Olasz fórum

Olasz fórum

Irodalmas tetkó

2012. április 05. - mbemba

Nem igazán tudom, hogy mi a divat manapság Olaszországban, mármint a tetoválások frontján. Talán Che Guevara viszi a prímet. A hazai felhozatal is rejtély.

Hogy írók, költők csak ritkábban feszülnek izmos karokon, szőrös mellkasokon, azt csak egy előítélet mondatja velem. Illetve a tény, hogy több újság is hozta a hírt, hogy egy 21 éves leányzó úgy döntött, nincs meg tovább Cesare Pavese képe nélkül. Pavese elsősorban íróként, de költőként és fordítóként is ismert (1908-1950). Távol van attól, hogy divat lenne.
,,12 évesen olvastam az Il mestiere di vivere-t (az írónak egyfajta naplója ez a könyv, magyarul: Az élet mestersége – mbemba), azóta nem hagytam el Pavesét. Édesanyám nagy tisztelője volt. Az összes pavese ott volt a polcon, érdekeltek, s mikor egyszer egyedül maradtam otthon, kezembe vettem az  Il mestiere di vivere-t, s egy szuszra elolvastam az egészet… Mikor őt olvassuk, nem keresünk új gondolatokat, csak azokra találunk rá, amelyeket mi is gondolunk, és így oldalról-oldalra visszaigazolásokat kapunk.” – mondta Irene Nonnis, tetkótulaj.
Még távol vagyok attól, hogy Tersánszky Józsi Jenő fényképével beállítsák a családi tetkóshoz, de a ragazza húzása tetszett nekem. Eredeti. Szerintem.
A fénykép nem illusztráció, valóság. További képek a vonal alatt.

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr154366083

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

oella 2012.04.06. 10:51:50

jó néha látni focitlan posztot is :) én bobby solot tetováltatnám, persze.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2012.04.06. 13:33:22

@oella: A mozdulat az lenne, amikor lehajol leejtett pengetőjéért? :))

Hétfőn újabb focitlan poszt jön, s ha ismered D'Orta-könyveit (nápolyi kölkök), akkor örülni is fogsz neki!
süti beállítások módosítása