Olasz fórum

Olasz fórum

Del Piero-day (Real-Juve 0-2)

2008. november 05. - mbemba

46 év után nyert a Juventus a Bernabeuban. Akkor Omar Sivori volt a meccs hőse, most Alessandro del Piero (9-én 34. szülinapja van a Capitanónak!).

És erre a győzelemre nem is lehet másképp emlékezni majd, mint a fekete-fehér 10-es kapcsán. Ő volt az, aki ezúttal egyedül kibabrált a Reallal. A madridi szurkolók pedig, ahogy az csak a legritkább esetekben szokás, nyíltszíni tapssal díjazták a torinói csillagot, mikor Ranieri remek pillanatban, a vége előtt pár perccel, lehozta a bajnokot.
 
Az első gólját a behátráló védők közül lőtte el úgy, hogy Casillasnak csak kevéske esélye maradt, hogy a takarásban lévő csatárt lássa és a lövést idejében észlelje. Másodjára, egy szabadrúgásnál szörnyen állított sorfalt a kapus, így pedig esélye nem maradt, hogy odaérjen, hiszen öt-hat métereket nem tud repülni.
 
A Real nem tudott nyomást gyakorolni az olaszokra, a második félidőben azonban volt két-három olyan helyzet, amikor ideggyenge játékvezetők tizenegyest fújtak volna, de valami mindig hiányzott, ahhoz, hogy nyugodt lélekkel be lehessen fújni: egyszer Van Nistelrooy nem volt a labda közelében, mikor ellökték, máskor Legrottaglie fejelés közben lökte fel Raúlt, …
 
A meccsstatisztika a Real mellett szól, de mint annyi esetben ez megint csak fölösleges máz. És mégis vessünk rá egy pillantást:) lövések 19-6, kapu területe 4-3, szöglet 15-1, labdabirtoklás 66,6-33,4.
 
,,Nyertünk, nagy meccset játszottunk, gólt is rúgtam. Kell ennél több?... Örülök, hogy Maradona előtt rúgtam a gólokat, remélem, hogy gyakrabban fog jönni megnézni minket!”
 

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr19753157

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása