Olasz fórum

Olasz fórum

21 éven aluli csapatot a Serie B-be (munkában Sacchi és Albertini)

2011. március 19. - mbemba

Mikor Sacchi és Albertini szerepet kapott az olasz foci legfelsőbb vezetésében azonnal elmondták, hogy változtatni szeretnének. Az egyik legnagyobb galiba az olasz foci háza táján az utánpótlás, a tehetséges játékosok beillesztésének – nemzetközi élvonalhoz viszonyított – siralmas helyzete. Az élvonal csapataiban ritka kevés a hazai fiatal, így az új generációk kimaradnak a nagy csatákból, ami szükséges lenne a későbbi helytálláshoz. Következmény: nincs utódja a világbajnok generációnak!

Sacchi és Albertini – ne feledjük, hogy előbbi a Realnál dolgozott, utóbbi a Barcelonában focizott – elmondták ötleteiket, terveiket. Lehet tervekről beszélni, hiszen az olasz szövetség honlapja is közli az Albertini által – Sacchi, az olasz ifjúsági válogatottjainak koordinátora jelenlétében – elmondottakat. Egyértelműen az utánpótlás, s főleg az ifi korú játékosok versenyképességének javítása a főcél.
 
Az első az lenne, hogy egy 21 éven aluli játékosokból összeválogatott csapat beszállna a Serie B egyesületei közé, esetleg a harmadik vonalba. Az ötlet kivitelezése még hátravan. Kérdéses az érdekelt egyesületek hozzáállása, ugyanakkor máris kijelentette a szövetség, hogy a játékosok természetesen maradnak a klubok igazoltjai.
 
Ez a csapat részt venne a bajnokságban, de nem jutna feljebb és nem esne ki. Felmerült az is, hogy két ilyen csapat legyen – egyik U20, másik U21. Legyen egy csapat vagy kettő – firenzei vagy római központtal –, azok függetlenül működnének a jelenlegi ifi válogatottaktól. Azonban a 25-30 fős keret játékosaival természetesen rendelkeznének az ifjúsági válogatottak, illetve ideális esetben a felnőtt válogatott vezetése.
 
Mint tudjuk, például Spanyolországban, a nagyobb csapatoknak a tartalékjai a második vonalban edződnek. A Barcelona B-ben játszott korábban: Guardiola, De La Pena, Puyol, Iniesta, Messi,…
 
Ezen kívül vannak már bevezetett intézkedések, már működő rendszerek: Az ország területén – régiós bontásban – edzők és játékosmegfigyelők lesik az ifjú tehetségeket (ezek szerint eddig nem volt ilyen?). Lecsökkentették a Primavera és Berretti (ifik) csapatok életkorát, ezzel próbálván gyorsítani a tehetségek érését.
 
További ötletek a tartalékbajnokság bevezetése, illetve az ifjúsági korú válogatottak sokkal sűrűbb programja – nemzetközi meccsekre gondolva. Albertiniék szerint ez már meg is történt, s 30-40 százalékkal többször voltak pályán, mint eddig. Így van ez jól, mert a fiataloknak játszaniuk kell.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr572752020

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása