Olasz fórum

Olasz fórum

2009. január 18. a bergamói veszedelem napja (videón az Inter-verés, +J. Baptista óriásgólja)

2009. január 18. - mbemba

Fura volt nézni a firenzeiek milánói kiszállását. Fura volt, hogy egy szerény ember felé fordul a focivilág figyelme.

Money, money, money
Kaká láthatóan nem tudott elvonatkoztatni, attól, amitől lehetetlen elvonatkoztatni, ugyanakkor természetének jóságát is megmutatta: semmi széles mozdulat, semmi izgágaság, mikor szabálytalankodtak vele, akkor is türelmes volt. Nem tett alá a zavart közönségnek. Természetes, hogy tudja, nem ő fogja megváltoztatni a világot, ugyanakkor nehéz lehet lenyelnie, hogy őneki is engedelmeskednie kell a látható világ játékszabályainak. Vagy mégsem muszáj?
 
Mindenki számára egyértelmű lett most egy olyan probléma, amelyik a fociba évtizedek óta megvan. Az aktuális nagycsapat olyan összeget ajánl a klubnak és a játékosnak, amelyik ,,visszautasíthatatlan”. Persze, többnyire, könnyen ,,nem utasítják el” a szerződéstervet. Az egyik fél, kell-e mondani – Berlusconi, Galliani és egyéb nagyhatalmúak – már beadták a derekuk, de Kaká talán nemet mond. Megmutatva, hogy nem csak a pénz dönt mindig. ,,Maradj ott, ahol szeretnek!” – üzentek Kakának a szurkolók. Hallgasson rájuk! És legyenek követői, utánzói majd sokan!
 
Kaká nem tudott úgy produkálni, mint szokott hétről-hétre. A Fiorentina pedig komoly ellenfél volt – amilyen jó volt Jovetics, annyira zsenge volt a nagyon akaró Gilardino. Pato pedig megint tett arról, hogy az érvényesülésében kétkedők tábora egyre szűküljön. 1-0-ra nyertek a milánóiak.
 
Aztán jött az Atalanta és megpróbálta pár órára lesöpörni az asztalról a Kaká-dossziét. Sikerült nekik. Amint mbemba bekapcsolta a tévét, és bekapcsolódott a meccsnézésbe úgy érezte, hogy egy régi Chievo játszik – már bocsánat! Persze könnyen jöhetett az asszociáció, mert Del Neri ült a kispadon, de azért is jöhetett a gondolat, mert 11 alázatos játékos futott iszonyatos mennyiséget, egy olyan rendben, amelyiket én nem szeretnék megkísérelni felvázolni. Annyit azért szögezzünk le, hogy igen nagy rend volt a pályán. Ráadásul voltak olyan játékosok is, akik nem csak szívüket adták a pályán, hanem eszüket, tehetségüket is. Mert amit Doni, Floccari, Valdes művelt, az már labdaművelés. De Talamonti is úgy lépett fel néha Ibrával szemben, hogy az nagyon egyértelmű volt. Garics György pedig megtette azt, amit szélsőhátvéd megtehet. Bejátszotta az oldalát és berugdosta a labdákat. Hogy nem tökéletesen? Azt már Beckham sem tudja!
 
Lazio-Juventus 1-1. Váratlan gólok: szabadrúgásból ívelt gól Ledesmától, Mellberg válaszolt egy fejessel szöglet után. A Chiellini-hiányban szenvedő Juve-védelem magabiztos volt. Ariaudo is hibátlan volt, pedig ő még mindig csak 19.
Cagliari-Udinese 2-0. 10 meccse nem nyer az Udine. Október 29-én nyertek utoljára. A Cagliari bezzeg…
Catania-Bologna 1-2. Zenga úgy bepöccent, hogy kiállították. Nagyobb baj volt, hogy Izcót már a 37.-ben leküldték. Mascara a 70.-ben 11-est hibázott. Még a kötélidegzetű Mihajlovics sem bírta, őt is kiállították a hajrában.
Chievo-Napoli 2-1. Két jogos 11-es gólt rúgott a veronai Marcolini. Lavezzi gólt lőtt és a végén egy felsőlécet.
Lecce-Genoa 0-2. A Milito nélküli Genoa győzött. Negyedikek!!!
Samp-Palermo 0-2. Cassano a meccs végén próbálta meggyőzni a szurkolókat arról, hogy ne fütyüljenek. Cassano az örök optimista. Pazzini bemutatkozott.
Torino-Roma 0-1. Julio Baptista kicsit félfordulatból, kicsit ollózva nagyon nagy gólt rúgott. És attól még nagyobb, hogy az utolsó minutumban tette. Tessék megnézni a videón!!
 
Január 24-én következik: Reggina-Chievo, Juventus-Fiorentina, 25-én: Bologna-Milan, Genoa-Catania, Lazio-Cagliari, Lecce-Torino, Napoli-Roma, Palermo-Udinese, Siena-Atalanta, Inter-Samp.
 
Táblázat: Inter 43, Juve 40, Milan 37, Genoa 35, Napoli 33, … Torino 15, Chievo 13, Reggina 13.
 
Julio Baptista óriásgólja

Atalanta-Inter 3-1 

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr67886356

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.01.19. 08:58:18

Baptista gólja nagyon ott volt. Araszolnak farkasaim és már csak öt pontra vagyunk a negyedik helytől. La Bestia meg szebbnél szebb gólokat rugdos szakmányban! Forza Lupi!

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2009.01.19. 09:16:29

Van egy másik beceneve a Carroarmato (Tank, Harckocsi, ilyesmi). Nem láttam nagyon gyakran - a Román kívül -, de ilyen fizikummal lehetne ék is. Persze Vucsinics, meg Totti mellett nem kell azt játszani, de ha szorul a kapca.
Még vannak tartalékok ebben a csapatban? Előbb-utóbb a csatárgondok azok lesznek, hogy kit lehet kihagyni?

popp · http://koncertblog.com/ 2009.01.19. 13:34:49

@mbemba: hát igen, mert Totti, Vucsinics, Menez és Baptista egszerre a pályán lenni. Egyébként a Bestiát, még védekező középpélyásnak igazolta Sevilla, aztán a kapu előtt olyan magabiztosnak látszott, hogy előre rakták csatárnak és gólkirály is lett. Aztán a Realban kevés játéklehetősége volt, de fölváltva játszott vkp és csatárt. Egy szezonra kölcsönadták az Arsenalnak ott kizárólag középpályást játszott.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.01.19. 14:41:40

Fú az első mondat biceg, szóval Totti, Vucsi, Bestia és Menez aligha rohangálnak majd egyszerre a pályán. Egyébként jó hír, hogy Totti, Vucsinics és Doni is a csapattal edzett ma már.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2009.01.19. 15:09:19

@popp: Azt gondoltam, hogy valami hatodik generációs fütyülős van a társaságodban, miután ünnepelted Julióékat.:)))))
Kívánom, hogy legyen hosszú utatok a Ligában és akkor mindenki, annyit játszik, hogy...
Montella pedig bejön a döntőben és a 119.-ben eldönti a kiélezett csatát. És akkor lecserélik, hogy bejöjjön utódja Okaka Chuka. Vagy utóbbi kettő menjenek most azonnal Chievót menteni!

popp · http://koncertblog.com/ 2009.01.19. 17:14:23

Rúg még gólt idén az Aeroplano! De tőlem mehet Chievo menteni is. Szép volt a tegnapi Napoli elleni győzelem, jól is jött nekünk!

popp · http://koncertblog.com/ 2009.01.19. 19:15:02

Ja egyébként ma osztják a Calcio Oscart.
süti beállítások módosítása