Olasz fórum

Olasz fórum

Bunkerben Góliáték (videón az Inter és a Juve kérdéses meccsei, 17. forduló)

2008. december 22. - mbemba

A kicsik erősködnek, a nagyok bírók lerázzák őket! Idény közben, pár fordulója a Napoli elnöke azt mondta, hogy azért izgalmas és nyílt ez a bajnokság, mert nincsen már mutyizás. De van! Olyan, mintha Dávidtól elvették volna a parittyát, Góliátot pedig betonbunkerből kellene legyőzni.

Sienában nyert az Inter, megalapozva a forduló alaphangulatát. 1-2 lett a végeredmény, úgy hogy a sorsdöntő gól a 83. percben érkezett Maicon csinos pöccintése után. Lesről született a gól! Az viszont rokonszenves – nem ironizálok –, hogy Mourinho nem handabandázott, megmondta egyenesen, hogy: ,,Nem érdemeltünk győzelmet!” Azt azonban hozzátette, hogy neki viszont szintén ment el BL-elődöntő partjelzői hiba miatt.
 
Farina, az Atalanta bánata 
A Juventus Bergamóba látogatott, ahol egy igen feltüzelt hazai csapat és tábor ugrott neki a torinóiaknak. Kivárt a Juve, megvárta a saját idejét és egy oldalről berúgott labdára Del Piero jó ütembe érkezett. A belső védő, illetve a kapus tökéletlenkedett, de ettől függetlenül a 10-es leshelyzete nyilvánvaló (Ranieri is megmondta). A félidő előtt már 0-2 volt. Vieri a második félidő elején ismét megolajozta a bergamói gépezetet, amelyik újra nekifeszült a feladatnak. Az ellenfél és a bíró sok-sok apró és nagyobb ítélete, majd Amauri fejese döntött a három pontról. Del Nerinek talán eszébe jutott keserűsége közben, hogy Amaurit 2003-ban ő vitte a Chievóhoz és Legrottaglie is dolgozott keze alatt és a alá. Amúgy a Manninger; Mellberg, Legrottaglie, Chiellini, Molinaro; Marchionni, Sissoko, Marchisio (Zanetti 84.), De Ceglie (Salihamidzic 74.); Amauri és Del Piero-féle csapat egyáltalán nem játszott rosszul. A bergamói Garics Gyuri pedig kiváló volt, lótott-futott az oldalán és keresztlabdái is pontosak voltak.
 
A Milan megvolt segítség nélkül. 5-1 az 5-1! Abbiati; Antonini (Darmian 75.), Maldini, Kaladze (Strasser 82.), Favalli; Seedorf, Pirlo, Jankulovski; Kakà, Ronaldinho; Pato (Sevcsenko 71.) - így játszottak a lombardok.  A kiábrándító a Juve elleni verés után szükség volt erre az eredményre. Kispadon pedig ott ükt: Dida, Osuji (nigériia), Cardacio (uruguayi), F. Inzaghi. És a cserék neve mutatja, hogy a jövő ott elkezdődött. Apropó, megérkezett Beckham is és egy laza Ciao Milanó!-val üdvözölte a népet, majd egy interjúban azt mondta ugyanazt a nyomást érzi, mint Manchesterben vagy Madridban. Ancelotti túl azon, hogy bizakodik megkockáztatta, hogy január 11-én a Roma ellen már pályán is lehet az angol.
 
Hozzá kell még tenni, hogy Pato két gólt és ugyanannyi gólpasszot jegyzett, a Yahoo ezt 9-esre értékelte. Ritka dolog ott a 9-es!
 
Cataniában levitézlett a Roma. 3-0-ról feltápászkodott még a megroggyant versenyző, de lábra állni már nem tudott. Meg kell jegyezni, hogy az 1-0 pár percre Totti kiválása után érkezett. Baiocco mellett a húsz éves tokiói Morimoto kétszer volt eredményes; ugyanannyiszor, mint a két előző idényében. Spallettit rögtön a meccs után Tottiról kérdezték. Szerinte izomhúzódásról van szó és úgy tűnik egy hónapig nem bevethető a Kapitány. Perrotta egyébként arról is nyilatkozott, hogy a cataniai hangulatban van valami félelmetes, meg: ,,Nagy mosoly, ölelkezés az elején, aztán láttátok, hogy mi történt!” Egyre inkább nem játék Catania-Roma meccset játszani.
 
Spalletti úgy érezte nem taktikai kérdés a vereség: ,,Két olyan gólt kaptunk, amelyik nem játékrendszer kérdése, ott egyszerűen gyorsabban kellett volna reagálni!"
 
Nagy zavarban lehetnek a Samp szurkolói, hiszen Cassanóék egyszer elkápráztatják őket, aztán egy vagy két hétre rá otthagyják felajzott híveiket. Persze, csinálnák jobban, de a Firenze amúgy sem kis falat. 0-1 lett most. Mazzarri (Samp) edző szerint ez a verség volt a Sevilla elleni győzelem ára. Felipe Melo, a firenzeiek brazilja ismét a mezőny legjobbja volt! Cassano jó volt, de a találkozó a Fiorentináról szólt!
 
Amitől a nápolyiak féltek, az bekövetkezett! Lavezzi és Hamsik nélkül nem Nápoly a Nápoly. Rolando Bianchi hozott három fontos-fontos pontot a Torónak. Edy Reja, a nápolyiak mestere annyit mondott: ,,Még nem vagyunk teljesen érettek!” Tény, ártatlan volt a nélkülöző Napoli.
  
A Lazio és a Palermo azért viaskodta, hogy jobb helyük legyen a középmezőnyben. Ebből a helyezkedésből most a Lazio jött ki jobban. 1-0. Hogy mégse tudjanak nagyon örülni, témát kerestek maguknak: Zarate állítólag nem örült csapattársa, Rocchi góljának. Lényeg: hetedik a Lazio!
 
A Bologna vezetői úgy látszik jót húztak, amikor Mihalovicsra bízták a nehéz melót: a csapat benntartását a Serie A-ban. Hetedik meccse nem veszít a fanatizált csapat. Ezúttal: Lecce-Bologna 0-0.
 
A Cagliarinak állt a zászló otthon a Reggina ellen a 60. percig, aztán egy-egy tizenegyes, kiállítás és gól vendég sikert ígért. Acquafresca, akit visszahív jövőre az Inter, immár hat gólos.
 
Nagyon nekidurálta magát a Chievo is, hogy hozza a három pontot, ehelyett a Milito nélkül játszó Genoa győzött, a korábban juvés Olivera góljával. A vendégek kispadján három ifi is volt, egyikük be is szállt: A savonai El Shaarawi 16 éves.
 
 
Az állás: Inter 42, 2. Juve 36, 3. Milan 33, 4. Fiorentina 32, 5. Napoli 30, 6. Genoa 29,…16. Bologna 15, 17. Torino 15, 18. Lecce 14, 19. Reggina 13, 20. Chievo 9.
 
Következő kör: január 10., Genoa-Torino, Inter-Cagliari, január 11., Bologna-Chievo, Firenze-Lecce, Juve-Siena, Napoli-Catania, Palermo-Atalanta, Reggina-Lazio, Udinese-Samp, Roma-Milan.
 
Siena-Inter 1-2
 
Atalanta-Juve 1-3

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr29836171

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

baraonda · baraonda.blog.hu 2008.12.22. 16:32:34

Láttam tegnap (sajnos csak a tv-ben) az Atalanta-Juve meccset, leginkább ez a piros szerkó döbbentett meg a bírón... Háteztígyhogy?

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2008.12.22. 17:15:40

Rég láttam angol bajnokit, de kíváncsi lennék ott megkockáztatják-e.
süti beállítások módosítása