Olasz fórum

Olasz fórum

Az elhallgatott vár, Castello di Arco (anno, 5.)

2014. február 15. - mbemba

castello_di_arco.jpgElképesztő, hogy ez az ország – mármint az – micsoda kincseken ül. Évek óta olvasgatok, hallok Olaszországról, itteni és ottani barátaim élnek ott, de árva szót nem hallottam még erről a csodáról. Castello di Arcóra a facebook segítségével akadtam rá.

Aki élőben akarja látni ezt a csodát, az menjen a Garda-tó északi végébe (Velencéből a google szerint 200 kilométert kell autózni). Látogatható a hely, miután 1982-ben a helyi önkormányzat Burg_arco_dürer_1495.JPGvisszavásárolta a sziklára épült a kastélyt.

1495-ben Albrecht Dürert is megihlette a vár (vagy kapott egy zsíros megrendelést:)

Ez a posztunk talán kötődik ehhez a poszthoz.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr865815055

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kyria 2014.11.12. 11:30:42

A Garda-tó északi részén van egy egészen elképesztő kis középkori "város"rész (azért írom idézőjelbe, mert icipici és iszonyat nehéz megtalálni ugyanis az olasz táblázási szokásoknak megfelelően, ha az ember pont akkor pont nem oda néz, simán elmegy mellette, mint mi kétszer), a neve: Ville del Monte - a Ville e-vel, ez fontos, nem összekeverni a Villa del Monte-val!
Aztán van egy szuper kirándulóút, az Torbole-ből indul (részben hasonlóan van megoldva, mint Ausztriában, Mixnitz-ben a Medve-szurdok létrái, de messze nem annyira durva) és fantasztikus a kilátás végig a tóra.
Volt olyan is, hogy egy kis útikönyv elejtett félmondatából figyeltünk fel valamire, ez volt a Felhők völgye útvonala - amit ahol csak lehet, azóta népszerűsítek: a Pistóia-ból induló 66-os számú úton kell északnyugat felé autózni, majd Piastre településnél balra letérni és 3 km-t autózni az SS633-as számú kis girbegurba utacskáig (Prunetta nevű településnél érjük el az SS633-ast). Ez az út vezet keresztül a csodás toszkán tájon, arra kell vigyázni, hogy Gioraiolo-nál nem szabad letérni, hanem tovább Vellano felé. (A fenti útszámozások a Freytag&Berndt 1:150 000; 1:400 000 Olaszország Superatlas szerintiek.) Aki arra jár és teheti, ne hagyja ki, annál is inkább, mert a közelben lévő Collodi-ban található Villa Garzoni kertje is csodaszép (a kastély lakott, nem látogatható).
Nagyon találóan írtad egyébként: Olaszország telis-tele van olyan kincsekkel, amitől az embernek lépten-nyomon eláll a lélegzete.
süti beállítások módosítása