Olasz fórum

Olasz fórum

Tőzsér aláírt a Genoához

2012. február 11. - mbemba

Több olasz honlap (pl. calciomercato) és a fourfourtwo tényként közli, hogy a magyar középpályás aláírt a genovai csapathoz – július 1-től csatlakozik a Genoa 2012-13-as idényre készülő gárdájához. A szerződés négy évre szól.

Enrico Preziosi nem először fog neki egy nagycsapat kialakításának. Többször közelében volt a sikernek, de olyan is előfordult, hogy ócska tákolmánynak tűnt a mindig tüzes Genoa-tábor előtt focizó tizenegy. Gian Piero Gasperini edzősége alatt, mikor Milito volt az egyik éke a csapatnak hazai pályán rendkívül látványosan és eredményesen fociztak. A 2008-9-es idényben az ötödik helyig jutottak – akkor volt, hogy Milito 24-szer volt eredményes –, pedig két évvel előtt még a második vonalban küzdöttek.

Most úgy tűnik, hogy megint nekifeszül a nagy-nagy feladatnak Preziosi elnök – a világ legnagyobb játékgyártóinak egyike –, aki 2003 óra első embere a Genoának: most télen vásárolta meg a világbajnok Gilardino, a válogatottközeli Biondini és a korábban sokszoros ifiválogatott Sculli játékjogát (a 21 éves aluliakkal Európa-bajnok, 2004-ben).
Biondini vetélytársa lehet Tőzsérnek. Őrületesen sokat futó középpályás, nagy lövőerővel – nem a szabadrúgásokkor elsősorban. De ott van a remek fizikai adottságokkal rendelkező, agresszív játékos hírében álló szlovák Kucka is, akit az Inter akart leinkább megkaparintani. De gyakran játszik a középpálya közepén a csapatkapitány Marco Rossi is – egyértelműen ő a legnagyobb kedvence a Genoa-tábornak. Utóbbi áprilisban harmincnégy éves lesz.
Az említetteken kívül is vannak jegyzett játékosai a piros-kék alakulatnak: a kapus Frey, Kaladze, Palacio, Mesto, Bovo, Jánkovics, Constant.
És ne feledjük, a ligur egyesület igazoltja a Genoában egészen jól focizó Rudolf Gergely is – most a Panathinaikosznál van kölcsönben.
Korábban itt focizott Détári Lajos, előtte pedig itt edzősködött Sárosi György is (1912 szeptemberében született). A magyar labdarúgás egyik legnagyobb alakja, aki 1993-ban Genovában halt meg a nagycsapat mellett a genovai ifikkel is foglalkozott hosszú éveken át.

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr514093505

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pietro87 · http://forzanapoli.blog.hu/ 2012.02.12. 13:14:23

Nem féltem őt, hiszen már hozzászokott a profi futballhoz, bőven van tapasztalata. Bár nehéz lesz kiharcolnia a kezdőt, hiszen azon a poszton nagy a nyüzsgés, feltéve ha nem kezdőnek vették. Jó lenne, ha végre megmaradna egy magyar a Serie A-ban tartósan is. Rudolf is jó volt, nem is értemettem a vezetőség akkori döntéseit.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2012.02.12. 17:34:41

Rég láttam őt játszani egy egész meccsen át. Amikor gyakran láttam, akkor nagyon nem teszett, de azt olvasni mindenütt, hogy sokat változott. Sokan elismerik, akik látták focizni az utóbbi években.

Hajrá!
süti beállítások módosítása