Ahogy az lenni szokott sok mindennel az életben, a konyhában: egyszerű, tehát jó!
Ilyen a Fatto in casa da Benedetta oldalról lesett kaja is. Jó, finom, kevés ez ide! Nagyon kevés, mert mbembának ekkora sikere még nem volt a konyhában!:) Két-három hónapja legalább tizedszer kell elkészítenem: barát, rokon, kislányom mindig csak követelőznek mióta megkóstolták ezt a csodalabdát.
Hogy mi kell a csodatevéshez? Spenót, tehéntúró, parmezán, prézli, tojás, só, ezekből finom, sütéshez éppen elég száraz, kemény massza, közepébe pedig mozzarella. Hát így! :)
Arányokkal, mennyiséggel most nem bíbelődök, mert a fényképen szerintem látszik a lényeg! De ha érdekel, akkor írom a kommentbe rögtön!
Hol lehet elrontani? Ha a massza túl nedves lesz. Tehát, ha a spenót fagyasztott, akkor szépen csöpögtessük ki a vizet. Ha nem sikerül, mert kapkodnánk, akkor több prézlit kell hozzákeverni. Fura módon nem kell hozzá hagyma, fokhagyma. Szerintem, azért hogy a parmezán íze tényleg érvényesüljön.
És igen, a mozzarella nyúlik benne, mint parittya gumi!
Kell a gyereknek, na! :)