz.

Tippelés ügyben meg csatlakozom Rollohoz.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2009.08.22. 17:42:39

@RolloJuve: Igen, a Gazzetta kezdőjében mind a 11 kezdőjátékos, tavaly is ott volt. Ha minden igaz a Triesztből érkezett uruguayi Granoche lehet komoly erősítés.
süti beállítások módosítása