Olasz fórum

Olasz fórum

Nevek nincsenek, csapat van! (Íme az olasz ifik)

2009. október 07. - mbemba

Őszintének kell lenni – ezúttal is –, mikor megpróbálom bemutatni az olaszok 20 éven aluli válogatottját: nem ismerem őket! Az olasz játékosokat még arrafelé, Olaszországban is be kell mutatni, merthogy nem a krém (Santon, Okaka, Balotelli, Paloschi, Macheda) repült Egyiptomba.

Albertazzi

Kik mégis az ismertebbek? Mindenekelőtt Michelangelo Albertazzi, a Milan védője. Tud ő játszani a baloldalon is, középen is – ezért jut sokak eszébe –, hogy ő lenne Maldini örököse, de egyelőre Favalli és Onyevu van inkább előtérben. 2007-ben a Milan 1 millió eurót fizetett érte a Bolognának. Említettük, hogy védő, ami nem akadályozta abban, hogy a jelen világbajnokságon már két gólt szerezzen. Új Buffonnak van meghirdetve Vincenzo Fiorillo, aki valóban jó kapus, de egyelőre a Sampdoriában kellene előrébb fészkelődnie, de Castellazzi mindent véd, vagyis Fiorillónak nincs sok esélye a kikötővárosban. Még Fabio Sciacca az, akinek neve mond valamit a Serie A lelátóin. Őt Zenga dobta be a cápák közé, vagyis volt ő már kezdő a Cataniában (először 2009 márciusában). A cataniai születésű ifjonc a középpályán szorgoskodik.
 
Aztán van egy sor játékos, akiket a második vonalba küldtek combosodni. Ők lennének: Mustacchio, a spanyolokat két góllal büntető baloldali középpályás igazi futógép, ő az Anconában erősködik. Mazzarani egyelőre a Crotone csapatában sem alapjátékos, de ha itt bizonyít – ne adj Isten, ellenünk is –, akkor visszarendelhetik Friuli fővárosába. Ő is középpályás. Mazzotta és Misuraca a Primavera csapattal (ificsapat) olasz bajnokságot nyert, tehát Palermo-játékosok, de ők is kölcsönben fociznak. Előbbi Lecceben, utóbbi Vicenzában van otthon rövid ideig. Eusepi a Reggianában focizik, míg Bini és Calderoni a Piacenza csapatában immár a felnőttek közt keresnek helyet maguknak. A palermói születésű Misuraca (csatár) csapatkapitánya volt a palermói bajnokcsapatnak. A Grossetóban kölcsönben szerepel a római Alessandro Crescenzi.
 
Garibaldi
Sokak szerint a legnagyobb ígéret a csapatban Raggio Garibaldi – De Rossi újabb kiadásban, mondják –, aki a Genoa színeiben bemutatkozott az élvonalban, aztán Pisában nem találja helyét, majd visszatérve Genovába még addig sem jut, hogy a nagyokkal edzhessen. 2008-ban beválogatják az U-19-es Európa-bajnokság legjobb 10 játékosa közé. Gólpasszt adott az ellenünk játszott mérkőzésen (Koman is ott volt abban a tízesben, akárcsak Okaka Chuka), a németek elleni 3-1-re elveszett döntőben pedig gólt szerez. Ezen az egyiptomi tornán megint húzóember. Della Penna egy hajóban evez Garibaldival. Ő római, az AS Roma kölcsönözte ki a támadót a Pistoiesének, de tavaly 11 meccsen nem jutott gólig, ennek ellenére Tottiékkal edz várva a nagy lehetőségre. Igyekeznie kell, mert kora miatt már nem játszhat a Primavera-csapatban.
 
A nevek áttekintése után – ez a poszt nem jön létre, ha nincs a Gazzetta összefoglalója – kijelenthető, hogy a játékosok ismertségét, talán tudását tekintve is jobb volt a tavalyi U-19-es tornán ellenünk győztes, amúgy  ezüstérmes csapat. Aki nem hiszi, az csak kattintson!
 
Én az Egyiptom ellen elveszített meccsüket (4-2, olasz gólszerzők: Eusepi, Albertazzi) láttam, nézegettem, ott az egyiptomiak felőrölték, ledarálták a hihetetlenül küzdő, folyton kapaszkodó olaszokat. Amúgy Paraguay ellen 0-0-val kezdtek az olaszok, majd jött a Trinidad ellen 2-1-re (Albertazzi, Garibaldi) megnyert 90 perc, majd a csoportkör után a nagy-nagy összpontosítással, küzdéssel kicsikart győzelem (több mint 60 perc emberelőnyben, a spanyolok két 11-est kaptak, a másodikat kihagyták 2-1-nél, végül 3-1 lett). Az olasz focis közvélemény jól meg is lepődött ezen a sikeren.
 
A spanyolok elleni kezdőből nem lesz a pályán ellenünk eltiltás miatt sem Crescenzi, sem a 10-es Sciacca, viszont Eusepi visszatérhet.
 
Az egyiptomi vébé összes mérkőzésének összefoglalója elérhető itt a FIFA honlapján!
 

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr781433112

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.10.07. 12:50:52

Szerintem, ha regenerálódnak a magyar fiúk péntekig, akkor lehet esélyünk az olaszok ellen.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2009.10.07. 13:17:35

@lápi lidérc: Mocskosan nem beszélünk, amúgy javítottam, köszönöm!
süti beállítások módosítása