Olasz fórum

Olasz fórum

Kicsik, nektek csak hittel szabad! (videó: gólok alla Vucsinics, alla Baptista, +Maccarone percei)

2009. február 09. - mbemba

A három, tévés meccsen Észak és Dél csapott össze: a három óriásegyesület (Inter, Milan, Juve) és három pici (Lecce, Reggina, Catania).

Az első meccsen (Lecce-Inter 0-3) a liliputiak nem akarták elhinni, hogy lehet esélyük Gulliver ellen, így nem is volt esélyük. Ezúttal nem volt szükség arra, hogy Mourinho behozza négy-öt csatárát. Erre némiképp rá is fázott Balotelli, hiszen rehabilitálták, de csak a végén hozta be őt a maestro, mert jól muzsikált a csapat: Ibra tette a dolgát, majd Sztankovics és Figo fejelt emlékezetes gólokat. Figőt úgy megölelgették utána, mintha szülinapja lett volna – persze, tudjuk mi, hogy nem mindennap fejel gólt. Maicon viszont kihagyott egy akkora helyzetet, amit tán még mindig szégyell. Ellenben a reggiói törpékről sok minden elmondható, az azonban nem, hogy ne dolgozott volna bennük a hit (Milan-Reggina 1-1).
 
Cozza, a milánói csata egyik győztese
Sok szurker rokonszenvét kivívták a kalábriaiak. Túl a küzdésükön, minden megvolt, ahhoz ami a régi idők focijában remekül megélő csapathoz kell: egy pár pluszkilót magán cipelő idősebb, labdával nagy barátságban lévő megbízható játékos (Cozza), egy fiatal tehetség, aki megintcsak nagyon ügyes (Di Gennaro), egy nagydarab center (Corradi) és sok lelkes játékos, akik föl-alá robognak, ha kell egyeneseket rúgnak a labdába. Ez így túlzás, de amennyire a Serie A lehetővé teszi a minőségi minimumot így is van.
 
Hozzáteszem, hogy a Milan nem bőgött le, szerintem. Küzdöttek, akartak, száguldoztak, de a kaput bevenni nem tudták. Ronaldinhónak jó és látványos cselei voltak, Beckham egyre csak tekerte be a labdákat, Zambrotta és Jankulovski is rendre felment. Akarás pedig néha még sok is volt: Pato és Flamini mintha egyenest egy viagra hatása alatt lett volna. Kaká vágta be a tizenegyest, melyhez a trencsényi Krajcik amatőrsége kellett. Ancelotti elmondta a találkozó után, hogy: ,,Megpróbáltunk mindent, beíveltük a labdákat, mást nem tehettünk – mert nem volt területünk – de a magas védőkkel nem boldogultunk.”
 
A Milan szurkolói nem csak az eredmény (1-1) miatt keskenyedhetnek el: Kaká is lesérült. Két hétig csak szurkolhat csapatának.
 
A harmadik Gulliver vs Liliput csatában sem volt baj a kicsik meggyőződésével. A balszerencse feküdt keresztbe előttük. Catania-Juve 1-2. Először is: van egy szörnyű szabály! Abban a sportágban, ahol a játékosok örökösen rángatják egymást, pár centiről üvöltenek egymás arcába, folyton köpködnek, a bírót lökdösik, akkor nem ezekért jár sárga, hanem azért, mert valaki leveszi a mezét gólörömekor. PFFFUJ!!! És ha ugyanazon a meccsen szabálytalankodik is az illető egy rámenősebbet, akkor le is mehet. Ez történt most Iaquintával. Nagyon akart a világbajnok, úgy érezte, hogy a sok-sok kihagyás után újabb góljával végre lendületbe jött. A Catania szagot kapott és ment előre veszettül, a második félidőben már-már úgy tűnt felőrlik a torinóiakat. Nem így történt, ráadásul Poulsen akkor rúgott egy több mint szerencsés gólt, amikor már nem lehetett egyenlíteni.
 
Zenga viszont mérleget is vont és utána következtetést szűrt le – előtte azonban még bírókról is mondott véleményt. Kritikája jogos volt. Az előbbi azonban mégis érdekesebb: ,,Az utolsó 17 meccsünkön mindig gólt kaptunk és az utolsó 12 meccsből csak egyet nyertünk meg. Én inkább azt választom, hogy a stadion fütyüljön ki, csak egyet rúgjunk kapura, de nyerjünk 1-0-ra! ”
 
Nyert a Roma, méghozzá igen meggyőzően! 3-0 lett az eddig lenyűgöző Genoa ellen. A yahoo - egy-két kivétellel - a csapatra 7-est és annál jobb jegyeket szórt. De Rossi 8-ast kapott, ami érthető: most úgy érzem, hogy az idény gólját rúgatta Vucsiniccsel. A gól megnézése kötelező! Aztán Julio Baptista szerzett csak egy kicsit rondábbat. Fontos még: Cicinho lesérült (állítólag nem is olyan súlyos, mert nem régi sérülése újult ki, mint gondolták), Motta bemutatkozott. Egyébként csoda, hogy sporttévénk miért döntött úgy, hogy nincs igény a két legjobb formában lévő csapat megmutatására.
 
 
Voltak még meccsek:
Fiorentina-Lazio 1-0. De Silvestri a 20. percben kiszállt, Gilardino a hajrában döntött. A Lazio játékára a Gazzetta azt mondta: bellissima.
Samp-Siena 2-2. Cassano és Pazzini nagyok voltak, de nem eléggé. Maccarone beállt és sok minden történt vele szűk negyedóra alatt: rúgott egy gólt, kapott egy sárgát szimulálás miatt, majd mellérúgta azt, amit könnyebb lett volna berúgni.
Torino-Chievo 1-1. Italiano ismét sorsdöntő gólt rúgott. Hatodik meccse nem veszítenek a veronaiak.
Cagliari-Atalanta 1-0. 50 perc emberhátrányban játszott meccsen ez történt a szárdokkal. Garicsot összességében dicséri a yahoo, beadásait viszont kárhoztatja.
Udinese-Bologna 1-0. A kis chilei, Nino Maravilla – ismerőseinek csak Sanchez – hatalmas gólt lőtt a hosszabbítás perceiben. Alighanem azt akarta mondani az udinei vezetőknek: Adjátok csak el Quagliarellát, Di Natalet, vagy Pepet, itt vagyok én, ha gól kell! 19 éves volt, mikor már megjárta a Cobreloa, a Colo-colo és a River Plate csapatait, most pedig harmadszor eredményes, pedig nem játszik sokat.
Palermo-Napoli 2-1. Hamsik kilencedik gólját rúgta.
 
Állás: Inter 53, Juve 46, Milan 45, Fiorentina 41, Genoa, Roma 40,... Bologna, Lecce 22, Torino, Chievo 19, Reggina 16
 
Következik: Atalanta-Roma, Cagliari-Lecce, Chievo-Catania, Genoa-Fiorentina, Inter-Milan, Juve-Samp, Lazio-Torino, Napoli-Bologna, Reggina-Palermo, Siena-Udinese.
 
Góllövők: Di Vaio 15, Gilardino, Ibrahimovic, Milito 14, Amauri, Di Natale, Kaká 11.
 
Római bombagólok alla Vucsinics, alla Julio Baptista.

 

Mennyi minden történt Maccaronevel!

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr28931530

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.02.09. 12:48:26

Nekem az első római gólt eredményező egy-két érintős csiki-csukiig játszott akció a kedvencem.

Ami meg a bajnokságot illeti, volt már hullámvölgyben a Roma, aztán az Udinese, mostanában a Napoli, szerintem a Genoára is rákerül a sor. A Bl helyekért a Juve, Milan, Roma, Fio négyes harcol majd. Ebben hirigben benne van a második hely, de az ötödik is. Remélem a Roma azért odaér a negyedik helyre, sőt a dobogóra.

Count Adyn 2009.02.09. 13:16:27

"6. döntvény
Egy játékost, aki a gól ünneplése közben leveszi a mezét, sportszerűtlen viselkedésért sárga kártyás figyelmeztetésben kell részesíteni."

Nettó marhaság...

popp · http://koncertblog.com/ 2009.02.09. 13:23:58

@Count Adyn: Igen, egyértelműen ez az legértelmetlenebb szabály! Ahogy Kapa kérdezné "Ez meg mi a cukros fasznak, édes Józsikám?"

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2009.02.09. 19:44:41

Nekem van még egy-két módosításjavaslatom (egyszerű és megoldható). Nektek van fixaideátok? (nem a videóbíróra gondolok!)
Én is megírom, ha ti megírjátok!

mkmax 2009.02.09. 20:39:43

Írtam én is ezekről, a meccsekről, természetesen uruguayi szemszögből:

celeste.blog.hu/

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2009.02.09. 21:04:53

@mkmax: Csak rábámultam, majd alaposabban is megnézem, de most meló van! :)
A Cagliari kapcsán pont emlegettem az urukat:). Pár napja volt.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.02.10. 16:52:34

Ne feledkezzünk az esti Derby Del Mondoról (olasz-brazil, háromnegyed kilenc, RaiUno, bet365.com.
süti beállítások módosítása