Olasz fórum

Olasz fórum

Pénteken Szlovéniában kell mutatni valamit

2011. március 23. - mbemba

Lehet elégedetlennek lenni az olasz válogatottal, de tény, hogy a négyszeres világbajnok magabiztosan vezeti selejtezőcsoportját – három pont az előny. Véleményem szerint a világbajnoki szereplés megjelölhető történelmi mélypontnak, s most az a feladatunk, hogy lessük meddig képes emelkedni Prandelli s csapata.

Ha optimisták akarunk lenni, akkor kiemeljük, hogy az olaszverésre kiéhezett, de megint éhen maradt németek ellen sikerült Dortmundban 1-1-et játszani. Aki a tények másik végét ragadja meg, az megállapítja, hogy Észtország, Feroer-szigetek és Észak-Írország ellen apróság hét pontot szerezni. A szerbek ellen az UEFA döntött a pontokról.

Pénteken Ljubljanában kell bizonyítani. Az egyre erősebb szlovénok elleni meccs 8,45-kor kezdődik. Prandelliék Pisából repülnek a szlovén fővárosba, s alighanem a helyszínen nincs edzés, mivel a gép 7 óra körül érkezik.

Hogy ki lesz a kapuban, az nem kérdéses: a Cannavaro utáni időszak csapatkapitánya, Buffon. Előtte Maggio, középen Chliellini és Bonucci kezd, miután a térdét fájlaló Ranocchia visszautazott Milánóba. A másik szélsőhátvéd pedig valószínűleg Balzaretti lesz. Középen Montolivo, Aquilani szervezgetne – na, ezért aggódok egy kicsit –, s Thiago Motta végzi a piszkos munkát (De Rossi kimaradt, hogy elmélkedhessen a sportszerűségről. Pihen egy kicsit, s visszatér a világbajnok). Elől Cassano, Pazzini és Matri riogathat. De lehet, hogy Giuseppe Rossi száll be, mondjuk Matri (esetleg Cassano) helyett.

Nincs a kerettel De Rossi mellett Balotelli sem (Balotelli telefonált Prandellinek, s ilyesmit mondott: Mindig felépítek valamit, aztán tönkreteszem). Viszont ott van a Cesenából Parolo, s Giovinco is. Jéééé, tényleg: a keretben senki nincs a Romából!!

Kifejezetten tetszett Buffon nyilatkozata: Intézzük el gyorsan a továbbjutást! S nagyon rokonszenves Prandelli hozzáállása is: Ha döntő meccs lenne, hívnám Del Pierót, Tottit, vagy Di Vaiót és Di Natalet.

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr162764923

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása