Olasz fórum

Olasz fórum

Buta Lineker, avagy nincs olyan, hogy mindig csak a németek, hogy a foci egy olyan játék...

2014. február 05. - mbemba

italia_germania_euro_2012_bambini.jpgA minap érdeklődve olvastam kommenteket a bizonyos paksi paktumról, hadd tudjak meg többet az energiáról, az ügy hátteréről. Mivel járatlan vagyok az energiaügyekben – ellentétben sok-sok itthoni emberrel – kíváncsian olvastam az érveket, pro és kontra. Köztük tűnt fel: ,,…látom már, telefonról írtam, de majd elmondom. a lényeg, hogy a zöld kicsit a takarón is túl van, de a vezetés érdekeltségeivel tuti nem egyezik rövid távon. hosszú távon pedig az energia is olyan lesz, mint a foci, sokan játszanak és mindig a németek nyernek.”

Namármost, én a németek küzdeni tudását, nagyszerű hozzáállásukat nagyon-nagyon tisztelem, de a helyzet az, hogy világversenyeken a németek egyetlen alkalommal sem verték meg az olaszokat, ellenben az olaszok folyton-folyvást csak verik a derék németeket. Ez faktum!

Nem gondolom, hogy ennek az oka az lenne, hogy az olaszok mindig jobbak a németeknél – például most sem jobbak. Ugyanakkor jó lenne – a közhelyeket és a legendákat megőrizve – tudni az igazságról is.

És akkor most jöjjön a demonstráció: 1962-ben Chilében 0-0, Mexikóban (1970) egy évszázados meccsen 4-3 az olaszoknak (Jahrhundertspiel, Partita del Secolo), az argentin vb-n 0-0, a spanyol vébén a döntőben 3-1 az olaszoknak, utána két döntetlen az Európa-bajnokságokon (1988 és 96), ezt követi a dortmundi diadal, ahol a német összpontosítás és az összes jó tulajdonság vereséget hozott nekik (2-0), majd Varsóban két éve az ütvefúrós Balotelli tett keresztbe a fritzeknek. Így!

Lineker, amit mondott, azt azért mondta, mert ő pont olyankor született, amikor a németek gyakran elbántak az angolokkal, illetve mert ő is játszott a 90-es olaszországi világbajnokságon, amikor kikaptak a németektől, tizenegyesekkel. De Lineker papája remélem másképp gondolja, gondolta, mert ő látta azt, amikor a németek kikapnak tőlük egy kiélezett meccsen, ráadásul pontosan egy világbajnoki döntőn (1966).

Szóval, ha bárki a németek ellen játszik a jövőben sporteseményt, akkor érdemes lejátszani a mérkőzést, mert a vége csak azon múlik, hogy ki hogyan készült fel a meccsre. Meg hogy kiszámíthatatlan tényezők vajon ki mellé állnak. Szóval, én kijelentem: Nincs fátum, nincs balsors, csak küzdés van és tudás! (van, amikor nincs tudás:)

És abban is biztos vagyok, hogy a németek is végigküzdik majd a következő olaszok elleni meccset, pedig... UFF!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr705799739

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

milliliteratura · http://milliliteratura.blog.hu/ 2014.02.06. 10:39:48

így van, olaszország az egyik a nyolc közül (90 ellenfélből), akit még sosem győzőtt le a nationalelf élesben. remélem nem veszed nagyon offnak, de a német szempontból ez így néz ki (győzelem-döntetlen-vereség, csak tétmeccs számít):
olyan futballhatalmak akik mindig (0-0-1 :) verték (nyugat-)németországot: algéria, ndk, szerbia
akiket sosem vert meg a nationalelf: brazília (0-1-4), olaszok (0-4-4)
akik ellen bár győzött a nationalelf, de negatív a mérleg: magyarország (1-0-2, persze, hiszen 54 óta nem játszottunk egymással :), horvátok (1-0-2),
akiknek 50%-os a mérlegük a nationalelf ellen: norvégia (1-1-1), lettország (0-1-0), kolumbia (0-1-0), fák (0-1-0), elefántcsontpart (0-1-0), franciák (1-1-1), dánia (2-0-2)

kíváncsi lennék egy hasonló olasz statra, ha van :)

milliliteratura · http://milliliteratura.blog.hu/ 2014.02.06. 10:48:18

@milliliteratura: jé, van ilyen lista :)

olyan futballhatalmak akik mindig (0-0-1 :) verték olaszországot: észak-korea, szlovákia
akiket sosem vert meg olaszország: horvátok (0-2-2), szovjetunió (0-5-3)
akik ellen bár győzött olaszország, de negatív a mérleg: brazília (2-2-5), hollandia (1-2-3), uruguay (1-2-2)
akiknek 50%-os a mérlegük olaszország ellen: chile (1-1-1), franciák (4-4-4), jugó (2-2-2), új-zéland (0-1-0), peru (0-1-0), szerbia-montenegro (0-2-0), dél-korea (1-0-1)

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2014.02.06. 14:00:30

@milliliteratura: Dehogy off! Én egyszerűen nem vagyok oda a statisztikákért. Nem ezért íródott a poszt, hanem csak a közhelynek a néminemű irtásáért. Szóval, nem baj, ha ismételgetünk valamit, de az igazat tudni, az sem hülyeség! :)

Anno sokat bújtam én is a statisztikákat - azért Faragó Ricsi soha nem voltam :)) -, de csak pár játékos mutatója maradt meg, illetve néhány fontosabbnak gondolt adat.
süti beállítások módosítása