Olasz fórum

Olasz fórum

Beckham, Buffon, Montella, Menez, Trezeguet, Adriano, mi van veletek?

2009. január 07. - mbemba

Máskor a kicsik ügyeit szívesen taglaljuk, most azonban lássuk mi történt a nagyok háza táján, a téli szünetben, azért is, mert hétvégén Roma-Milan lesz.

És máris csöpög minden! Milan: Dubaiban Beckham bemutatkozott a Hamburg ellen (1-1, 5-4 Maldiniéknek tizenegyesekkel). Egy félidőt meccselt is, asszonya figyelő szemei előtt. Ezzel a szurkolók és csapatvezetők elégedettek lehetnek, hiszen izomgondjai miatt valószínűbb volt, hogy nem lép pályára. Megtette és pár jó passz erejére jó is volt. Meg arra, hogy a mezvásárlás újabb lendületet kapjon. Várjuk persze nem csak a szereléseladás bummját – a 32-es az övé –, hanem a sokszor megcsodált szabadrúgásokat és a korábban Oddótól, most Bonerától, Zambrottától nem is olyan nagyon elvárt csodabeadásokat is.
 
Ronaldinho pedig azt mondta, hogy ő és a Milan egyek, ő ott szeretné befejezni pályáját Milánóban. Ancelotti szerint Sevcsenko volt ki a legnagyobbat lépett előre a formát tekintve. Esetében elmondható ugyanaz, mint a román gazdaságról régebb, meg a mienkről mostanság: volt honnan előrelépni!
 
Rómában, decemberre már elhitték, hogy vége a keserves napoknak. Ehhez képest most mintha bizonytalanság lenne megint. Az tuti, hogy Totti nincs még, sem Tonetto, illetve Taddei, azonban Menez is kisebb sérüléssel bíbelődik, akár Aquilani, Baptista, Pizarro, Cassetti és Juan. Montella viszont, a Gazzetta szerint varázsolt az edzésen. És ha már újságok: mindenki odavan Menezzel és ha minden igaz, akkor a franciában is felszakadtak a gátak, innentől kezdve lehet rá számítani.
 
Érdekes a hír, mely szerint – a Daily Mirror szellőztetett – Malouda-Cicinho csere várható. 5 millió euró is Londonba menne a brazillal együtt.
 
Torinóban Trezeguet beszállt a buliba, bár volt csapata, a Monaco ellen nem szállt be. Állítólag harminc nap kell, hogy meccskész legyen. Ranieri vívódhat hogy Del Piero, Amauri mellett hogyan szorítson helyett a franciának. Aztán Iaquinta, mint világbajnok is akar néha játszani. Míg nem kezdődik a BL lesz itt konkurencia. És ami talán még fontosabb: Buffon már védett is egy félidőt (az elsőt). Köszönjük Manninger! – mondhatták a Juve vezetői, merthogy az osztrák nagyon kitett magáért a kritikus hetekben. Buffonnak kevés védenivalója volt a Monaco ellen, viszont kikaptak, büntetőkkel (1-1 után 5-6). A védelem tengelyében ott volt a júniusban 20 éves Lorenzo Ariaudo – Ranieri szerint azért, hogy Mellberg pihenhessen még. Chiellini és Camoranesi egy cipőben jár Mellberggel, vagyis egyikük sem százszázalékosan fitt. Visszatérve Ariaudóra: tíz éve játszik már fekete-fehérben, vagyis kezdve a kölyökkölyökcsapattól.
 
Az Internél tovább folytatódik az Adriano-Múúúúú zsémbelődés. A nagydarab csatár egy nappal a kelleténél később érkezett vissza Brazíliából, aztán lefényképezték őket, amint Mourinho morcoskodik Adrianóval, mire Adriano elkezdett, állítólag ígérgetni, hogy jófiú lesz, ráadásul sokat edzett is, meg súlyzózott.
 
Morattiék nagyon meg akarták szerezni Militót, a genovai gólgyárost, de az ottani elnök, Preziosi azt mondta, hogy nincs az a pénz, amiért elereszti az argentint. Nyáron meglehet, hogy Tevez Lombardiába költözik.
 
Ami biztos: szombaton Inter-Cagliari 20 óra 30-tól, vasárnap Juve-Siena 3-tól, Roma-Milan
20, 30-tól.

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr37862903

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2009.01.07. 13:00:40

Most meg olvasom, hogy Cassano-Balotelli csere van kilátásban

popp · http://koncertblog.com/ 2009.01.07. 14:48:31

Na úgy állunk mint a bajnokság elején teli sérülttel, de Aquilani már játszhat. Hajrá, hajrá drága Roma!

popp · http://koncertblog.com/ 2009.01.07. 15:01:35

Ja és Cassano inkább jöjjön haza Romába, adjuk érte mondjuk Baptistát!

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2009.01.07. 19:51:19

@popp: Panucci szerződéshosszabbítása sem egyértelmű (miért nem?:((, Aquilani ügye sem rendeződött - ha jól emlékszem. Számomra ez azt jelenti, h nincs pénz, vagyis Cassano...
A hétvége sima 2-0 nektek, amúgy. Vagy több! Komolyan! Biztosan!

popp · http://koncertblog.com/ 2009.01.07. 22:59:28

@mbemba: A Roma csökkentené az öreg fizetését, de Panucci ragaszkodik a 2 milkához. Aquilani ügyében viszont goal.com a Corierre dello Sportra hivatkozva azt állítja, hogy hamarosan aláírják az új kontraktust a felek. Lehet, hogy épp a Panu fizetésén akarják megspórolni a AA fizetésemelését.

Egyébként a hírek szerint a LA Galaxy érdeklődik Panucci iránt, de szóban forog egy esetleges dubaii szerződés vagy Panu hazatérése Genovába is.

Eddig sem nagyon vágtam, honnan volt a pénz, a tulajdonos Sensi család szarban, az Unicredit Bank már lassan évek óta szorongatja őket. A csapat viszont az utóbbi időben az ésszerű gazdálkodása miatt csökkentette adóságait. Az utóbbi évek Bl bevétele azért segíthetett valamennyit. Bár épp ezek az eredmények okozhatnak galibát is, mivel a kulcsembereink is magasabb fizetést akarnak - ugye eddig csak Totti bére lépte át a pár éve meghatárott 2 és fél millás fizetési sapkát, újabban viszont már De Rossié is és valszeg az esetleges aláírás után Aquilanié is - és a közvélemény elvársai is megnőttek ismét. Ahhoz meg hogy a szintet tartsa a csapat, mozgolódni kell a játékospiacon is.

De ha nem érünk oda a bajnoki négybe, esetleg nem nyerjük meg a Bl-t és/vagy Signora Sensi nem adja el a csapatot valami gazdag befektetőnak (újabban a líbiai Tamoil érdeklődéséről hallani - ambivalens érzésekkel fogadnám, ha összejönne az üzlet), akkor nagy gáz lehet.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.01.07. 23:03:21

Ja, egyébként Perrotta, Pizarro, Taddei és talán Mexes szerződése is hosszabbításra szorulna. Úgyhogy muszáj kiharcolni a Bl helyet, mert szétkapják a csapatot és Spal vagy más kezdheti előlről az építkezést.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.01.07. 23:04:22

egyébként a kettő vagy több nullás tippedre mondanék egy áment!

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2009.01.07. 23:24:40

Gyengének érzem a Milánt, a Farkas pedig éhes!
Van fantázia ebben a csapatban, csak tudni kell kit muss megtartani: De Rossi, Juan, Brighi, Perrotta, most nem akarom törni a fejem tovább, de ők kellenek. Totti nem is kérdés. Pizarro nálam kedvenc. Panucci meg azért, mert középen, szélen, előrébb tud játszani. Persze, ha komolyabb pénz érkezne... pl Amerikából. Tudod hányszor szidtam azt, aki Panuccit kitalálta?!!!???!! Szerintem vébé ment el miatta. Aztán meggyőzött. Rispetto!!

popp · http://koncertblog.com/ 2009.01.07. 23:46:09

@mbemba: Melyik vébé? A 2002-es az Byron Morenon ment el. '98-ban meg ugye a hazai franciáktól kaptak ki tizikkel. Ez azért nem akkora égés. Egyébként a Realos évek után volt egy pár év bicsak a pályafutásában, nem találta formáját sem az Interben, sem Chelseaben, a Monacoban még össze is kapott az edzővel, de aztán Rómában újra megtalálta magát.

A mostani EB-n viszont 35 évesen is ő volt az egyik legjobb az olaszok közül, még gólt is lőtt. Ennek ellenére, nem sajnálnám tőle az Amerikában vagy Dubaiban kereshető pénzt, mert a jobb hátvéd posztján szerintem Cassetti és Cicinho is jó. Mondjuk ha középről valaki megsérül, akkor ő az egyetlen értelmes alternatíva.

A Milan jobb napjain káprázatos, ahogy legutóbb az Udinese ellen játszottak, az fenséges volt. Én abban bízom, hogy az utóbbi időben jól megy ellenük, az utolsó két szezonban például egyszer sem kaptunk ki tőlük: 3 győzelem, 1 döntetlen.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2009.01.08. 00:00:05

2002-re gondolok. Egyértelmű, hogy Morenón ment el, de P ott sokat szerencsétlenkedett. Fel kellett volna szabadítani, de ő nem tette meg.
Egyébként le a kalappal előtte! Engem főleg az utóbbi évek meccsei hengerelnek le. Hogy ennyire könnyen, erőlködés nélkül ér fel az akciókkal... Tegyük hozzá, nem olyan futóművekkel, mint amilyennel R. Carlos rendelkezik.
Meg hát döbbenet: Baresivel kezdte, meg Tassottival, Simone...

popp · http://koncertblog.com/ 2009.01.08. 00:31:42

Az is lenyűgöző, amilyen csatárokat megszégyenítően magabiztos a kapu előtt.

madbalee 2009.01.08. 18:22:35

@mbemba: Igen Panu másodvirágzása üde színfolt, én is örülök Neki. De ahogy írtad, nagy mesterek mellett nevelődött a Milanban:)

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2009.01.08. 19:03:38

@madbalee: Bizony-bizony, először és talán utoljára volt, hogy élvezettel nézzem egy csapat védekezését. Volt abban minden: elegencia, intelligencia és Tassotti.:))
Inter edzésen történt, hogy Baggio óriási passzot (hosszú-hosszút)adott Vierinek, aki Panuccival megtapsolta Baggiót. Lippi pedig jól letolt mindenkit: 1. Hogy edzésen vannak, nem színházban, 2. Nem ezt kell gyakorolni. Azt mondják, hogy ilyenek miatt volt rossz kapcsolata Lippivel.
Az említett posztig (68) várjál júniusig kérlek, mert, akkor évforduló lesz és valamiért addig akarom halasztani. Bocsesz:))

popp · http://koncertblog.com/ 2009.01.08. 21:14:43

'68-os poszt, óriási, nem rég láttam egy nagyon jó dokumentum filmet a Dunán az olasz '68-ról!

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2009.01.08. 21:46:38

@popp: Megpróbálom többször érinteni a témát, 68-at. Az igazság az, hogy sokat olvastam róla, de valami összefogő munkát nem igazán.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.01.08. 22:58:50

Az doku film elég jól összefoglalta. Egy kitekintetéssel indult összevetette az amerikai polgárjogi és hippi mozgalmakat az európai, majd az olasz egyetemisták mozgalmával, aztán résztvevők emlékezéseivel telitűzdelve és korabeli képekkel aláfestve elmesélték a sztorit, majd az utóéletre is áldoztak vagy tíz percet.
süti beállítások módosítása