Olasz fórum

Olasz fórum

Húsvéti fordulóval izzít be az olasz hajrá (31. játéknap)

2012. április 06. - Pietro87

Immár csak nyolc forduló van hátra az idei pontvadászatból, de ez a nyolc játéknap még ezernyi izgalmat ígér nekünk, ugyanis sok ajtó van nyitva még, közel sem dőltek el a lényegi kérdések. Na, jó, a Cesena már kiesett, de még a Novarának is ugyanannyi esélye van a bennmaradásra, mint a firenzeieknek a búcsúra - emlékezzünk csak a tavalyi Sampdoriára. Aztán szinte megtippelhetetlen, hogy hová kerül majd a Scudetto, ahogyan a harmadik hely sorsa is eddig sötétben burkolózik. Aktuális fordulónkban az összes első ligás meccset szombaton, azaz holnap játsszák le a csapatok, betartva ezzel a húsvéti szokásokat Itáliában.

Milan  - Fiorentina
Nagyon simának ígérkezik, még úgy is, hogy a Milan a Barcával meccselt és maradt alul, mert ez a Fiorentina rém gyenge, és egyre inkább sodródik a kieső zónába. Most már belátjuk, hogy nem feltétlen Mihajlovic volt a hiba a liláknál, hiszen Rossival sem működik a taktika. Ezt csak az Allegri banda ronthatja el.

Atalanta - Siena
Papíron még mindkét csapat kieshet, azonban a gyakorlat teljesen mást mutat. Ugyan nem nyugodhatnak még meg, de sok pénzbe mernék fogadni, hogy mindketten, jövőre is, újra itt lesznek a legjobbak közt. A holnapi találkozót az Atalanta ettől még be fogja húzni.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cagliari - Inter
Jobb már ez a Cagliari, mint, ami az előző edzővel volt - otthon eddig kettőből kettőt nyertek. Igaz ezek nem világraszóló csapatok voltak - Atalanta, Cesena. Most azt az Intert fogadják, akik szintén új edzőt fogyasztanak, és akiknek talán újra felcsillant az utolsó BL-t érő hely. Stramaccionival izgalmas 5-4-es meccsen vannak túl, nekem kicsit Leonardóra emlékeztet az új allenatore: a brazil is izgalmas meccseket élt át a Nerazzurri kispadján, aminek a vége (2. hely) nagyon jól sült. De azért még ne igyunk előre a medve bőrére!

Cesena - Bologna
Mikor, ha nem most?! Teheti fel a kérdést a cesenai focidrukker, azok közül is már csak a legfanatikusabb. Tényleg reménytelen a helyzet úgy, hogy a bajnokik csak egyre fogynak, a pontok meg nemhogy hármasával, de még üzemi egy pontos szinten sem jönnek. A Bologna pedig túl jó csapat ahhoz, hogy ez a tendencia most is folytatódjon.

Chievo - Catania
Ha Veronából három ponttal tudnának távozni Montelláék, akkor le a kalappal előttük, ugyanis ez még a nagyoknak sem szokott túl sűrűn összejönni. Tény, hogy a szicíliaiak már nyolc forduló óta nem szenvedtek vereséget és még mindig lőtávon belül helyezkedik el előttük Európa. A Chievót igazán már semmi veszély nem fenyegeti, játszhatnak nyugodtan, de egy győzelemmel akár egy pontra is feljöhetnének a mostanában sokat dicsért Cataniára.

Lecce - Roma
A vendégek előtt már nem csak az EL, hanem a BL is nagyon közel helyezkedik el, ez lehet a motiváció, hogy ne legyen újfent, egy sokadik meglepő szezonbeli vereség Leccében. A délieknek is sok tétje van a mérkőzésnek, az utóbbi hetek leeresztett formáját kellene fontos pontokkal megtölteni, hogy ne kelljen könnyesen búcsúzkodniuk a Serie A-tól.

Novara - Genoa
A kutya nem gondolta volna, még januárban sem, hogy ebből ízig-vérig kiesési rangadó lesz majd. És láss csodát! Szinte bohózatba illő, de itt is az történt, mint Szardínián: először kirúgták Malesanit, majd idehozták Marinót, aztán kirúgták Marinót, és ismét visszaráncigálták a kócos hajú trénert. Ez mindent mutat, csak azt nem, hogy a dolgok rendben lennének a kikötővárosban. Ezerrel megy a kapkodás és semmi látszatja nincs az edzői munkának. Pedig ennek a keretnek, minimum az első tízben lenne a helye. Aztán lehet, hogy oda fognak érni, de nagyon iparkodniuk kell.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Udinese - Parma
Még így a hazaiak az esélyesek, hogy hetek óta borzasztóan játszanak, sorra futnak bele a kisebb csapatok pofonjaiba. Lassan már az EL is csak halvány álom marad, ha Guidolin nem talál ki valami megoldást a negatív szériára. Holnapi ellenfelük is csak most jött ki a gödörből, múlt héten győztek először február eleje óta. Talán ezért is kéne ezt behúznia az Udinesének, ami, ugyanakkor, cseppet sem ígérkezik gyerekjátéknak.

Palermo - Juventus
Mindkét csapat huszáros tettet hajtott végre legutóbb: a déli rózsaszínek idegenben tudtak nyerni, míg az északi rózsaszínek a Napolit ütötték ki. Conte így feladta a leckét Allegrinek, és kőkeményen üzent a botló Milannak, hogy a bajnoki serlegről ne nagyon beszélgessenek még a divatvárosban. Persze a fagyi rögtön visszanyalhat: egy másik szicíliai csapat állíthatja vissza az előző játéknap előtti pontkülönbséget.

Lazio - Napoli
Hangoztathatnánk, hogy a forduló rangadója ez, ami igaz is, de ez most legkevésbé fogja érdekelni a csapatokat. Az őrült BL vadászat jegyében, ez is csak egy meccs a sok közül, hiszen mindkét csapatnak lesznek még bőven rangadói a hátralévő fordulókban. Szóval akármilyen eredmény is fog születni, az csak egy kis egérelőnyt fog jelenti, ami a következő hétre már el is tűnhet. Persze ellenérvet is fel lehet hozni, hiszen pontazonosság esetén nagyon nem mindegy, hogy mi lesz a 20:45-kor kezdődő római meccs végeredménye. Csak egy valami biztos, mégpedig, hogy nagy küzdelem lesz a pályán.

Milán - Fiorentína
Atalanta - Sziéna
Kajjári - Inter
Csezéna - Bolonya
Kiévó - Katánia
Leccse - Róma
Novára - Dzsénoa
Udinéze - Párma
Palermó - Juventusz
Lázió - Nápoli

Ugyanakkor, ha nem tetszik pötyögd be magad. :)  

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr204368726

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pietro87 · http://forzanapoli.blog.hu/ 2012.04.06. 23:54:03

Hogy, le ne maradjak. :)

Milán - Fiorentína 3:0
Atalanta - Sziéna 2:1
Kajjári - Inter 1:2
Csezéna - Bolonya 0:2
Kiévó - Katánia 2:1
Leccse - Róma 1:2
Novára - Dzsénoa 2:2
Udinéze - Párma 1:0
Palermó - Juventusz 0:1
Lázió - Nápoli 0:0

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2012.04.07. 08:31:54

Ácsi Milán, ácsi - Fiorentína 3-1
Atalanta - Sziéna 1-1
Kajjári - Inter 1-2
Csezéna - Bolonya 1-1
Kiévó - Katánia 1-0
Leccse - Róma 1-1
Novára - Dzsénoa 1-1
Udinéze - Párma 2-0
Palermó - Juventusz 1-2
Lázió - Nápoli 1-2

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2012.04.07. 08:41:27

Csak a legritkábban tudnak érdekelni nyilatkozatok. Most viszont Klose nyilatkozata nagyon sokat jelenthet: Klose fitten akar érkezni az eb-re, így lehet, hogy idén már nem játszik a Lazióban.

Ugyanakkor ezen a meccsen fontosabb lehet, hogy a nápolyiaknak nem maradt szárnyuk: Zuniga, Maggio, Dossena nem játszhat. A yahoo szerint Mazzarri a nagy hármast és Pandevet egyszerre küldi be!

406coupé 2012.04.07. 08:42:00

Milán - Fiorentína 3:0
Atalanta - Sziéna 1:0
Kajjári - Inter 0:1
Csezéna - Bolonya 1:1
Kiévó - Katánia 1:1
Leccse - Róma 0:1
Novára - Dzsénoa 1:1
Udinéze - Párma 2:1
Palermó - Juventusz 1:1
Lázió - Nápoli 1:1

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2012.04.07. 08:42:07

CASSANO és Gattuso is ott a keretben!!

.Frajti 2012.04.07. 10:40:24

Atalanta - Siena 1:1
Cagliari - Inter 1:2
Cesena - Bologna 0:0
Chievo - Catania 1:1
Lazio - Napoli 2:2
Lecce - Roma 1:1
Milan - Fiorentina 3:0
Novara - Genoa 0:1
Palermo - Juventus 1:2
Udinese - Parma 2:0

Pietro87 · http://forzanapoli.blog.hu/ 2012.04.07. 10:50:00

@mbemba: lehetett volna még fokozni: Átalanta, Fjórentina. :)

Más: egy 17 éves laziós srác tragédiája árnyékolja be a ma esti Lazio - Napolit. Azt nem tudom, hogy ifijátékos volt-e vagy csak szurkoló, csupán a Corriere dello Sport címlapját láttam. :(

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2012.04.07. 10:58:22

,, lehetett volna még fokozni: Átalanta, Fjórentina. :)"

Nekem így tetszett, csak, mivel első volt a Milány odabiggyesztettem még.

Pietro87 · http://forzanapoli.blog.hu/ 2012.04.07. 14:50:36

@.Frajti: Szomorú! Ahogy a Lazio blog facebookján olvastam, csoda lenne, ha felépülne.

La Serenissima 2012.04.07. 14:55:40

Milán - Fiorentína 2-0
Atalanta - Sziéna 1-1
Kajjári - Inter 2-1
Csezéna - Bolonya 1-1
Kiévó - Katánia 0-1
Leccse - Róma 1-2
Novára - Dzsénoa 2-1
Udinéze - Párma 2-0
Palermó - Juventusz 1-1
Lázió - Nápoli 2-1

.Frajti 2012.04.07. 15:34:43

@Pietro87: Igen, én is úgy értelmeztem, hogy visszafordíthatatlan a sorsa. Akkor meg nem túl bíztató az egész. :(

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2012.04.07. 19:07:01

Egy mopeddel borult fel a srác, és műthetetlen - gyakorlatilag menthetetlen - agyi ödémája van. Csak a csoda segíthet, de az ima biztosan nem vész kárba. Nagyon szomorú dolog ez.

Klose később már pontosította ezt a nyilatkozatát - hogy valóban ezt mondta-e vagy csak a német újságírók fantáziája szaladt meg, én nem tudom, de mint lokálpatrióta ember, szimpatikus a nyilatkozata. Az Udinese ellen már ott lesz a keretben.
süti beállítások módosítása