Olasz fórum

Olasz fórum

Háromból... egy, kettő vagy három? (Olaszok BL-országban)

2012. március 13. - mbemba

Az utóbbi években lesajnálták az olasz bajnokságot. Igen, úgy általában mindenki! Én is úgy gondoltam, hogy nem versenyképes az angollal és a spanyollal, illetve, hogy a német talán-talán előrébb jár, a francia pedig rögtön ott van mögötte. Persze, ha valaki olyan mondta, aki főállásban gyalázza a ragazzókat, akkor a védekező ösztön felébredt, s rögtön győzködtem is, hogy naaaaa… Jól jött ez a BL-idény, mert még az is könnyen előfordulhat, hogy Európa legjobb nyolcában három olasz lesz. Ha így lesz, akkor nem sokat kell győzködni a népeket: az érveknél is erősebbek a tények!

A Milan máris továbbment, miután megmutatta sebezhetőségét a londoni visszavágón (4-0 után 0-3). Ma az Inter juthat tovább, holnap pedig a Nápoly esélyesként utazik a Chelsea-hez.
 
Ranieri ismét nyergben! Ranieri ismét nyeregben?
Az Inter egy kínos sorozat után – nyolc nyeretlen bajnoki –, most nagyon kanosnak néz ki (Ranieri és csapata, közvetlen előtte, hét meccset nyert sorozatban). Ranieri is bizakodik: ,,A csapat nem fog elárulni!” S aki látta a Chievo elleni gólörömöket, a győzelem utáni tobzódást, az tudja, hogy lesz tesztoszteron, foszfor a Marseille ellen. És, szerintem, ez kell leginkább az Internek a továbbjutáshoz, ugyanis ez a csapat már bizonyított, és a valószínű kezdő11-ből 9-en ott nyomultak a Múúúú-féle csapatban is (Julio Cesar, Maicon, Lucio, Samuel, Zanetti, Poli, Sztánkovics, Cambiasso, Sneijder, Milito, Pazzini, ezt a kezdőt írja a yahoo). Poli és Pazzini az új emberek. Mivel a marseille-i kikötőben nem sikerült megúszni pofon nélkül (1-0 lett oda), így nagyon kell vigyáznia a dél-amerikai védelemnek. Mondják, hogy érdemes odafigyelni Loic Rémyre, a 25 éves villámgyors csatárra. Ő nem volt ott a Vélodrome-ban. 15 és fél millió eurót ért meg a marseille-ieknek az ötéves szerződése.
 
Szerdán este a Nápoly is továbbjuthat. Hogy ez mekkora tett, azt nehéz jelzőkkel érzékeltetni. megpróbálom egy ténnyel: 2005 tavaszán a Napoli a Serie C-ben küszködött (előtte volt egy idény, mikor nem sikerült a feljutás); s azután bebizonyították, hogy egy olyan közegben, ahol a pénz tűnik a legfontosabbnak, ott is lehet érvényesülni. Ezzel azt akarom mondani, hogy szisztematikus munkával, jó befektetésekkel, jó szemmel kutatva, majd lecsapva a játékospiacon kötődésre képes futballistákra, el lehet jutni a csúcs közelébe. Hogy nézett ki ez lépcsőnként: 2006-ban megvan a feljutás a Serie B-be, 2007-ben a Serie A, 2008-ban 8.-ak. 2009-ben tizenkettedik a Nápoly, 2010-ben már hatodik, 2011-ben pedig megvan a dobogó.
 
A Stamford Bridge rémei
Most pedig azért szurkolunk – Allegri, a Milan edzője is ezt teszi, ha lehet hinni a szavának :) –, hogy a 3-1-es hazai győzelem után sikerüljön megőrizni az előnyt. Jó az esély erre ugyanis Lavezzi és Cavani egy folyamatosan támadó csapat ellen úgy érzi magát, mint éhes oroszlán a fáradt antilopcsorda közelében. Wenger ilyen statisztikát idézett elemzésében: Cavani 6 kapura tartó lövéséből 5 gól lett. Lavezzi a San Paolóban is elemében volt, azóta is kiválóan focizik, vagyis lehet bízni abban, hogy nem pont a Stamford Bridge-n kezd el botladozni a gyorsulási világbajnok. Hamsik fogja segíteni őket abban, hogy érvényesülhessenek erényeik. De bízhatunk a védelemben is: Cannavaro vezetésével megbízható ez az alakzat, De Sanctis nagyszerűen véd – egyenletesen jó teljesítményéhez csodavédéseket is tesz hozzá. A középpályán Gargano, alias Uragano garantálja elsősorban, hogy a védelemnek ideje legyen felkészülnie a támadásra – Drogba kicsit kopottasnak tűnik, ez a véleményem. Maggio és Zuniga a széleken nem csak védekezni fog. Utóbbi az első meccsen feltűnően keveset tört előre, cselezni sem próbált, pedig… Maggio viszont – Dzemailival együtt a csapat két legatlétikusabb játékosa, vallják ezt az állóképességi tesztek.
 
Szóval jók az esélyek arra, hogy De Laurentiis elnökkel együtt állíthassuk: nem kell pénzhegyeket mozgatni ahhoz, hogy egy klub Európa legjobb nyolcában legyen. S ha így lesz, akkor ismét szólhat, hogy: Ojjjjj, vííítá, ojjjj vitá mijá! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr874313623

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

.Frajti 2012.03.13. 10:19:24

Ha fogadni lehetne (lehetett volna), hogy 3-ból 2 tuti továbbmegy, azonnal tettem volna rá nagy lóvét. Igazából az Intertől félek egy kicsit, mert annyira sima ügy volna továbbjutniuk, miközben elég egy nyamvadt gólt kapniuk, és akkor oda minden.

A Nápoly meg elég, ha vért iszik. :D

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2012.03.13. 19:25:13

@.Frajti: Szerintem egészen furcsa a tippmix-szorzó: 2.65, 1.36.

2.65, ha az Inter továbbjut! (én fogadtam)

.Frajti 2012.03.13. 21:01:09

@mbemba: Nem tippmixelek, csak irtó ritkán. Totót viszont adtam fel. :)

Azért lehetett oly magas az odds, mert ugye azért ez az Inter igazi hullámvasutas... Kiváncsi leszek, mert ez nálam igazi kétesély. Bármelyik továbbjuthat.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2012.03.13. 22:40:34

Szeeeeegény Ranieri! Összeszedi magát a csapata, összeszedi a csapatát, végre kezükben tartják a meccset, várják a hosszabbítást, s a 92.-ben Brandao (pár perce állt be) egyenlít. 1-1!

És ezzel szerintem szétszórják a BL-győztes csapatot. Ideje valami újba kezdeni!

oleandro 2012.03.13. 22:43:41

szegény Filippo......
2 sz@r csapat sz@r meccsén sz@r eredmény :(

Pietro87 · http://forzanapoli.blog.hu/ 2012.03.14. 19:15:21

Forza Napoli, tanulják meg Londonban is, hogy mi az az Oi vita mia! :)

@mbemba: Tavaly fogadtam a Bayern továbbjutására a visszavágón. Ugye 1-0-ról kezdtek a németek, vezettek már 2-0-ra, összesítésben 3-0-ra, majd szépen búcsúztak. Én is okos voltam amúgy kb. 1.1-es szorzóra több ezer forintot tettem fel. :)

Panucci 2012.03.14. 19:33:21

Én nem láttam a meccset, de azért vicc, hogy a sorsoláskor az Internek adtam a legtöbb esélyt a tov.jutásra, pláne annak fényében, amilyen jól alakultak az utóbbi években az angol-olasz párharcok.....;)

oleandro 2012.03.14. 20:43:48

Forza o cicucciarell!

oleandro 2012.03.14. 22:39:17

akármi lesz a vége, a Napoli legalább kitett magáért!

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2012.03.15. 03:03:59

Ha lehet, még jobban megszerettem ezt a csapatot!

Sajnos, sok helyzet kimaradt, de tökösen játszott mindenki, sportszerűen. Vannak célok még szépen erre a szezonra, s jövőre lehet még egyet előre lépni!

oleandro 2012.03.15. 08:13:46

Kár, hogy Cavani kevésbé jó napot fogott ki, a cseszki meg megtáltosodott az edzőcserétől.

oleandro 2012.03.15. 08:25:56

és ugye ha nem sérül meg Maggio, nem lett ott volna Dossena, akinek a hülye kezezése nélkül a Napoli ment volna tovább ugyebár... Bosszantó

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2012.03.15. 10:19:04

@oleandro: Cavanitól nekem az marad meg, amikor jobbhátvédként, mint utolsó ember szerelt, lefutva a csatárt, majd labdával széles ívben megkerülte őt, s előre vágta a labdát. (akivel néztem a meccset azt mondta: ... magát indította:)

oleandro 2012.03.15. 17:49:36

@mbemba:
Ja, az szép volt, hogy mindig hátrament. csak sajnos elől halovány volt. Így hideg fejjel visszagondolva azért ami leginkább bosszantó, az az odavágó. Akkor kellett és lehetett volna őket alaposabban kitömni. Minimum mint a Milan az arsenalt.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2012.03.15. 19:49:14

@oleandro: És ki is lehetett volna, vagyis a lehetőségek bőven megvoltak rá. Hazai pályán nagyobb fölényben játszott a Nápoly, mint most a Chelsea, de...

Én így is odavagyok a csapattal, a klubbal. Évről-évre halad előre az egész De Laurentiis-terv.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2012.03.15. 21:23:03

Az Európa Liga-továbbjutás sem sikerült! Udine-Alkmaar 2-1 (első 0-2). Pedig itt is megvolt minden lehetőség. Az első percektől kezdve 10 emberrel játszottak a hollandok, egy kiállítás miatt. Ráadásul már a 15. percben megvolt a 2-0. A hollandok szépítettek a félidőben, s a második 45 percben hiába támadt folyamatosan az Udine.

Mindkettőt Di Natale rúgta. Az elsőt 11-esből. 63. percben az Alkmaar 11-est hagyott ki.
süti beállítások módosítása