Olasz fórum

Olasz fórum

Most elkaphatják a Juventust (ma este Udine-Roma)

2011. november 24. - Pietro87

Felemás BL hetet zártak az olasz csapatok, de azt is mondhatnánk, hogy megbuktak az ötödik kör vizsgáján, ugyanis a megszerezhető 9 egységből, csak 4-et zsebeltek be, ez pedig kevesebb, mint 50%. Viszont, ha azt nézzük, hogy 1 győzelmet, 1 döntetlent és 1 vereséget ügyeskedtek össze, arra talán már oda lehetne ítélni egy hármas alát. Volt olyan "tanuló", aki már csak kötelességből ment be a dolgozatírásra (Inter), firkantott valamit és beadta a sok helyütt üres lapot. Társa (Milan), már csak presztízsből is ráhajtott, hogy jobb dogát írjon és legyőzze az osztály legeminensebb tanulóját (Barca). Illetve akadt olyan is, aki egész hétvégén és az azt megelőző napokban is bőszen készült a nagy napra (Napoli) és remek vizsgát is tett, bár társaival ellentétben neki még hátravan egy. Az EL-csapatok (Lazio, Udinese) most pihentek. Na de itt van nekünk a Serie A, ami már pénteken kezdetét veszi.

Ez a beharangozó egy b-változat, ugyanis az előzőt három találkozó megírása híján zártam be véletlenül és a technika ördöge ezért száműzött engem a bevezető részhez.

Udinese - Roma

Di Nataléék otthon mindenkire veszélyesek, könnyen megjárhat a Roma is. Ha Luis Enrique minél feljebb szeretne araszolni a táblácskán, bizony ezt az akadályt is túl kell ugraniuk. Tavaly drámaian győztek itt a fővárosiak, erre gondolom a hazaiak is emlékezni fognak. Pénteki, tévés meccsről van szó.

Lecce - Catania

Déli, kiesési, hatpontos rangadó a javából. A Lecce menekül és szívesen taszítaná egy rossz sorozatba a Cataniát. Montellának fel kell ráznia kicsit elszunyadó elefántjait, mielőtt téli álomba szenderülnének. Aki itt nyer, sokat nyerhet a végén.

Atalanta - Napoli

Fáradt hősök érkeznek Bergamóba, ahol a gólkirályjelölt Denis várja őket. Megtáltosodott rendesen az ex-nápolyi srác, nehéz meccsre számíthat De Sanctis. Mazzarri valószínűleg tömeges pihentetést fog eszközölni, ugye kedden jön pótolni a Juve Nápolyba. Denis könnyen komisz lehet, főleg ha Cigarini adja neki a gólpasszt. Erre már csak azt mondanák a nápolyiak: Mamma mia!

Lazio - Juventus

Kár, hogy egy időben van a Napoli meccsel, bár ez csak engem zavar. Óriási derbi, élcsapatok randevúja, valószínűleg megtelik az Olimpico. A Laziónak most komoly lehetősége van elkapni a Juventust. Marchetti szenzációs formában véd, jól működik a gépezet. Tavaly a Juve a találkozó vége felé szerezte meg a három pontot eldöntő gólt, van tehát törleszteni valója a Laziónak. A Juvéről nem beszéltem eddig: bombaformában vannak. A nyertes félnek többet jelenthet a siker szimpla három pontnál.

Cagliari - Bologna

Zuhanórepülésben találkoznak össze és az a legvalószínűbb, hogy egy pillanatra most mindketten megállnak. Egy ilyen meccs csak döntetlen lehet, aztán majd rámcáfolnak a felek. A Cagliari most esik ki a kupából, a Bologna szerdán a Crotonét verte 4-2-re. Érdekes, megtippelhetetlen párosítás, hiába érzem x szagúnak.

Cesena - Genoa

Mikor írom e sorokat, akkor a Genoa hosszabbításos kupameccset játszik és nem teljesen cserecsapattal. Így könnyű dolga lehet a talán megtáltosodó Cesenának, mely Bolognában végre megszerezte idei első győzelmét. Parolo nagy gólt vágott. A Genoa gyengélkedik a Marassitól távol, pontjai jelentős részét (11 a 15-ből) otthon gyűjtögette.

Palermo - Fiorentina

Virágszínbe borul a Barbera, hiszen jön a Viola. Most győztek a kupában, Cerci már az első félidőben lerendezte az Empolit (2-1). Ha kicsit rátekintünk a hazai illetve vendégtáblázatra, könnyen elmosolyodunk a hazaiak teljesítményén. Zampa papa már közel sem, hogy a túróba lehet ilyen kétarcú egy csapat. Otthon prímák, idegenben még gólt sem rúgtak. Szerencséjük, hogy a Fiorentina is rossz ha ki kell lépnie a Franchiból - mármint a firenzeiből.

Siena - Inter

Ha jól emlékszem, pár alkalommal pont a Siena elleni meccseken ünnepelte az Inter a bajnoki címeit. Most meg úgy mennek oda, hogy a kistoszkánok állnak jobb helyen.  Most meg tovább is jutnak a kupából - 2-0-ra mennek Cagliarin. Az Inter továbblépett a BL csoportból, Ranieri most már erősen ráfókuszálhat a bajnokságra. Sneijder nem lesz, nehéz szülés lesz ez a milánóiaknak, mert remek kis csapat állt össze Sienában.

Milan - Chievo

Vasárnap esti találkozó ez. Fantasztikus 90 percet produkált a Barcával együttvéve a Milan, rendesen odatették magukat. Boateng nagyot játszott. A Serie A-ban is magára találó együttes múlt héten megbotlott Firenzében, de itt a lehetőség a javításra. A Chievo is játszott hét közben: szerdán a Modenát ejtették ki a kupából (3-0). Legutóbb pedig Cataniából hozták el a három pontot, tehát javuló formát mutatnak a veronaiak. De ezt behúzza a Milan.

Novara - Parma

Szegény Novaráról teljesen megfeledkezdtem nagy sietségemben, természetesen ők is játszanak, méghozzá a Parmával. Ez a meccs szombaton lesz, csak most idekerül a poszt végére. Eddig egy árva győzelem ágaskodik a hazaiaknál, de az legalább egy Inter elleni siker. A Parma még nem játszott döntetlent, ez most itt könnyen megdőlhet. A hazaiakra nem tennék fel túl sok pénzt, de a vendégek sem annyira jók, hogy nyerjenek. Persze nektek ettől még nem muszáj x-re tenni. :)

Udinese - Roma

Lecce - Catania

Atalanta - Napoli

Lazio - Juventus

Cagliari - Bologna

Cesena - Genoa

Palermo - Fiorentina

Siena - Inter

Milan - Chievo

Novara - Parma

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr413409122

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pietro87 · http://forzanapoli.blog.hu/ 2011.11.24. 23:17:37

Udinese-Roma 2:1
Lecce-Catania 0:1
Atalanta-Napoli 1:2
Lazio-Juventus 2:1
Cagliari - Bologna 0:0
Cesena - Genoa 1:0
Palermo - Fiorentina 2:0
Siena - Inter 1:1
Milan - Chievo 3:1
Novara - Parma 1:1

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2011.11.24. 23:51:15

Dolgozat, suli, jegyek, tök jó, már szinte nosztalgiáztam, de nálam a Barca nem eminens, hanem zseni! :)

Igen, szerintem is meglepetés lesz Sienában! Nagyon jól fociznak, a Chievo ellen néztem őket, s nagyon magabiztosan játszottak. Destro például egészen jó. D'Agostino pedig az, amit pár éve ígért.

Lazio-Juve, Udine-Roma, nagyon nagy meccseknek néznek ki. Totti biztosan nem játszik, de Pirlo sem biztos.

.Frajti 2011.11.25. 08:09:16

Atalanta - Napoli 1:1
Cagliari - Bologna 2:1
Cesena - Genoa 1:1
Lazio - Juventus 2:1
Lecce - Catania 1:0
Milan - Chievo 4:0
Novara - Parma 1:2
Palermo - Fiorentina 2:1
Siena - Inter 0:1
Udinese - Roma 1:2

Este integetek nektek Udine-ből! :)

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2011.11.25. 08:27:40

@.Frajti: Jó utat!
Mi meg hallani akarjuk a Hajrá Henrik! skandálást! :))

madbalee 2011.11.25. 13:51:34

Udinese-Roma 2:2
Lecce-Catania 2:1
Atalanta-Napoli 0:1
Lazio-Juventus 1:0
Cagliari - Bologna 1:0
Cesena - Genoa 0:1
Palermo - Fiorentina 1:0
Siena - Inter 1:2
Milan - Chievo 2:0
Novara - Parma 2:1

madbalee 2011.11.25. 13:52:17

@.Frajti: Kemény meccsetek lesz;) Jó utat!

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2011.11.25. 14:39:05

Udinese-Roma 1-2. Útkereszteződés előtt.
Lecce-Catania 0-1
Atalanta-Napoli 1-1
Lazio-Juventus 1-1. Klosetti játszhat. Krászicsot a Galata is akarja (de elfelejtettük a tavalyi csodacsávót - Conte is).
Cagliari -Bologna 3-0.
Cesena - Genoa 1-0.
Palermo - Fiorentina 1-1.
Siena - Inter 1-1. A meccs után Moratti bejelentkezik Destróért.
Milan - Chievo 3-0. Campedelli álma elverni, a Milant a Sam Siróban.
Novara - Parma 1-2. Giovinco jó műfüvön! :)

406coupé 2011.11.25. 15:20:52

hogy ne maradjak le
Udinese-Roma 2:1
a többit majd késő este :)

Panucci 2011.11.25. 17:57:59

@mbemba:
Fura, én sose láttam jónak Krászicsot...

Roma meccsel kapcsolatban meg legyen igazad, (én vereséget érzek....)

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2011.11.25. 18:05:50

@Panucci: Egy éve olyan cikkek jelentek meg, hogy Juve: Krasic-dipendente? Őszintén megmondom, hogy soha nem éreztem én sem spílernek. Ugyanakkor tény, hogy a jobbon rendre lefutotta direkt ellenfelét, beívelni nem tudott. Nem tud.

Félelmetesen hasonlít egy, tudtommal, ma már levezető debreceni játékoshoz. :) (nem a fizimiska, hanem a játék, pontosabban az adottságok terén)

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2011.11.25. 22:48:53

Kjaernek a német kaland baromi rosszat tett, láttam pár Roma meccset idén, és csak az Inter ellen volt jó.

Nem is értem, mit gondolt, mikor Di Natale mögött a tizenhatoson belül kocogásra váltott.

oleandro 2011.11.25. 22:50:03

jajj, szegény Frajti :(

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2011.11.25. 22:55:14

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Mire gondolt? Talán a sérülésére! :) (olasz kommentátor mondta, hogy jelezte már előtte a kispad felé)

@oleandro: Igen, belefeledkeztem a meccsbe, aztán az első gólnál én is rá gondoltam. :(

Pietro87 · http://forzanapoli.blog.hu/ 2011.11.25. 22:56:07

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Tényleg nagy hibát csinált, azzal, hogy elment abba a leszálló ágban lévő Wolfsburgba.

A hiányzók visszatérésére mennyi esély van? Mármint akik ellenünk hiányoztak tőletek.

Pietro87 · http://forzanapoli.blog.hu/ 2011.11.25. 22:58:59

Én már sejtem miért játszott jól Lavezzi a City ellen. :) www.youtube.com/watch?v=RZ4yxv7Ihrc

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2011.11.25. 23:00:29

@mbemba: Az ág is húzza.

@Pietro87: Nem is gratuláltam még a BL-továbbjutáshoz, most megteszem, gratulálok!

Dias továbbra sem épült fel, így a jeges veríték kerülget a várható Diakité-Stanke belső párostól, egyszer bejött, de még egyszer nem fog. Klose viszont kezdeni fog.

Pietro87 · http://forzanapoli.blog.hu/ 2011.11.25. 23:04:13

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Köszi! De egyelőre csak a győzelemhez. :)

Ajjaj, pedig megkockáztattam volna egy hazaiban. De szerintem a Juve így se fog nyerni, főleg ha igaz, hogy Pirlo sem játszik majd.

Valaki már elvehetné a Juve veretlenségét. Legyetek Ti azok! :)

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2011.11.25. 23:09:47

@Pietro87: Vannak itt más részletek is a Nápoly-Cityről:)

www.youtube.com/watch?v=KmEHWnbmUhk

Hejjjj Nasri fiam, te vitted el Győzike cuccát?

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2011.11.25. 23:16:36

Érzésem szerint ott ment el a meccs, hogy Enrique lehozta Gagót, s helyére Bojan ment be. Lehet, hogy ezzel szándékosan kockáztatott (iacta est:), ha már kocka), most nem jött be.

oleandro 2011.11.25. 23:21:32

@mbemba: valóban szerencsésebb lett volna mondjuk Grecot lehívni, de ez a meccs már sokkal korábban elment :(

Panucci 2011.11.25. 23:33:14

@Panucci:
nem lepett meg hogy kikaptunk, de nem lesz így jó, hogy Lajos tudja hogy nem fogják kirúgni, szal vki igazán leülhetne vele, és felvilágosíthatná, hogy ne játszon a tűzzel!!!

Értékelhetetlen nulla játék, felküldi egydzerre Gago, De Rossi, Greco 3ast :O:O mind3 hasonló képességű,típusú, teljes fogalmatlanság volt a részéről.;)

406coupé 2011.11.26. 00:39:48

406coupé 2011.11.25. 15:20:52
hogy ne maradjak le
Udinese-Roma 2:1
a többit majd késő este :)

és a maradék:
Lecce - Catania 1:1
Atalanta - Napoli 1:1
Lazio - Juventus 1:1
Cagliari - Bologna 1:1
Cesena - Genoa 0:1
Palermo - Fiorentina 2:0
Siena - Inter 1:1
Milan - Chievo 3:0
Novara - Parma 0:1

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2011.11.26. 10:31:59

@Panucci: @oleandro: Én úgy láttam, hogy ez a meccs simán lehetett volna döntetlen is. De ami fontosabb, jobban szeretem, ha egy edző nyugodtan dolgozhat: ha valakit hívunk, hogy jöjjön, akkor az dolgozzon nyugodtan (tavaly az Udine az első öt fordulő után EGY ponttal állt). Ha bízunk valakiben, akkor bízzunk benne!
Szerintem a Roma játéka folyamatosan javul.

Azt nem állítanám, hogy ez elég lenne idén a BL-re!

Az baj, hogy gyakran improvizálnia kell Enriquenek. Pl. Taddei egyszer balon középpályás, máskor jobbhátvéd. Erre viszont, ha jól tudom nem volt más megoldás.

La Serenissima 2011.11.26. 10:53:15

Udinese - Roma lement már

Lecce - Catania 2-1

Atalanta - Napoli 1-1

Lazio - Juventus 2-1

Cagliari - Bologna 2-1

Cesena - Genoa 0-0

Palermo - Fiorentina 3-1

Siena - Inter 1-2

Milan - Chievo 2-0

Novara - Parma 0-1

.Frajti 2011.11.26. 22:13:32

@oleandro: Gago lehívása volt a kulcsmomentum. DDR-nek és neki mindig ott kell lennie. Greco l****sz volt végig, egyértelmű csere volt. Ahogy Pjanic is csak a levegőt szívta el előlünk.
A hangulat ettől még társaságunkban remek volt, szeretünk együtt utazni, kalandokat megélni.
:)

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2011.11.26. 22:41:50

CA-VA-NI!CA-VA-NI!CA-VA-NI!CA-VA-NI!CA-VA-NI!CA-VA-NI!CA-VA-NI!CA-VA-NI!CA-VA-NI!CA-VA-NI!CA-VA-NI!CA-VA-NI!CA-VA-NI!CA-VA-NI!CA-VA-NI!CA-VA-NI!CA-VA-NI!CA-VA-NI!CA-VA-NI!CA-VA-NI!CA-VA-NI!CA-VA-NI!CA-VA-NI!CA-VA-NI!CA-VA-NI!CA-VA-NI!CA-VA-NI!CA-VA-NI!CA-VA-NI!CA-VA-NI!CA-VA-NI!CA-VA-NI!CA-VA-NI!CA-VA-NI!CA-VA-NI!CA-VA-NI!CA-VA-NI!CA-VA-NI!CA-VA-NI!CA-VA-NI!CA-VA-NI!CA-VA-NI!

:))

Pietro87 · http://forzanapoli.blog.hu/ 2011.11.26. 23:31:14

Jókor volt jó helyen Cavani, ez a gól mekkora erőt adhat a Juve ellen. Viszont Campagnaro gyermeteg hibát vétett. Tetszett a csapat mozgása, volt lendület a támadásokban. Ha így folytatjuk, jó lesz ez.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2011.11.27. 07:38:37

S ha védekezni kellett, akkor is jó helyen volt. Óriási!

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2011.11.27. 11:23:39

Lazio-Juve 0-1

www.youtube.com/watch?v=jTpww9CzIbU

Marchetti hatalmas volt, de Giaccherini csele nálam mindent visz (2,00)

Atalanta-Napoli 1-1, itt csak a gólok:

www.youtube.com/watch?v=WyOveha87cc
süti beállítások módosítása