Olasz fórum

Olasz fórum

Eco új könyvvel jelentkezik

2010. augusztus 10. - Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa

Sokat nem lehet még tudni a mester regényéről, amelyet az olasz boltokban októbertől lehet majd kapni. Annyi hír jött csupán a kiadótól, hogy a mű címe Il cimitero di Praga, vagyis A prágai temető, vagy Prága temetője lesz, de hogy mi köze van a cseh fővároshoz, egyáltalán ott játszódik-e és hogy mi történhet a temetőben, azt egyelőre rejtély fedi.

A bolognai egyetem professor emeritusa maga nem is nyilatkozott volna semmit, szokásához híven teljes csöndben dolgozott, a regényt forgalmazó Bompiani kiadó tette közzé a következő fülszöveget:

"Egy cinikus hamisító, aki az európai titkosszolgálatok felének kémkedik, szálakat sző, cselszövést, összeesküvést, merényleteket tervez, azokat, melyek ténylegesen irányították kontinensünk történelmi és politikai útját. Egy regény az ezernyolcszázas politika legtitkosabb és meggyónhatatlan szegleteiről, aggasztó fényt vetve arra a korra is, melyben mi élünk."

Ezen két mondaton túl csak annyit tudott meg a AdnKronos hírügynökség, hogy várhatóan 450-500 oldalas lesz a könyv. Eco hatodik nagyregénye tehát októbertől a boltokban, érdeklődéssel várjuk!

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr532211305

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sigismundus · https://csakugyirkalok.blogspot.com/ 2010.08.11. 10:27:52

" Ezernyolcszázas politika " ez valamilyen olasz történelmi fogalmat takar?
süti beállítások módosítása