Olasz fórum

Olasz fórum

Derbi, rangadó nélkül is szép az élet (tippre fel)

2013. január 25. - Pietro87

Szinte hihetetlen, de van a Serie A-nak olyan fordulója is néha, amikor se derbit, sem rangadót nem tudunk beharangozni. Az aktuális játéknap is pont ilyen lesz, leszámítva, hogy szívós-masszív csapatok meccselnek majd a tabella első hat-hét helyén tanyázó néhány klub valamelyikével (Napoli, Fiorentina, Roma).

Lazio - Chievo

Két nehéz csata közt, most jöhet egy könnyed hadgyakorlat, amennyiben tényleg kijönnek a valós tudásbeli különbségek a forduló nyitómeccsén. A Lazio bravúros tettet hajtott végre hétközben és komoly esélye van rá, hogy bejusson a Coppa Italia fináléjába, azonban most közel olyan fontos lenne, hogy tartsa a lépést az éllovassal, illetve a Napolival.

Juve - Genoa

Del Neri ment, helyére Ballardini érkezett, akit jobban nem szeretnek elődjénél, de most ez a helyzet állt elő a Griffmadaraknál. Egyébként szerintem teljesen mindegy, hogy melyikük állna ott a kispad mellett, mert a Juve ellen így is roppant nehéz feladat elé néznek. Sima hazainak tűnik.

Bologna - Roma

A Roma is masírozik a hazai kupadöntőbe és az eredményeket nézegetve, jelenleg a fővárosi fináléra van a legtöbb sansz. Most azonban előbb még Bolognára kell koncentrálni és arra, hogy végre a bajnokságban is megszerezzék újévi első győzelmüket. Mint egy falat kenyér…

Atalanta - Milan

A bergamóiak az Intert már egyszer megtréfálták, most a másikon lenne a sor. Legalább is szerintük. Mert fura egy szezont futnak a hazaiak: megverték már az Inter, Napoli kettőst is, ugyanakkor benéznek könnyen hozható találkozókat is. A mostani nem ilyen lesz, de ettől még jóval esélyesebb a Milan.

Cagliari - Palermo

Reménytelen helyzetű csapatok, de még nem menthetetlenek. Ezért a győzelmet és avele járó három pontot kötelező lesz megszereznie egyiküknek. A pontosztozkodás egyenlő a vereséggel.

Catania - Fiorentina

A kisrepülő „hazaszáll”, hogy lebombázza volt elefántjait, bár a kép inkább háromesélyt mutat. Mert amennyire nem lenne meglepő, egy vendég siker, ugyanannyira nem kapnánk fel a fejünket a Catania győzelmére. Kilábal-e a gödörből Toszkána büszkesége, vagy folytatódik az Elefántok menetelése? Ez itt a nagy kérdés.

Parma - Napoli

Az egyetlen csapat, amelyik még nem ajándékozta oda az össze pontot hazai pályán a vendégeinek. Utoljára ezt a tavalyi szezonban tette (ha jól emlékszem), pont a Napoli ellen. Donadoni gárdája van annyira jó, hogy a scudetto, de leginkább BL álmokat szövögető Napolit visszarántsa a rideg valóságba.

Sampdoria - Pescara

A héten elhalálozott a Samp elnök ura, Riccardo Garrone, ezért a genovaiak most apait-anyait bele fognak adni. És meg is kell próbálni, mert verhető ellenfél látogat a Marassiba. Ugyanakkor láthattuk, hogy a Pescara tud nagyot is verni (Fiorentina), hát akkor egy Sampdoriát?!

Udinese - Siena

Botlott a friuli banda, de talán a Juve ellen ez bőven vállalható, persze kivéve a számszerűsített végeredmény. Azonban ez a sienai fekete-fehér csíkos ellenfél nem olyan erőt képvisel, mint a torinói, így a tuti hazain kívül, minden más eredmény bombameglepetés lenne.

Inter - Torino

Hiába az Inter hektikussága, valahogy a Torónak nem nagyon megy a top csapatok ellen. Persze mellettük szól a jó széria, a fáradt milánói lábak és a sok-sok közhely. Ja és igen, az Inter hektikussága.

 

Lazio - Chievo
Juve - Genoa
Bologna - Roma
Atalanta - Milan
Cagliari - Palermo
Catania - Fiorentina
Parma - Napoli
Sampdoria - Pescara
Udinese - Siena
Inter - Torino

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr305043881

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2013.01.25. 19:41:53

Lazio - Chievo 1-1. Klose erre a meccsre sem áll készen.
Juve - Genoa 3-1. Pirlo mélkül kell nyerni.
Bologna - Roma 1-2
Atalanta - Milan 1-2
Cagliari - Palermo 1-1
Catania - Fiorentina 1-3
Parma - Napoli 1-2. Az rendben, hogy Cavani hatalmas, de Lucarelli szerint Belfodil is figyelmet érdemel. Lucarelli diplomatáskodott folyaton a yahoo-interjúban: Annak szurkolok, hogy szép meccset lásson a közönség.
Sampdoria - Pescara 3-1
Udinese - Siena 2-0
Inter - Torino 3-1. Annyira nem hektikusak! :))

Pietro87 · http://forzanapoli.blog.hu/ 2013.01.25. 20:39:44

Lazio - Chievo 2-1
Juve - Genoa 2-0
Bologna - Roma 1-1
Atalanta - Milan 1-1
Cagliari - Palermo 0-0
Catania - Fiorentina 2-2
Parma - Napoli 1-1
Sampdoria - Pescara 1-0
Udinese - Siena 2-0
Inter - Torino 1-0

Inkább lesz szerintem küzdelmes, mint szép, de a lényeg végül is, hogy Napoli győzelem legyen. :)

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2013.01.25. 22:29:49

@Pietro87: Így van!

SORRENTINO A PALEMÓÉ!!!! Ritkán lehet elmondani, hogy baromi indulatos a Chievo-tábor, de most ez is megtörtént! Sorrentino az utóbbi években egyik frontembere volt a Chievónak, s néha azt pedzegette, hogy marad Veronában míg szükség van rá. Most viszont a nagyobb pénzért (úgy tudni, ezért) elhagyta a csapatot. A tábor hangosabb s valószínú nagyobb része szerint zsoldos lett a kedvenc!

Nekem sem esett jól, de összességében azért semmi meglepő nem történt. UFF!

.Frajti 2013.01.26. 11:11:18

Atalanta - Milan 0:1
Bologna - Roma 1:1
Cagliari - Palermo 2:1
Catania - Fiorentina 1:2
Inter - Torino 2:0
Juventus - Genoa 3:0
Lazio - Chievo 4:0
Parma - Napoli 1:2
Sampdoria - Pescara 1:0
Udinese - Siena 2:0

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2013.01.26. 14:30:31

Ezt is, hogy ki ne hagyjuk!

madbalee · kepalairas.blog.hu 2013.01.24. 15:16:42
Atalanta - Milan 1-2
Bologna - Roma 2-2
Cagliari - Palermo 1-0
Catania - Fiorentina 1-1
Inter - Torino 3-0
Juventus - Genoa 2-0
Lazio - Chievo 2-0
Parma - Napoli 1-2
Sampdoria - Pescara 3-1
Udinese - Siena 1-0

406coupé 2013.01.26. 14:31:47

Lazio-Chievo 2-0
Catania-Fiorentina 1-0
Juventus-Genoa 2-0
Bologna-Roma 0-2
Parma-Napoli 1-2
Cagliari-Palermo 2-1
Sampdoria-Pescara 1-0
Udinese-Siena 2-1
Atalanta-Milan 1-2
Internazionale-Torino 1-1

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2013.01.26. 14:35:05

Úgy tűnik Sorrentino után egy másik kapus is odébb áll. Stekelenburg nem kapott magyarázatot mellőzöttségére, Zeman viszont elmondta, hogy nem a korrektség maximuma a Stekelenburg-nyilatkozat. Az olasz yahoo szerint még a Real Madrid is lehet Stekelenburg kérő.

Pietro87 · http://forzanapoli.blog.hu/ 2013.01.26. 15:16:05

@mbemba: Úgy tűnik a Real Diego Lopezt szerezte/szerzi meg. Illetve ami fontosabb, hogy a nápolyi Fernandez Chievo játékos lesz. Még semmilyen fontos hírt nem tudtam ma átnézni, csak belefutottam egy szalagcímbe.

Beszéli azt is, hogy Gargano visszaköltözhet délre már most. :)

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2013.01.26. 16:34:34

@Pietro87: Szerintem mindenkinek jó lenne a Fernandez-helyváltoztatás. A veronai közeg sok-sok Olaszországban magát csak keresgető játékosnak segített.

Így elsőre nekem nem tetszene, ha Gargano ,,hazakerülne". Miért ment el, ha ilyen gyorsan visszahúz?

Pietro87 · http://forzanapoli.blog.hu/ 2013.01.26. 19:49:54

@mbemba: Mazzarrival volt némi ellentétje, ha jól tudom. Cavani fizetésemelése is közrejátszhatott, illetve, hogy Pandev véglegesítve lett.

De sajnos már Dzemilit is távozónak titulálják: cserealap lehet Nainggolan és Astori ügyében.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2013.01.27. 01:20:05

@oleandro: Éjszakai buszon nyomogatom a telefonom - csak egy eredmény érdekel -, hatalmas mosoly terül el az arcomon.

Pedig a lényeget nem is láttam. Ecco: ))))))

www.youtube.com/watch?v=ON1vdoWZrX0

@Pietro87: Dzemailit sajnálnám, szerintem nagyon megbízható játékos. Nainggolanból, amit láttam, hallottam nagyon tetszett, Astoriról csak jót hallok. Látni, nem is tudom láttam-e.

Pietro87 · http://forzanapoli.blog.hu/ 2013.01.27. 10:05:18

@mbemba: Astori idén számtalan hibát vétett, ezt egy cagliaris ismerősömtől tudom. Látni én is csak egyszer láttam, a Juve ellen: piros lap. Ettől eltekintve az egyik legjobb védő a ligában, de ez rossz szezon minden tekintetben.

Pietro87 · http://forzanapoli.blog.hu/ 2013.01.27. 10:06:04

Meglepetésszeagú eddig a forduló, jó lenne ha ez továbbra is megmaradna, egy meccstől eltekintve. :)
süti beállítások módosítása