Olasz fórum

Olasz fórum

Azért a hó az úr! (tippelde)

2012. február 03. - mbemba

A hó és mindenekelőtt a tehetetlenség, alaposan felforgatta a tabellát. Ezek után normális döntés előhozni a meccseket délutánra. Nem lesz esti meccs! Lesz viszont két nagyon ütős meccs ­– márcsak a szereposztás miatt is: Roma-Inter, Milan-Napoli.

Hóhányók

Roma-Inter (vasárnap 3-tól). Szerintem párhuzamos utakon jár a két egyesület: újjáépítés, sok régi emberrel, sok újjal, bíztató eredmények – nem mindenkit kielégítőek – nagy, korszakot jelentő kapitányok (Zanetti, Totti). Mivel Osvaldo még sérült valószínűnek látszik, hogy a 10-es mellett Lamela és Borini támogatják meg gyorsaságukkal, erejükkel a mester fantáziáját. Hátul pedig Juan és Heinze a pillérek. Érdemes figyelniük, mert Milito egyre csak lődözi a gólokat, már tizenkettőnél tart, pedig meccseket, hosszú perceket hagyott ki. Sneijder nem is utazik a fővárosba. Ugyanakkor jó tudni, hogy Palombo, illetve a Portóból érkezett Guarin hasznára lehetnek a kék-fekete ügynek – utóbbi sérült.
Cesena-Catania. Elhalasztották, s nem tudni, mikor rendezik
Genoa-Lazio (vasárnap fél 1-től). Nem a legjobbkor találkozik a Lazio a Genoával. Persze, a Marassi népe is aggódhat a Lazio formája miatt. Preziosi elnök úr nagyon akar valamit, mert nagyon-nagyon formás csapatot hozott össze: Gilardino, Biondini, Sculli, mind ügyes, jó és legfőképp küzdő focisták, szóval jó helyen vannak Genovában. Aztán Jánkovics, Kucka, de főleg Palacio sem kutyaütő. Egyelőre úgy néz ki, hogy a sérült Klose megint kimarad.
Firenze-Udine (vasárnap 3-tól). Itt van ez a szépen muzsikáló Udine, s még ők is rászorultak a vérfrissítésre – na persze, lehet csak az Afrika-kupa miatt. Fernandez érkezett a középpályára, az elefántcsontparti svájci; s Pazienza a Juvenél történt mellőzöttsége miatt. Érdekesebb történet az övé: egyik nap az edzés később kezdődött – hogy időben megérkezhessen –, aztán másnap az első percekben az ő góljával vezetett a friuli tizenegy – az előző fordulóban történt.
Palermo-Atalanta. Lombardia bújából, ködéből Szicília fővárosába repül a bajnokságot 6 pont hátránnyal kezdő bergamói banda. Nem jó nekik, hogy gólgyárosuk, Denis talán nem is repült velük. Eltiltott. Miccoli bevonulása a Barberába alighanem pompás lesz, hiszen a milánói három gólt sokáig fogják mesélni a pálmafák alatt. Betegesen szeszélyesek a rózsák.
Novara-Cagliari. A több-kevésbé jól működő szárd gépezetből Cossu kiesett eltiltása miatt. A novaraiaknál Mondonico megpróbálja a toldozás-foltozást, legutóbb Mascara és Caracciolo állt be a sorba. Hét pontra a bennmaradó Siena.
Chievo-Párma. Mit lehet mondani: a Chievo talán máris elérte mindenkori célját – 11 pontnyira a legjobb kieső –, a bennmaradást. Ezután már minden pontocska csak az egyre biztosabb garancialevél. A pármaiak iránt azért érzek hálát, mert visszaadták Giovincót. Náluk Santacroce sérült.
Lecce-Bologna. A Bologna nagyon rendezett tizenegyet küld a pályára, amióta Pioli az edző. A Lecce viszont, ha kikapott is, mindig úgy történt az, hogy a remény megmaradhatott feleikben. Di Vaio melóját Diamanti és Ramirez támogatja. ez pedig veszélyes a sokkal nagyobb fiúk számára is. A Lecce otthon eddig csak egyszer nyert. Édeskevés.
Milán-Nápoly. Ha Ibrahimovic és Robinho úgy lazsál védekezéskor, hogy a támadásokkor nem tesznek csodát, akkor a Nápoly sikeres lehet a San Siróban. A déliek lehet, hogy bénázgatnak mostanában, de az akarattal nincs galiba. Gyakran előfordult velük, hogy a kisebb csapatok vezetést szerettek ellenük, s csak rohantak keresni a meccs fonalát. Most nem ez a helyzet! Mesbah számomra meglepően jól focizott a balhátvéd posztján a Lazio ellen, kíváncsi vagyok, hogy Antonini vagy Zambrotta elé kerül-e. Gattuso és Inzaghi nincs a BL-keretben. S ha már BL: egyre közeleg a Chelsea-meccs, s Cavani, Hamsik, Inler nagyon nincs formában. Lavezzi még csak most épül.
Juve-Siena. Vucinic visszatér, így ő és Pepe lesz Matri oldalán, akik szétverik a Siena védelmét. Legalábbis megpróbálják, s a legjobb Siena kell ide, hogy esély legyen az olasz pályákon ellenállhatatlannak tűnő torinóiak ellen. Calaiò és Destro meglepően jól fociznak, de talán nem ők lesznek, akik Buffont és az előtte néha azért bizonytalankodó védelmet romba döntik.
 
Roma-Inter
Cesena-Catania
Genoa-Lazio
Firenze-Udine
Palermo-Atalanta
Novara-Cagliari
Chievo-Párma
Lecce-Bologna
Milán-Nápoly
Juve-Siena

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr124059746

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pietro87 · http://forzanapoli.blog.hu/ 2012.02.03. 18:54:26

A Serie A facebook oldalán érdekes képek vannak fenn. Cesenában kb. mekkora hó eshetett? Elég durva a helyzet. Na meg láttam olyan képet is, ahol a Milánó felé vezető autópályán síel egy ember. Mondom, ilyen nincs. Ha jól tudom, akkor most megint az van érvényben, hogy nem lesz megtartva a Roma - Inter. Közben Nápolyban összeesküvés elméleteket gyárt De laurentiis, a bírókat veszik elő. Van azért benne valami, de sokkal inkább a gyenge játék játszik közre.

.Frajti 2012.02.03. 19:35:45

@Pietro87: Roma - Inter vasárnapi előirányzással van még mindig.
Az a síelő ember meg már akkor felkerült, amikor még hó se volt a környéken, nem állítom, hogy fake, valószínű inkább, hogy korábban készült (akár évekkel, passz.)

.Frajti 2012.02.04. 10:56:51

@oleandro: Ezzel, ha holnapig nem tudnak mit kezdeni, az elég szomorú volna. Nem esett oly sok hó, + ha holnapig nem is esik megint, akkor simaügy egy háromórás meccs.

.Frajti 2012.02.04. 11:31:41

Na, majd én megkezdem a sört... ööö sort

Cesena - Catania 1:1
Chievo - Parma 2:1
Fiorentina - Udinese 2:2
Genoa - Lazio 1:2
Juventus - Siena 2:0
Lecce - Bologna 2:1
Milan - Napoli 2:1
Novara - Cagliari 1:1
Palermo - Atalanta 2:0
Roma - Inter 2:1

oleandro 2012.02.04. 14:05:02

Mockba-ban leesik fél méter hó, és minden megy tovább a rendes kerékvégésban. Nálunk leesik 5 centi, megbénul az élet. Náluk meg ehhez elég fél centi :)

oleandro 2012.02.04. 14:17:19

Most látom, már szép az idő, és nem esett több. Csak lesz meccs. Kérdés, az kinek jó.....

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2012.02.04. 15:58:44

@oleandro: ,,Nálunk leesik 5 centi, megbénul az élet. Náluk meg ehhez elég fél centi :)"

Így valahogy! :)

A Serie B mindenesetre játszik!

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2012.02.05. 08:46:39

Roma-Inter 1-1 Catania-Roma február 8-án
Cesena-Catania. Nem lesz meccs Cesenában, viszont Iaquinta, Del Nero és Santana már ott edzenek.
Genoa-Lazio 2-0
Firenze-Udine 1-1
Palermo-Atalanta 3-0. Úgy néz ki Zamparininek új tulajdonostársai lesznek, s a presidente úgy tudja, hogy: 3 éven belül bajnokok leszünk!
Novara-Cagliari 1-1
Chievo-Párma 2-1
Lecce-Bologna 1-1
Milán-Nápoly 2-2
Juve-Siena 4-1

Pietro87 · http://forzanapoli.blog.hu/ 2012.02.05. 09:59:17

@mbemba: Én is láttam, hogy arabokkal van lefotózva. Jó lenne, ha ez nem lenne tendencia olaszhonban, nem kéne az angol mintát követni.

Roma-Inter 2:1
Cesena-Catania -:-
Genoa-Lazio 2:1
Firenze-Udine 2:1
Palermo-Atalanta 3:1
Novara-Cagliari 1:2
Chievo-Párma 1:1
Lecce-Bologna 0:1
Milán-Nápoly 2:1
Juve-Siena 3:0

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2012.02.05. 12:06:28

@Pietro87: Én nem hiszem bármilyen gondot jelentene az, ha belépnének. Angliában mi lett más, rosszabb, mint korábban? Az arab pénz nem hiszem rosszabb lenne, mint az amerikai vagy bármilyen más.

Ráadásul komoly arab hagyományok vannak Szicíliában, Palermóban.

Olaszországi helyzetről: olaszforum.blog.hu/2008/09/30/a_trevisoi_mecsettol_a_bari_emiratusig_muzulmanok_olaszorszagban

De ha akarjuk, ha nem, ők jönnek! :) (hogy pont Palermóba, esetleg majd máshová,...)

Pietro87 · http://forzanapoli.blog.hu/ 2012.02.05. 13:11:53

@mbemba: Anyagi szempontból biztos nem lenne rossz a jövetelük, de hpogy idővel eltűnnének az olasz játékosok, az is biztos. Úgy mint Angliában. Sokkal jobbnak tartom a német rendszert, ahol még az utánpótlásra is nagyon odafigyelnek, amellett, hogy az öszes klub hazai tulajdonban van.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2012.02.05. 13:33:27

@Pietro87: De nem az itteni rossz példa lenne, amelyik elrontaná az eddig jól működő olasz rendszert, vagyis szerintem nem rontana érkeztük az eddigi rendszeren. Esetleg lenne egy újabb erőközpont, amelyik jól megdolgoztatná a Milant, Inter, Juvét. Nápolyt? :)

Hogy védeni kell sok-sok eszközzel mindenhol az utánpótlást, abban teljesen egyetértünk!

S a hagymányokról beszélve, én mondjuk Sevillában, Szicíliában vagy mondjuk Macedóniában szívesen látnám az olajpénzeket sportban, s máshol.

Kicsit érinti a témát - mostanában olvastam: webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:2VcO4uHG6LoJ:vakbarat.magyarnarancs.hu/kulpol/a-davutoglu-doktrina-77523%3FpageId%3D2+magyar+narancs+t%C3%B6r%C3%B6korsz%C3%A1g+maced%C3%B3ni%C3%A1ban&cd=1&hl=hu&ct=clnk&gl=it

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2012.02.05. 14:44:09

Genoa-Lazio 3-2. Nem volt igazán éles ez a Lazio! Okosakat majd mondok az összefoglalóban.

oleandro 2012.02.05. 16:54:44

A royal póker nem jött össze, a fene egy meg.:)))))))))))))))))))))))))

.Frajti 2012.02.05. 16:59:49

Na, most se lesz pár szó a Roma meccsről? :D

.Frajti 2012.02.05. 17:01:19

Most nézem, csak 3 tipp érkezett ide? ja, meg coupé-é odaát, aki megnézte ezt a csodás 0:0-t. :)

Pietro87 · http://forzanapoli.blog.hu/ 2012.02.05. 17:56:56

@mbemba: Majd később elolvasom a linket, most nincs kedvem. :) Én örülnék, ha több csapat is feljöhetne, s annak is, hogy ne csak szökőévenként legyen meglepetésharmadik a szezon végén. De először minden klubnak a saját portáját kellene kitakarítania, stadion, utánpótláskérdés, szemléletváltás. Pl. minden tiszteletem a régi harcoksokért, de az mégis egy kis rossz fényt vetít a ligára, ahol 36-38 éves játékosok még mindig stabil kezdők. De ez tényleg hatalmas témát ölel fel, nem is érdemes belemenni.

@.Frajti: Úgy nézem nyertünk coupé-val. :)

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2012.02.05. 20:21:03

@Pietro87: Igazad van! Mindenféle összevetésben rosszul bánnak az olasz egyesületek a fiatalokkal.

Én inkább a pénz szagára gondoltam, mindegy, hogy Moratti vagy egy arab úr önti rá a pénzét valamire.

Stimmel a számítás? Csak 4 Pietro-pontot számoltam össze. Folytassuk az aktuális posztnál!
süti beállítások módosítása