Olasz fórum

Olasz fórum

Hiányzott minden, balsors az volt, kiesett Olaszország (Uruguay-Olaszország 1-0)

2014. június 24. - mbemba

Hiányzott az eltökéltség, hiányzott a minimális frissesség, hiányzott az ötlet, ráadásul a sors is ellenség volt!

Az első félidőt elcsalták a csapatok! Olaszország részéről ez érthető is volt, hagyománytisztelő is, Uruguay részéről viszont teljesen érthetetlen.

Nem tudom miben reménykedett Uruguay, de a szerencse melléjük állt, mert a balszerencse-cunami végig sepert az olaszokon a második félidő folyamán. A félreértések elkerüléséért: mindenekelőtt az olaszok magukat okolhatják, nem a balsorsot. Alig-alig törekedtek a gólra, a győzelemre, erre pedig már sok-sok csapat ráfázott és rá is fog fázni.

A balszerencse-cunami bekezdés hosszabb lesz, de az előzőt sokkal fontosabbnak gondolom. És itt jön a balsors! 1.) Marchisiót joggal állították ki, mert egy ilyen szabálytalanság azt érdemel. Mindig azt érdemelne! Marchisiónak a felelőtlensége, hogy ilyet a bíró előtt csinált. 2.) Verratti sérülése szintén nagyon-nagyon balszerencsés volt, hiszen szerintem a legjobban focizó ember esett így ki a csapatból, amikor meg kellett volna tartani a labdákat. 3.) Mikor az ellenfél emberelőnyben, majd gólelőnyben focizhatott, akkor már nem volt csatár a pályán (Immobile sérülés miatt ment le, Balotelli pedig azért, mert Prandelli nem merte pályán hagyni). 4.) A bíró – vagy asszisztense – nem vette észre Suarez harapását.

No jó, négy komolyan befolyásoló tényező még nem cunami, de az is lehet, hogy továbbiak nem jutottak eszembe.

Mielőtt zártam volna a posztot, ránéztem az olasz yahoo-ra: olvasom, hogy Prandelli lemondott.

Nem lehetett mást tenni!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr166412403

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

oleandro 2014.06.24. 20:53:28

Amióta azt eszemet tudom, ez volt a legsemmilyenebb olasz csapat. Nagyon megérdemelte a sorsát.
(most is Moreno-nak hívták a bírót, mint aki kiejtette őket Koreában. De ennek a mostaninak a ténykedése még alibinek is kevés ehhez gyalázathoz....)

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2014.06.24. 23:46:25

@oleandro: Engem az angolok elleni meccs lenyűgözött!

Buffon nyilatkozott, De Rossi is, mindketten állítják, hogy még mindig az öregek húzzák a szekeret.

Szerintem fizikailag sem álltak a topon. Borzasztó volt látni a Costa Rica elleni meccsen a sebességkülönbséget, meg most azt, hogy nincs szusz felmenni, majd visszaérni.

madbalee 2014.06.25. 09:15:15

Pff szerintem az URU-k is kb annyira erdemeltek tovabbjutast, mint az olaszok, es nem a harapsra gondolok. Nem tüntek meggyözönek. De aki nem birja legyözni Costa Ricat, az ne varjon nagy eredmenyeket.
süti beállítások módosítása