Olasz fórum

Olasz fórum

Jovanotti a Deák téren és a Práter utcai ltp-n (itt a klipp is, trilla 12.)

2009. január 29. - mbemba

Mi fido di te – Bízom benned – énekelte Budapesten Jovanotti. És közben készült fővárosunkban egy gyönyörű klipp. Nekem nagyon tetszik. De ha tovább olvasol azt is megtudod miért tanult magyar néptáncot Jovanotti lánya.

Klippközben pedig J ringatózik – pesszimistább szempontból: zötykölődik – a bájos kékmetrón, volt a Deák téren, a Práter utcai lakótelepen, Kolosy téren (itt történik, mikor a hajléknélküli a feszületen lévő Krisztusra teríti kabátját), a Sziget-hídon, szóval bejárta Pestet. És vele volt Pohárnok Gergő is, aki ezúttal a világításért felelt. Ő – több ismert magyart film operatőre és rendezője – e-mailben leírta azt, hogy milyen módon készült a videó: ,,végig steadycam-en volt a kamera, ami egy testre szerelt állvány, és ezzel úgy lehet szabadon mozogni hogy a kamera rázkódását egy rugórendszer csillapítja. Ezt egy szlovák ember kezelte.” A hangsúly nem a szlovákon van. Azért az utalás, mert rákérdeztem, hogy kik dolgoztak még a klippen.
 
A rendező viszont egy olasz játékfilmes volt, Ambrogio Lo Giudice, aki dolgozott együtt már Vasco Rossival is, de Jovanotti vele forgatta az Ombelico del Mondót, illetve a Penso Positivót.
 
Szempontunkból azonban talán érdekesebb, amit beépített emberünk mondott: ,,Olaszországban balettozni szeretett volna a lánya – mármint a Jovanottié ’’, de valami miatt nem kezdhette el, viszont: ,,azt javasolták, hogy tanuljon magyar néptáncot”. '98-ban született kislányának írta  A te számát, amelyiket szintén Budapesten forgatott, a Magyar Rádióban. Erről már szóltunk. Kattints, ha érdekel!
 
Azt is megtudtuk, hogy a klipp szereplői statiszták voltak, akiket a rendező szemelt ki a szereplőválogatáson.
 
Továbbá egy sejtésünk beigazolódott a bkv-val kapcsolatban: ,, igen egyeztetünk, ha jól tudom. A bkv nehezen és lassan ad meg ilyen engedélyt, pénzbe kerül es sok papírmunkába.”
 

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr89910025

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

asdf 2009.02.01. 11:17:21

OFF
Klip, nem pedig klipp
ON

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2009.02.01. 11:52:39

@asdf: Talán igazad van, talán nincs:)). Méláztam én is, hogy írjam, aztán kettővel írtam. Érvemet, ha akrod a nicknevedre elküldöm. Te hol néztél utána? Vagy egyből tudtad? Ha meggyőző érvet használsz, máris javítok.

Cserébe megmondom, hogy belepillantva az Értelmezőbe - lám, ők, hogy írják, miután a helyesírási (régi) nem említi - ilyet találtam: klipiklapatórium: kulacs

Kati_ 2009.02.01. 23:35:37

De örülök hogy van ilyen blog! Nagy olszmán vagyok :) és Jovanottit is imádom. Voltam a Szigeten koncertjén

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2009.02.01. 23:55:33

@Kati_: Háááát, akkor gyere vissza máskor is.
Jovanottit szeretni nem nagy művészet:))
süti beállítások módosítása