Olasz fórum

Olasz fórum

Lippinek tetszett, és ez a lényeg! (Bulgária-Olaszország 0-0, videóval)

2008. október 11. - mbemba

Kezdjük azzal, ami szép volt és jó!

A védelem nem hibázott. Amelia egyszer védett, és talán, akkor sem kellett volna. És amikor az ellenfélnél Berbatov a középcsatár, akkor ez nem kutyafüle. Több fiatal is feladatot kapott Lippitől – a fiatalítás jegyében – és egyikük sem szerepelt le, sőt Giuseppe Rossi például határozottan jól játszott – Montolivo már nem annyira. A kezdőcsapat átlagéletkora 27 és fél év volt, ami azért becsülendő, mert elő-előfordult, hogy harmincon túl volt ez a szám, ami nem feltétlen egészséges. Pepe (25 éves, Udinese) pedig újoncként a kezdőben kapott helyet és a döcögős kezdés után meggyőző volt.
 
Szintén nagyon jó, hogy De Rossi és Gilardino továbbra is óriási kedvvel és formában fociznak. Előbbinek volt egy lövése, mely mintha ágyúdörgés lett volna, meg egy csavartja. Mindkettő centik kérdése volt. Gilardino, a Firenzébe újjászületett csatár, pedig küzdött, helyzeteket verekedett ki magának, a leshatáron szemfüleskedett. A gól most nem sikeredett. Majd, szerdán Leccében Montenegró ellen. A pozitívumok közé még be kell férnie annak, hogy Chiellini mellett Berbatov csak egy szerény, nagyon átlagos képességű csatárkának tűnt.
 
A legnagyobb negatívum, hogy nem volt folyamatos jó játék, láthatóan elég volt a döntetlen. A másik negatívum, hogy vannak ,,öreg harcosok”, akik a vébéig jól szolgáltak, most nem húznak igazán. Ide sorolható legfőképpen Perrotta, meg Toni és Zambrotta. Di Natale – ő nem világbajnok – tegnap eltűnt, mint a kámfor, pedig ott volt a kezdőben.
 
Aztán rossz hír az is, hogy Toninak két sárgája van, így Lippi nem tehet mást, mint Gilardinónak ismét nagy szerepet ad szerdán a montenegróiak ellen, pedig a meccsutáni interjúban elmondta, hogy szerette volna jobban beosztani az energiákat.
 
És még mit mondott a maestro: ,,A fiúk megmutatták a harci kedvüket. Az eredmény pedig jó, akárcsak a teljesítmény, amit láttunk.” Az új arcokról pedig azt mondta, hogy: ,,Úgy láttam, jól teljesítettek, már most összhangban vannak a régiekkel.” Hozzátette azt is, hogy különösen elégedett a hátvédsor szélén játszókkal, vagyis Zambrottával és Dossenával. Előbbinek azt rótta fel a média, hogy a támadásépítésből nem vette ki a részét, pedig megtehette volna, azonban, ha Lippi óvatosságra intette, akkor nem érheti szó a ház elejét.
 
Nem a meccshez tartozik, azonban talán be kell számolni róla, hogy néhányan az olasz közül botrányba keveredtek és úgy tűnik, azt maguk kényszerítették ki. A Gazzetta dello Sport így írja: ,,Már a meccs előtt a belvárosban, egy szórakozóhelyen verekedés volt. A stadionba való belépéskor a rendőrök akadályozták meg, hogy az ultrák a bolgároknak menjenek.” Közben a Ducét emlegették hangosan. A lelátón pedig az ultrák dobálózni kezdtek át a bolgárokhoz, akik pedig valószínűleg ennek következtében kifütyülték az olasz himnuszt. Ha minden igaz a háttérben az áll, a Gazzetta szerint, hogy az olasz jobbosok egymásra találtak a szintén jobbos Levszki kemény maggal és a CSZKA Szófia balos táborát igyekeztek megfélemlíteni.
 
A himnusz kifütyülését az olasz küldöttség sérelmezte, a fönti bekezdés értelmében azonban ez nem volt különösebben meglepő. Idevág az újonc Pepe nyilatkozata: ,,Annyira figyeltem a himnusz éneklésére, hogy nem hallottam semmit a füttyökből.”
 
 
Bulgária-Olaszország 0-0
Szófia, 46 ezer néző
Amelia; Zambrotta, Cannavaro, Chiellini, Dossena; Gattuso, De Rossi, Montolivo (Perrotta 68.); Pepe, Gilardino (Toni 73.), Di Natale (Rossi 68.).
 
A meccs röviden

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr82709131

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása