Olasz fórum

Olasz fórum

Berluscolandia

2009. december 05. - baraonda

Szardinián ingatlan eladó! 80 holdas parkban, tavakkal, mesterséges vulkánnal, több úszómedencével, extra riasztórendszerrel, 2600 m2-es luxusvillával, biztonsági bunkerekkel, egy ókori amfiteátrummal, különleges kaktuszokkal és száz éves olajfákkal. Irányár: 450 millió euró.

Még nyilnak a völgyben a kerti virágok, mikor ’36 szeptemberében felsír a kis Silvio. Luigi és Maria első gyermeke. Konzervatív nevelést kapott, szerzetesek által fenntartott iskolába járt. Aztán Cum laude elvégezte a jogi egyetemet.
 
Következő megálló a Milánói Központi Pályaudvar. Carla Elvira Lucia dell’Oglio buszra vár. Silvio felajánlja, hogy elkíséri. Meg sem állnak a házasságkötő teremig. Két gyermekük születik.
 
A 60-as évek végén betör az ingatlanüzletbe. Úgy adja-veszi a területeket, mint délen macskát a vacsorához. Megveszi a Casati-villát, 2 évre elszállásolja az ország egyik legkeresettebb maffiafőnökét, Vittorio Manganót. Sok évvel később különös kapcsolatukat azzal magyarázza ki, hogy csak egy lótenyésztő farm létrehozásán dolgoztak. (ki lehet találni, lett-e a lótenyésztésből valami)
 
Ilyen kapcsolati háttérrel már könnyebb elképzelni, hogyan is lett Berlusconiból médiaguru.
 
1978-ban alapította első médiacégét, hogy miből, azt máig nem tudta kibogozni semmilyen ügyészi vizsgálat. A 80-as években létrehoz több tévécsatornát, beleszédül egy alsóvonalbeli színésznőbe, már megszületik első közös gyermekük, mikor Carla dell Ogliotól elválik és feleségül veszi Veronicát. A násznép soraiban ott tapsol Bettino Craxi, az akkori miniszterelnök.
 
Politikai karrierbe kezd, színes ígéretekkel szédíti a választókat, és rendre meg is nyeri a voksolást. Sokan szidják, kevesen szeretik, mégis megválasztják… Úgy gondolom, mi magyarok a saját házunk táján söprögessünk, ne törjünk pálcát Berlusconi politikája felett. Nézzük inkább azt az oldalt, amiben igenis Silvio a legjobb egész Európában, ha nem az egész világon. Ez pedig az a sajátos, olykor kicsit talán közönségesnek is tűnő humorérzék…
 
Az egész világ felkapta a fejét, mikor az 1997-es szépségkirálynőt, Mara Carfagnát megtette miniszternek. Hozzá kell tennünk, Berlusconiban igen hevesen folyik a tüzes olasz vér, végigcicázta mindkét házasságát, ám feleségénél Mara volt az utolsó csepp a képzeletbeli pohárban, ennek is köszönhető, hogy beadta a válópert.
 
A New York-i befektetőknek javasolta, hogy költözzenek át Olaszországba, mert ott szebbek a nők, mint Amerikában…
 
2006-ban azzal viccelődött, hogy Mao Kínájában ugyan nem ették meg a gyerekeket, csak megfőzték őket, hogy velük trágyázzák a földeket.
 
Szívesen élcelődik az amerikai elnök, Obama bőrszínével; a szerb miniszterelnököt George Clooney-hoz hasonlítja; képtelen kormányfőhöz méltóan viselkedni a csoportfotózásokon; (ha egyáltalán részt vesz a fényképezéseken, mert akadt rá példa, hogy a NATO-csúcsértekezletre érkezőket addig várakoztatta mobilozásával, hogy nélküle fotózkodtak. Az aquilai földrengés fedél nélkül maradt károsultjainak azt javasolja, érezzék azt, hogy kempingeznek… és folytathatnánk hosszasan…
 
És ma, 2009. december ötödikén Rómában szintén Berlusconiról szól minden. Ma rendezik ugyanis az NBD-t, azaz a No Berlusconi Day-t. Politikusok, közéleti szereplők, újságírók szólalnak fel Berlusconi politikája ellen… Sereglik a nép szerte Olaszországból a Piazza San Giovannira, bólogatnak majd, hogy Belrusconinak mennie kell… Ez mind a show része, hogy aztán a következő választásokkor újra megkoronázzák…
 

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr461575997

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

a\' ördög 2009.12.05. 18:10:03

Silvio nagy pimp, szeressük :D

Loop · http://www.autostat.hu/ujdonsagok 2009.12.05. 19:08:43

megérdemli. elég durva, hogy egy erkölcstelen, nárcisztikus senkiházi maffiózó ilyen magasra eljuthat a politikai életben... ezekszerint nem csak magyarországon van ez így. bár ennyire nyíltan itt se történik ilyesmi...

tölgyes 2009.12.05. 20:01:03

A minap megkérdeztek egy baloldali szakértőt, hogy mi lenne, ha választásokat tartanának. Válasz: Berlusconi nyerne. Miért? Szólt a megrökönyödő kérdés (A műsort az ATV közvetítette.)... Mert egyedül Olaszországot nem viselte meg a válság. Berlusconi eredményes gazdaságpolitikát folytat. Csínytevéseit pedig az olaszok többsége inkább elismerően irigyli, mint elítéli..Nehéz a helyzete elvtársak.

baraonda · baraonda.blog.hu 2009.12.05. 20:17:16

@a\' ördög: mit mondjak, én mint politikát csak távolról ugató szőkenő?! Bírom az öreget, na :)

@Loop: szerintem ez így van az egész világon. :) Bár abban egyetértünk, hogy igencsak nárcisztikus figura.

@tölgyes: hát ez az állandó olasz forgatókönyv, megválasztják, mert a zűrös ügyei mellett azért csak eredményes. A népnek viszont kenyér kell meg cirkusz ugyebár. Na, ma tartják a cirkuszt :)

pobeda 2009.12.05. 20:55:06

Ma nyert a Milan.:)
Milan 3:0 Sampdoria

tony zionist 2009.12.05. 21:16:28

@pobeda: akkor most se váltják le silviot :D

thelizardking 2009.12.05. 21:34:26

NBD-sekkel találkoztam ma Bécsben is. Hirtelen nem értettem a dolgot. És ezt így hogy, meg ilyenek. Bécsben Berlusconi ellen? A posztnak hála, már látom az összefüggést. Ahogy láttam az olaszok próbáltak osztrákot, magyart, kínait is Berlusconi ellen hangolni, nem sok sikerrel.

thelizardking 2009.12.05. 21:36:14

Ilyet szervezhetnénk mi is, mondjuk a Kossuth téren. Gyurcsány, Bajnai, Orbán, Kóka, Dávid, Vona és a teljes sleppjük mondjanak le. Csináljuk meg. :)

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.12.05. 21:37:39

Nem tudom, lehet velem van a baj, de az ilyen személyek nem nyűgöznek le sem könyvben, sem filmben, még a kevésbé a való életben. Az, hogy a politikában egy ilyen ember ilyen magasra juthat, jelzi, hogy nem csak itthon van erkölcsi válság. Egész Itália saját magából csinál karikatúrát egy ilyen kormányfővel. Szégyen.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.12.05. 21:38:39

@thelizardking: Vonát ebbe a körbe minek belevonni? Van neki sok hibája, de hogy hosszú ideje a politikai elit részeként gyilkolná az országot, nehezen mondható.

baraonda · baraonda.blog.hu 2009.12.05. 21:45:02

@thelizardking: nem csak Bécsben... Tüntettek Istanbulban,Barcelonában, Münchenben, Amsterdamban, Londonban és ki tudja hol még...

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: szerintem szimplán csak megosztja a népet, vagy csipázzák vagy nem.
Volt valaki nálunk, aki azt ajánlotta, le kell cserélni az öregecskedő feleségeket. Na, Berlusconi nem csak mondja, hanem csinálja. :) Ahogy öregszik ő, úgy fiatalodnak mellette a lányok.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.12.05. 21:51:27

@baraonda: Ne is haragudj, de ha szerinted ennek a bunkó kijelentésnek a gyakorlatba való átültetése rendben van...
Másrészt Berlusconi lehet hogy megosztó, minden politikus az, a probléma nem ez. Egy cinikus, öntelt bűnöző, ami még egyszer mondom, egész Itáliára nézve szégyen, hogy ilyen ember kormányfő lehet. Nem hiszem, hogy a gengszterfilmekbe való élet olyan nagy csodálatot kéne hogy kiváltson.

stonedraider · http://1sor.blog.hu/ 2009.12.05. 22:03:40

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa:

itáliában évezredek óta rajonganak a hasonló típusu vezetőkért, nem kell ezen annyira meglepődni:)

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.12.05. 22:05:55

@stonedraider: Meglepődni nem lepődtem meg, de ennek örülni egy másik dolog. Más a véleményünk, szerintem ez szégyenletes, mások szerint nem. Csak legalább itthonról ne tegyünk úgy, mintha Berlusconi valami varázslatos, irigyelni való ember lenne.

baraonda · baraonda.blog.hu 2009.12.05. 22:12:06

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: nem, én is úgy gondolom, hogy nincs rendben. (és ezt most nem csak azért mondom, mert már túlvagyok a Berlusconi által mostanában kedvelt korosztályon :) Hozzáteszem, engem itthon sem nagyon érdekel, hogy melyik fontosember kibe szerelmes random. :)

A hozzászólásod másik részéhez annyit tudok hozzáfűzni, hogy Olaszországban nincs olyan politikus, akit ne hoztak volna kapcsolatba a mafiával. :)

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.12.05. 22:26:33

@baraonda: Amúgy félre ne érts, remek és részletes a poszt, de a maffia még mindig Olaszország egyik rákfenéje, ennyi idő és küzdelem után is.

baraonda · baraonda.blog.hu 2009.12.05. 22:32:00

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: látod, ezzel teljesen egyetértek. Azzal is, hogy remek a poszt :P, meg azzal is, hogy a mafia megoldatlan problémakör a Csizmában. :/

Rino 2009.12.05. 23:27:40

grat a poszthoz!
Forza Silvio. :)

cpandacsoki · http://isis.blog.hu 2009.12.05. 23:47:53

@tölgyes: Ki volt az a baloldali szakerto? Igazat mondott (bar lassan sullyed a Lovag, talan mar nem egyertelmuen boritekolhato a gyozelme), de az indoklas rossz. Igaz, hogy az olaszokat nem erintette annyira a valsag, mint a tobbi orszagot, de egyreszt erintette, masreszt ha egy nepnek rosszabbul kezd menni a sora, mint eddig, akkor leszarja, hogy relative szerencses, harmadreszt a Lovagnak semmi koze nincs az egeszhez, az elmaradott bankrendszer a fo felelos.

Egy kollegam meselte, hogy nemregiben Belorusziaban es Iranban jart konferencian. Mindket helyen azzal kezdek a helyiek a jopofizast az elso kozos vacsoran, hogy "Your president is such a funny stupid ass, hahaha", komolyabb tarsasag egy ido utan ezt megelegeli, de az impotens baloldal es a tv birodalom a tuloldalon megneheziti a nep visszanyereset a megbuktatasara.

@baraonda: En is birom az oreg majmot, de ha az en miniszterelnokom lenne, akkor felek, hogy nem birnam:DDD

Uebermensch 2009.12.05. 23:48:30

40 éves feleségemet két húszévesre cserélném...

oleandro 2009.12.05. 23:57:55

Mindig is utáltam azt a mondást, hgy minden országnak olyanok a politikusai, amilyeneket megérdemel.Mostanában pont Berlusca miatt elsősorban.

Egyébként szép és jó, hogy a másik Olaszorzág nem adja föl, és tovább próbálkozik, de mért pont lilában teszik ezt?

tucano 2009.12.06. 02:14:58

Délen nem esznek macskát, illetve kérdezzétek meg a nápolyiakat, lehet hogy ők tudnak vmit. Berlusconi meg biztosan veszti a következő választásokat.

BatPista 2009.12.06. 07:15:18

Nem olyan bonyolult ez...Lehet,hogy maffiózó,lehet,hogy lop,csal,hazudik,de az olaszok és Olaszország érdekeit képviseli mindenek felett-onnan van a vagyona.Azaz nem szarik oda (túl nagyot),ahonnan zabál.Hogy néha elönti Nápolyt a szemét...?Azt elfelejtik hamar.Azt,hogy elsősorban olasz és csak aztán bármi más,azt nem.:)És az az ország működik.

stars7726 2009.12.06. 09:53:32

Orbán lagjobb haverja...

baraonda · baraonda.blog.hu 2009.12.06. 10:08:25

@oleandro: a lila - amennyire én tudom, ha nincs igazam, majd valaki kijavít - a PD színe. (Demokratikus Párt) A piros meg a baloldalt szimbolizálta. (mert pirosban is sokan voltak és ott majd csak Karácsony felé esedékes a Mikulás :)

Iustizmord 2009.12.06. 10:16:18

nézzétek,az AC Milan évek óta szenved. ha hagyta hogy ez történjen a csapattal, mire számíthat Olaszorzág?

RolloJuve 2009.12.06. 10:27:43

@baraonda: "1978-ban alapította első médiacégét, hogy miből, azt máig nem tudta kibogozni semmilyen ügyészi vizsgálat. A 80-as években létrehoz több tévécsatornát"

Csak a tények kedvéért itt érdemes lenne megjegyezni, hogy ezek egytől egyig illegálisan, kalóztévéként üzemeltek. Szóval nem csak a miből? a lényeg, hanem a mit? is.

"the dragon" · http://kigondoltam.blog.hu/2013/08/26/elrendezett_hazassag 2009.12.06. 10:30:34

@tucano:

Nem nagyon értesz a politikához, igaz-e? Itália ugyanis nem Berlus és bárki más, hanem Berlus és a permanens kormányválság között választ...

baraonda · baraonda.blog.hu 2009.12.06. 11:38:41

tony zionist, ha erre jársz: én tutti nem töröltem semmit. Emailben látom amit most kommenteltél, de itt pölö azt sem. Viszont azt azért nem árt, ha tudod, ez nem az a blog, ahol egymást csudázza a nép. Úgyhogy csak fincsin a szavakkal per favore! :)

tony zionist 2009.12.06. 11:51:52

na megint kiszedték...
nem csudáztam senkit, csak leírtam a véleményemet, amit az alkotmány biztosít, csak valami ócska büdös zsidó, aki szarik a demokráciára, és az alkotmányra, kitörli, mert nem tetszik neki az igazság.

szóval miért baj az, hogy egy olasz ME az olasz és nem a zsidó maffia hűbérese?

tony zionist 2009.12.06. 11:52:44

pl nálunk az MSZP majdnem belügyminisztert csinált a magyarországi zsidó maffia vezéréből,Tasnádiból...

cpandacsoki · http://isis.blog.hu 2009.12.06. 12:00:38

@BatPista: Nagyon magvas hozzászólás volt, gratulálok hozzá. Melyik ország nem működik? Mi az, hogy elsősorban olasz és csak aztán bármi más? Melyik miniszerelnök ikszelne ezzel ellenkező állításra (a saját nemzetét behelyettesítve az olasz helyére)?

baraonda · baraonda.blog.hu 2009.12.06. 12:07:19

@tony zionist: hogy B. politikájáról ki mit gondol, beosztja kedve szerint. Tök őszinte leszek: marhára nem érdekel, hogy B. kinek a hűbérese, az én véleményem nem hiszem, hogy számottevő tényező lenne az olasz belpolitikában. De kapaszkodj tony, és légyszi ne sértődj meg: a Tied sem :)

Az igazság meg... "odaát van". :) Ne pörögj túl, minek? Ez a blog nem a világmegváltásról szól, hanem arról, hogy bírjuk az olaszokat/nem bírjuk az olaszokat. Pont.

Biztos fáj sokunknak ami itthon történik, de erről ne itt beszélgessünk, mert ez az OLASZFORUM. Capisci? :)

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2009.12.06. 12:13:57

@tony zionist: Az indulatokat fejezzük ki másképp!

Egy kommentedet szedtem ki, eddig!

Azt is kiszedem, ha mocskos üzbég, mocskos olasz, mocskos székely van benne! Én utóbbi vagyok!

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.12.06. 15:07:02

@tony zionist: Mindkettő maffia éppen úgy elítélendő, és azért, mert Berlusconi az olasz maffiában ténykedett, ténykedik, ugyanolyan undorító is. A kérdés itt nem az, hogy milyen bűnszövetkezet, hanem hogy bűnszövetkezet. Egyáltalán nem érdekel, hogy ez egzotikus, szicíliai donok, vagy ukrán vodkakeresztapák, avagy bármi egyéb. Minden bűnszervezet undorító.

boogieee · http://www.pallas70.hu/logisztikai-ugyintezo.php 2009.12.07. 09:19:46

El tudom képzelni, hogy mi az olaszok véleménye a nagy Berlusconi-ról!

tony zionist 2009.12.07. 12:23:32

@mbemba: se az üzbégek, se az olaszok, se a székelyek nem ncik, és nem üzemeltetnek egy náci terrorállamot, nem népírtanak éppen, nem gyilkolnak, és nem hallottam, hogy akármelyik olasz pap, vagy üzbég imám arról beszélt volna, hogy "1000 nem olasz/üzbég élete sem ér annyit, mint egy olasz/üzbég körme"

ellenben a kedves dov lior főrabbi azt találta mondani, hogy "1000 nem zsidó élete sem ér annyit, mint egy zsidó körme"

mi ez, ha nem mocskos náci? milyen nép az olyan, amelyik úgy 99%-ban így gondolkodik? mocskos náci fújj!

a vélemény meg szabad, akkoris, ha sértő. nem tetszik az alkotmány? pereld be az államot az ENSZ-nél, oszt jónapot.

bár játszhatsz istenkirályt is egy magyar blogon, attól nagyon jelentős valaki leszel :)

hajár silvio, hajrá olasz maffia :)

en.wikipedia.org/wiki/Jewish_Mafia
a rohadt antiszemita wikipédiája, fujj :D

tony zionist 2009.12.07. 12:25:48

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa:

maffia mindig volt és mindig lesz mindenhol.

a kérdés az, hogy egy országban ez nemzeti szinten valósul meg, vagy a zsidó maffia martalékává válik.

Olaszországban az olasz maffia az úr, Magyarországon meg a zsidó maffia. most akkor kinek jobb?

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.12.07. 12:43:57

@tony zionist: Tételezzük fel a vita kedvéért, hogy úgy van ahogy mondod. Mindkettő ugyanolyan rossz és ártalmas, mert a lényeg nem az hogy milyen bűnszervezet, hanem hogy bűnszervezet. Ezért, feltételesen elfogadva hogy igazad van, mindkét helyzet ugyanolyan rossz.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2009.12.07. 15:43:40

"1000 nem zsidó élete sem ér annyit, mint egy zsidó körme"
,,milyen nép az olyan, amelyik úgy 99%-ban így gondolkodik?"

Nincs olyan nép, amelyik 99%-ban így gondolkodik!

Silvio neve mellett pedig vannak piros pontok is! Nem csak a Milan! (Lesz erről is poszt!)

tucano 2009.12.12. 10:50:30

@"the dragon":
:) Itáliában az igazi urak a magisztrátusok, vagy hogy a fenébe van magyarul. Ami Rómában történik az pont senkit sem érdekel, mindenki azt csinál, amit akar. De egyre kevesebb embernek tetszik amit Berlusconi alkot, sokkal többen szidják, mint pártolják és ez az elmúlt egy év történései miatt van. Ráadásul nemcsak a miniszterelnök úrral van a baj, hanem az embereivel, akik pont semmit sem csinálnak. A zucca népének elege van abból, és nem is érdekli, hogy hány éves román luvnyákat kokainoztat a főnök. Sokkal érdekesebb, hogy elég gyorsan megy lefelé az életszínvonal,miközben a vezetők nagyon gyorsan gazdagodnak. Ha vki populista politikát nyomat, ne lepődjön meg, hogy visszaüt. A válságról meg annyit, hogy per pillanat Olaszországnak van a legnagyobb esélye államcsődre az EU-n belül.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.12.12. 11:06:56

@tucano: Igazad van, ezek miatt sem véletlen, hogy a Liga Nord teljes decentralizációt akar, és egyre többen támogatják.

Czelder Orbán 2009.12.15. 11:25:08

Érdemes lett volna megemlíteni, hogy Berlusconi tagja volt a P2 maszon páholynak és így tudott feltörni az üzleti életben.
Licio Gelli pár éve adott egy interjút, ahol nagyon dicsérte Silvio-t. Kb. mintha Horn Gyufa dicsérné Gyurcsányt... :(

Itt az interjú a vén rohadékkal:
www.repubblica.it/2003/i/sezioni/politica/gelli/gelli/gelli.html

Itt meg a(z idevágó) lényeg:
"...Berlusconi è un uomo fuori dal comune. Ricordo bene che già allora, ai tempi dei nostri primi incontri, aveva questa caratteristica: sapeva realizzare i suoi progetti. Un uomo del fare. Di questo c'è bisogno in Italia: non di parole, di azioni".

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2009.12.15. 11:31:41

@Czelder Orbán: Helló!
Ne írjuk itt senkire, hogy rohadék! (nem is ismerem a palit)
Bocs!:) Gyere máskor is!

Czelder Orbán 2009.12.15. 12:11:26

@mbemba:
Elnézést, nem vagyok személyválogató, de Gelli manőverei khm-khm... morális deficittel bírnak. És akkor még nem bontottam ki az igazság minden szeletét. :)

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2009.12.15. 12:31:36

@Czelder Orbán: Ugyan! :)
Úristen, micsoda alakjaik vannak nekik is! Olvasom, hogy most is házi őrizetben csücsül 90 évesen.
Házi őrizet, így csúnyán hangzik. Ha azt mondjuk, hogy Arezzo melletti villájában lebzsel, már egészen más.

Neked az ő neve, például, honnan van meg?

Czelder Orbán 2009.12.17. 18:09:29

@mbemba: Mármint hol hallottam először Gelliről?
A P2 kapcsán olvastam róla és hopp, szembejött egy ismerős név. :)
Az 1970-es években kezdte el karrierjét Berlusconi, amikor sok mozgalmas politikai esemény zajlott. A két legdurvább: a Borghese-puccs és Aldo Moro megölése. Mit ad Isten, Berlusconi épp a '70-es évektől kezdett el feltörni, a P2 és a káoszos belpolitikai helyzetet kihasználva.

A golpe Borghese arról szólt, hogy egy ünnepség alkalmára felhoztak egy rakat csendőrt Rómába, akiknek Borghese tábornok úr parancsára éjjel meg kellett volna puccsolniuk a kormányt. Csakhogy mielőtt elkezdődött volna a banzáj, villámgyorsan leállították a folyamatot, a tábornok pedig megpattant Spanyolországba. A CIA és a P2 biztosan tudott a dologról, a tábornok pedig valószínűleg időben rájött, hogy csak felhasználják (nem tudni, mire) és jobban jár, ha visszavonul.
Mivel nem vagyok olasz és nem is mélyedtem bele a '70-es évekbeli olasz belpolitikai viszonyokba, ezért nem nagyon tudok biztos állításokat tenni.

Szabad a pálya az összeesküvéseknek, amelyek - valljuk be - Olaszország XX. századi történetében van szerepük. Két apróság a korszakból:
- Andreotti és a szicíliai maffia kapcsolata igen jó volt
- Aldo Moro-t a Brigate Rosse úgymond második generációja rabolta el, hogy fogolycserével kihozza a sittről az első generáció tagjait. A fura az a dologban, hogy míg az első generáció lelkes amatőrök társasága volt, addig ez az elrablási művelet vérprofi módon lett végrehajtva. Gondolom, mondanom se kell, hogy a sitten csücsülőknek fogalmuk sem volt arról, ki a frász akarja őket kiszabadítani.

Egyszóval csak arra akartam célozni, hogy az olasz belpol. és a P2 felvirágzása nem(csak) önmagából kinőtt, fura összetételű "gittegyletek" felvirágzásaként értelmezhető, hanem nagyhatalmi játszmák mentén is zajlottak ezek az események.
Hogy mi az igazság, én nem tudom, hülyeségeket pedig nem szeretnék terjeszteni, de a Berlusconit övező "siker" és "tekintély" nekem büdös, már bocsánat.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.12.17. 18:20:11

@Czelder Orbán: Teljesen igazad van, Berlusconinak nem Olaszország ügyeit kéne intéznie, hanem egy másik helyen a tiszta ruhákat vasalni. Nagyon sokat tudsz az olasz belpolitikáról, tisztelet érte!

Czelder Orbán 2009.12.17. 19:07:56

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa:
Köszönöm szépen, de nem szolgáltam meg a dicséretet. Én csak olvasgatok ezt-azt. :)
süti beállítások módosítása