Olasz fórum

Olasz fórum

Nehéz meccsek várják az élmezőnyt (28. forduló)

2012. március 16. - Pietro87

Még jobban rányomulhatnak a Juvéra, ha úgy alakulnak az üldözők dolgai a hétvégén. Többek közt ez is nagy lázban tartja az olasz médiát, valamint az is foglalkoztatja még, hogy a jónak tűnő nemzetközi kupaszereplés, miért fulladt ilyen kínos kudarcba. Egyedül csak a Milan képviseli az olasz küldöttséget a 16-os mezőnyben, holott lehetett volna ez négy is. Szomorú ez a helyzet, de nincs mit tenni, tovább kell lépni. Vár a Serie A.

Parma - Milan
A jelenlegi formában lévő Milannak egyszerűen le kell radíroznia az egyre jobban visszacsúszó parmaiakat, és, ha ez megvan, hátradőlve nézheti a Juve firenzei randevúját. Ibráékon semmi nyomás nincs, nyugodtan játszhatnak, mert a Donadoni érkezésével tapasztalható kezdeti fellendülésnek már nyoma sincs.

Fiorentina - Juventus
Még jól is kijöhet ebből a Juve és újra megtalálhatja a győzelem felé mutató utat, hiszen a szeszélyes firenzeiek ellen, bármely csapatnak becsúszhat egy győzelem. Nagy riválisok csapnak össze szombat este, de nem neveznénk igazi rangadónak, mert a hazaiak gyalázatosan szerepelnek, azonban egy győzelemmel egész évre kiengesztelnék szurkolóikat.

Cagliari - Cesena
Ficcadenti a Cagliari régi-új edzője vasárnap fél egykor volt csapatát fogadja, akiket tavaly nagy küzdelem után tudott benntartani. Visszasírják már azokat az időket a Cesenánál, a szárdoknál pedig örvendeznek, mert talán Ficcadentivel van esély arra, hogy jelentősen elmozduljanak a veszélyes helyek környékéről.

Bologna - Chievo
Rég nem látott magasságokban a Bologna, egyenesen szárnyalnak Di Vaióék, Pioli edző kezei alatt. Jó lehet mostanában Bologna szurkolónak lenni, illetve meccsre járni, és ha netán újfent győznének, már nem is hátrafelé, hanem az EL helyek felé kell majd leselkedniük. Na jó idén még nem, de ha így folytatják jövőre esélyes lehet a dolog. A Chievo viszont most nehéz falatnak tűnhet, hasonló játékstílusa miatt.

Catania - Lazio
A Juve egyetlen szerencséje, hogy az üldözőinek, ha lehet mondani, még keservesebb játékpercei lesznek a fordulóban. A Lazio például egyenesen Szicílián tapasztalhatja ezt meg, a Catania ellenében. Jó hír a vendégeknél, hogy a betegek meggyógyultak: Brocchi, Cana és Rocchi ott lesznek az utazó keretben. A Catania félelmetes formában van, ennél már csak a hazai szereplése horrorisztikusabb az ellenfelekre nézve.

Inter - Atalanta
Kedden a Marseille is belerúgott egyet a küszködő Interbe: egy sokkoló hajrábeli góllal terítette padlóra az olaszokat. Nehéz lesz innen a szezon, de kell, hogy legyen kitűzött cél, mert a nélkül nincs értelme az egésznek. Az Atalanta éppenséggel ki is használhatja ezt a széteső Nerazzurrit, ha jól sáfárkodnak lehetőségeikkel.

Lecce - Palermo
Nem lepődnék meg, ha egy újabb Palermo-zakó után Zamparini, ajtót mutatna Muttinak. Mindössze 4 pont idegenben, ami 4 döntetlenből jött össze; nem is kell ecsetelni, hogy még a kieső helyen szerénykedő Lecce ellenében is, óriási meglepetés lenne a szicíliaiak győzelme.

Siena - Novara
Tesser visszajött, látott és győzött: az Udinesét tudták odahaza lenyomni. Bravúr volt a javából, ami most is nagyon jól jönne a Siena ellen. Az a Siena ellen, mely csapat három nyertes bajnokit tud maga mögött, megszerezte idénybeli első idegenbeli győzelmét, és a lehető legjobb formában készül a nápolyi kupaelődöntő visszavágóra.

Udinese - Napoli
Két rendkívül csalódott csapat vasárnap esti rangadója lesz a legfőbb eseménye a játéknapnak. A legvalószínűbb talán a döntetlen, de egy udinei siker sem lenne meglepő, mert a délieknek nem igazán megy a Friuliban, azonkívül 30 perccel több játékidő is van a lábaikban. Azonban a búslakodásnak, a fáradtságnak ezen a fontos összecsapáson nem lehet helye, hiszen előkelő helyezésért folyik majd a csata.

Roma - Genoa
A hazaiak egy meglepő, ám nagyon fontos palermói győzelmen vannak túl, amellyel továbbra is tartják kiegyensúlyozatlan formájukat. Most pont egy olyan ellenféllel fognak szembenézni hétfő este, akik szintén képesek a bravúrokra, ugyanakkor a hihetetlen blamákra is. Osvaldo egyébként visszatér kétmeccses eltiltásából, mellőle a zsinórban négy meccsen betaláló, Borini fogja segíteni a támadásokat. A Genoa több kulcsemberét is kénytelen lesz nélkülözni, ráadásul az idegenbeli mérlegük is pocsék, ezek pedig közel sem jó előjelek.

Parma - Milan
Fiorentina - Juventus
Cagliari - Cesena
Bologna - Chievo
Catania - Lazio
Inter - Atalanta
Lecce - Palermo
Siena - Novara
Udinese - Napoli
Roma - Genoa 

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr994321102

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

.Frajti 2012.03.16. 23:09:31

Bologna - Chievo 1:1
Cagliari - Cesena 2:0
Catania - Lazio 1:2
Fiorentina - Juventus 1:1
Inter - Atalanta 2:1
Lecce - Palermo 0:1
Parma - Milan 1:2
Roma - Genoa 2:1
Siena - Novara 2:0
Udinese - Napoli 1:1

406coupé 2012.03.17. 01:55:06

Parma - Milan 1:2
Fiorentina - Juventus 1:1
Cagliari - Cesena 1:0
Bologna - Chievo 2:0
Catania - Lazio 2:1
Inter - Atalanta 1:1
Lecce - Palermo 1:0
Siena - Novara 2:0
Udinese - Napoli 0:0
Roma - Genoa 3:0

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2012.03.17. 10:00:41

Aki nyer a BL-gyanús csapatok közül, az nagyot lép előre. Ahogy láttam az utóbbi időkben az Udinét - meg látom az Alkmaar elleni eredményt, pontosabban eredménytelenséget -, visszaestek. Így pedig... :)

Nagy a felhajtás a Firenze-Juve körül. Amauri nagyon felfújta magát. Olvasom, hogy Jovetic nem játszik.

Ami viszont nálam a forduló öröme: Gattuso visszatért, meccsre kész!!!!!

Parma - Milan 1:1
Fiorentina - Juventus 0:2
Cagliari - Cesena 1:1
Bologna - Chievo 1:2
Catania - Lazio 2:2
Inter - Atalanta 2:1
Lecce - Palermo 3:1
Siena - Novara 1:0
Udinese - Napoli 1:2
Roma - Genoa 2:1

madbalee 2012.03.17. 15:05:29

Parma - Milan 0-2
Fiorentina - Juventus 2-1
Cagliari - Cesena 3-1
Bologna - Chievo 1-0
Catania - Lazio 2-2
Inter - Atalanta 1-0
Lecce - Palermo 0-1
Siena - Novara 2-1
Udinese - Napoli 0-1
Roma - Genoa 1-0

madbalee 2012.03.17. 15:09:48

@mbemba: és lehet, hogy Pippó is pályára lép;)

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2012.03.17. 15:30:32

madbalee: Üzentem Allegrinek, hogy milyen vágyak fogalmazódnak meg itthon, s ezt válaszolta: Nem kívánságműsor ez, kérem szépen!

Hüje Allegri!

Pietro87 · http://forzanapoli.blog.hu/ 2012.03.17. 20:10:04

Erről lemaradtam, madbalee meg telibetalálta, nem hiába Milan drukker. :)

Fiorentina - Juventus 1-1
Cagliari - Cesena 3-0
Bologna - Chievo 2-1
Catania - Lazio 1-1
Inter - Atalanta 1-0
Lecce - Palermo 2-1
Siena - Novara 2-1
Udinese - Napoli 1-1
Roma - Genoa 1-1

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2012.03.18. 08:47:50

Parma Milan 0-2 www.youtube.com/watch?v=TnD8Oz2X7hU

Fiorentina-Juve 0-5 www.youtube.com/watch?v=VQsDG_MnXg0&feature=related

Minden fordítva van: akció a jobbon, a képen balon!

Panucci 2012.03.18. 18:16:38

A rézfánfütyülőskisangyalát, Montiék a mai győzelmükkel beálltak scudettó trónkövetelők táborába :) bravo, így holnap nincs más választásunk mint kifilézni a Genoát hazai pályán, amit meg is teszünk.;)

Közben druszámat állítólag camparini vinné teammenedzsernek Palermoba, biztos szép kihívás lenne Panunak, de nem hiszem hogy hosszú életű, szal a sky szakkommentátori munka nyugisabb, és biztosabb lenne a számára....

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2012.03.18. 22:42:01

Isla, Basta és Armero nélkül zseniális 60 percet játszott az Udine. Jött egy kiállítás, érte 11-es, s 2-2 lett a vége! A 11-est kihagyta Cavani, de utána lőtt két csodagólt. Hihetetlenül beszorult az Udine, de a harmadikat nem sikerül bepréselni.

A BL-ért folyik a csata!!!!

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2012.03.18. 22:46:40

A kiállítás másért volt! A tett nem ért sárgát, de az ítélet előéletét - ha volt olyan - nem ismerhetjük!

oleandro 2012.03.18. 23:35:22

@mbemba: én meg 2:0-nál egy vaff kiséretében otthagytam a döcögő streamet.:)
Ez a forduló eddig megint a Roma kedve szerint alakul, úgyhogy már most félek a holnaptól.....
Montella és egyre nagyobb kiscsapata pedig végképp berepült a nemzetközi szereplésre esélyesek közé! :)

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2012.03.19. 09:10:03

@oleandro: Én nem adtam fel! :)) Én bíztam a srácokban! Én tudtam, hogy meglehet! Már 2-0-nál láttam az egyenlítő gólt!

Vagy csak a stream működött jobban, mint a tied? :)))))

A Catania egészen hihetetlen. Gondolom, hogy körülbelül tizedannyi pénzből dolgoznak, mint az Inter és a Roma, de a 28. fordulóra ugyanannyi pontjuk van! (igen, tudom, hogy a Roma ma pótol) Egy sztárjuk volt, azt előbb nem játszatták, aztán el is eladták, s készülnek Európába. Montella pedig előbb-utóbb visszatérhet, gondolom.

madbalee 2012.03.19. 11:12:31

Milan meccset telibetalálni mindig öröm. (Sosem tippelek vereségre;) )
süti beállítások módosítása