Olasz fórum

Olasz fórum

Az Atalanta, a Siena és a Novara az A-ban

2011. június 13. - mbemba

A Siena és az Atalanta feljutásáról eszembe jutott, hogy egy kicsit ők is olyanok, mint a haj a levesben és a fejen. A Serie A sok nekik, a Serie B pedig kevés. Feljutottak megint a toszkánok, a firenzeiek riválisai és a mindig harcos bergamóiak. Egészen más a helyzet az 55 év után ismét elsőosztályú Novarával. Róluk, illetve a Serie B mezőnyéről már irogattam, most egész egyszerűen legyen itt a tény: feljutott az Atalanta (79 pont), a Siena (77) és a Novara (70). Aztán lehet, hogy a zöld asztalnál másképp döntenek, merthogy 2010-11-ben is volt disznóság.

A hazai pályán BL-képes műfűvön játszó – és ott egy évig veretlen – Novara harmadik volt a bajnokság végeztével, így ő játszhatta az osztályzót a Reggina (Kovácsik Ádám csapata), a Padova és a Varese ellenében. A kalábriaiakkal idegenben lőtt góljaik jogán jutottak tovább (0-0 és 2-2), majd a Padova ellen előbb idegenben 0-0-t játszottak, otthon 2-0-ra nyertek.

Kiesett a Frosinone, a Portogruaro, a Triestina (Filkor csapata) és a bergamói AlbinoLeffe ellen alulmaradó Piacenza. Utóbbiak főnöke azt mondta, hogy csapatát nem iratja be az alsóbb osztályba.

Itt a táblázat és a góllövőlista.

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr882979273

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2011.06.13. 14:00:54

Emlékezzünk meg róla, hogy a Novara stadionjának lesz a legszebb neve, szerte a Serie A-ban.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2011.06.13. 16:01:57

Most olvasom, hogy Platini nagypapája novarai származású, ezért külön is gratulált a csapatnak!

Itt a döntő meccs összefoglalója (10 emberrel is sok helyzete volt a Padovának): www.youtube.com/watch?v=ymcUd6ZZtTQ
süti beállítások módosítása