Olasz fórum

Olasz fórum

Di Nataléra és Bonuccira fogad az olaszfórum (videón az év előretörése, Bonucci a száguldó)

2010. június 13. - mbemba

Kilenc világbajnok van ott Dél-Afrikában, itt megpróbálok még bemutatni öt embert, akikben személy szerint bízom, illetve akik vb-n és eb-n nem bizonyítottak, így nem olyan ismerősek itthon. Ők azok, akikben benne van a lehetőség, hogy a vébé után a kispályásokon őket kiabálják, hogy ők legyenek a Schilaccik, a Grossók. Di Natale és Bonucci a kedvenceim.

Persze, hogy hiányzik Nesta, a Védelmi miniszter, azonban, hogy a minisztérium működjön, már elkelt egy kis fiatalság is. Cannavaro évezredes rutinja mellett ott lesz Chiellini, aki garanciának látszik. A Juventus védelme azonban ugyanúgy, mint az egész csapat csak ugatta a focit az idén.
 
Bonucci a Nesta-utód 
Lippi mégis bízik bennük, de ha hozzájuk adja még Bonuccit (1987. május 1), akkor hármukat már ráküldheti a legjobbakra is. Márpedig úgy néz ki így lesz! Középen Cannavaro két oldalán pedig Bonucci és Chiellini. Véleményem szerint, ha így alakul, ha nem, de Bonucci szerepet kap, akkor érvényesülni fog a fiatal 1,90-re nőtt védő. Higgadt valaki, a nemzetközi színtéren még nem igazán bizonyíthatott – márciusban a kameruniak elleni 0-0 volt az első –, de hát Bergomi is fiatalka – 19 éves – volt 82-ben, és másfél évtizedre bejátszotta magát a csapatba. Kemény fickó, de tud bánni a labdával, felvezeti a támadást is ha kell: nem olyan elegáns, mint példaképe Nesta, nem olyan szikla, mint Materazzi, de övé a jövő és az év előretörése! (ÓRIÁSI, ott a videón) 2008-ban a Treviso Leonardo Bonuccit még kölcsönadta a Pisának, ma pedig a fiatal olasz már válogathat kendermagban.
 
Lippinek komoly tervei vannak Maggióval (1982. február 11.). A Napoli jobbhátvédje olyan lendületet adhat a csapatnak, amilyenről a Mister álmodik. Ez a része rendben is lenne, de védekezése nem magabiztos a derék Christiannak. Beadásai sem beckhamiek, de az biztos, hogy az oldalán zajlik az élet. Szóval ő lehet a másik meglepetés. A svájciak ellen elsősorban őt tesztelte Lippi, és tetszett mindenkinek, amit látott.
 
Palombót (1981. szeptember 25.) sincs alkalma igazán ismerni azoknak, akik nem bújják a Serie A-t, hiszen a Samp csak az Európa Ligában gyűjtögetett. Óriási munkabírású középpályás. Tetkóiról tudni lehet – van neki ezer –, hogy nem csak dekoráció az, hanem a harcos lét kifejezése. Szóval harcol, de higgadt marad állandón, és építeni is marad energiája. Ő ugratta Maggiót 40 méteres ívelésekkel a helvétek ellen. Ugyanolyan fontos a Sampnak, mint Cassano vagy Pazzini. Angelo 2004-ben Európa-bajnok lett az U 21-gyel.
 
Montella után egy újabb nápolyi, aki szeret repülni
Elől Di Natale (1977. október 13.) lehet az, aki Lippit megmenti. Az Udinébe szerelmes támadó távolról indul; ha kell összjátékkal ér fel a kapuhoz, és mindig veszélyes, ha lepasszolja, ha ellövi – tizenhatoson belülről, kívülről egyaránt. Idén 29 gólt szerzett, úgy hogy még arra is volt ideje, hogy sérült legyen, illetve nem százszázalékos állapotban játsszon. Európai ász ő, csakhát Udine nem London, Párizs, Milánó, meg tegyük hozzá, hogy visszafogott embernek tűnik, ami remélem nem akadály a sikeres vb-szereplésben. Amúgy nápolyi fiú ő is. Most látom, 1,77 magas – kisebbnek gondoltam.
 
Di Natale lepasszolhatja a labdákat, de ezt ne várjuk Pazzinitől (1984. augusztus 2.). Ő olyan, mint Inzaghi volt - stílusa, fizikuma egyaránt. Giampaolo Pazzo (Bolond) szintén a leshatár környékén született – kicsit küljebb Pippónál –, nem is annyira termékeny, icipicit többet is passzol, illetve segít fejjel, azonban gólérzékenysége szerintem teljesen Pippóé.
 
Öt játékost írtam, köztük kedvenceim Di Natale és Bonucci, de írhattam volna a jövevények közé Quagliarellát, aki lő, mint a rézágyú, Marchisiót, Pepét, de bennük kevésbé bízom.
 
Amit jelezni szerettem volna: Nem igaz, hogy csak a világbajnokok lesznek ott, és csak bennük Lippi bizalma. Tudja ő, hogy, akik régóta állnak a vártán nem biztos, hogy még mindig elég éberek. Az őrségváltás már folyamatban, és Dél-Afrikában teljes lehet a garnitúraváltás. Persze Buffon marad!
 
1,35-től lehet megnézni Bonucci száguldását: szerel, cselez, leadja szélre, visszakapja,... mellé :(

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr332077903

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.06.13. 15:25:16

Mindenki meglássa, az új Nesta Faraoni lesz, ahogy hívják is Rómában. :) Így a párhuzam is remek.
Mbemba, 1-1-el elégedett lennél Paraguay ellen?

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2010.06.13. 15:46:41

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Nem tudok így egy meccshez állni, hogy elégedett vagy nem elégedett. Játékot szeretnék látni, teljesítményeket, ami sejteti, hogy lehet akár jó eredmény is a csoportkör után.

(a lényeg, hogy észak-koreát elkerüljük:)

popp · http://koncertblog.com/ 2010.06.13. 18:15:46

Quagliarellától legalább egy bombagólt várok.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.06.14. 11:49:28

@mbemba: Ott volt, Juantól láttam hasonlót, kicsit elegánsabbat. :)
süti beállítások módosítása