Olasz fórum

Olasz fórum

Gyerünk Itália!

2012. június 18. - Pietro87

EB 2012.jpgGyorsan telik sajnos az idő, immár az utolsó csoportkörhöz érkeztünk az Európa Bajnokságon. És ahogy közelítünk a végjátékhoz, úgy egyre jönnek a nem várt meglepetések. A sokak által csodacsapatként kikiáltott oroszok búcsúja, illetve most a vb ezüstérmes hollandok leszereplése, de ide sorolhatjuk, még a házigazda lengyelek keserű vergődését is. És nagyon nem szeretnénk, ha ez a sor például az Azzurrival folytatódna.

Ezért kell focizni, valami kimagasló produkcióval előrukkolni, és talán érzi ezt Prandelli is, ugyanis egy kicsit megreformálta a csapat háza táját. Először is az előzetes hírek szerint az Azzurri nem véletlenül gyakorolta az edzésen a 4-3-1-2-es felállást, hiszen ma este ilyen formációban fognak játszani Írország legjobbjai ellen. Tudja Prandelli, hogy most már nincs mese, nincs több kifogás, kell az eredmény, a győzelem, különben a keserű búcsú mellett, az olasz sajtó is darabokra fogja marcangolni a válogatottat, de legfőképpen őt.

Az előzetes hírek szerint így fognak felállni az olaszok: Buffon, Abate, Barzagli, Chiellini, Balzaretti, De Rossi, Pirlo, Marchisio, Motta, Cassano, Di Natale.

Az írek pedig ekképp: Given, O'Shea, St Ledger, Dunne, Ward, Duff, Whelan, Andrews, McGeady, Keane, Doyle.

Prandelli láthatóan átforgatta csapatát: kikerült az eddig haloványan játszó Maggio és Giaccherini, Balotelli kisebb sérüléssel bajlódik – szerintem nem csak ez a baj vele kapcsolatban -, illetve De Rossi visszakerült eredeti posztjára és visszajött hátra a remélhetőleg stabilitást hozó Barzagli. Chiellini mindkét bekapott gólban sáros volt, így el is kél a nagyobb tapasztalat. A legjobb az egészben pedig az, hogy a védekezésben otthonosabban mozgó Balzaretti is a kezdő tagja lett, ahogyan a Maggiót váltó Abate is. Elől Di Natale lehet a kulcs, ami kinyitja a zárat a negyeddöntő felé.

Viszont ha ez a formáció 4-3-1-2 akar lenni, akkor továbbra sem értem, hogy miért Motta, az abszolút középső középpályás fog irányító szerepkörben tetszelegni, és hol maradnak a kreatívabb játékosok, mint Giovinco vagy Diamanti. A középpálya De Rossi feltételével, sokkal acélosabb lett, így be lehetne vállalni némi kockázatot előrefele. Tudom én, hogy abból a négyesből (Marchisio, Pirlo, De Rossi, Motta) szinte vétek is lenne kihagyni valakit, de az írek ellen, amikor tényleg menni kell az eredmény után, meg lehetett volna lépni. Trapattoniék egyébiránt nem fognak kegyelmezni az olaszoknak, ezt ki is jelentették. Mindenesetre elég fura lenne ha… de inkább nem is folytatom ezt a gondolatot.

Számolgatni még bőven ráérünk, az első dolog a továbbjutás kiharcolása kell, hogy legyen, utána bőségesen lehet elmélkedni, hogy ki jöjjön a sorban. Jut eszembe, nem szeretnék összeesküvés elméleteket gyártani, miszerint a spanyolok és a horvátok megegyeznének, egy a mindkettejüknek megfelelő 2-2-es végeredményben, előhívva ezzel, 2004 szellemét. Szerintem akkor sem történt semmi egyéb, legalább is én nem igazán tudom elhinni, hogy a két ősi rivális (svéd, dán) lepaktáltak volna egymással. Tegnap láthattuk, hogy a németek sem fabrikáltak ki a hollandokkal, a spanyolokról pedig ezt végképp nem lehet elgondolni.

FORZA AZZURRI!!!

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr24594955

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

oleandro 2012.06.18. 10:02:39

Ismerve a csapatok játékát, az azért fabrikálás ellenére is benne van a pakliban, hogy a becsülettel játszó spanyolok és a foggal-körömmel kűzdő horvátok összecsapásából úgy a 2 félidő közepére akár magától is kialakulhat a 2:2, ami után teljesen érthető, hogy már egyik fél sem óhajt megszakadni az eredmény megváltoztatása érdekében. (még ha ezt nem is teszik majd olyan szemtelenül, ahogy anno a németek és az osztrákok, vagy mondjuk hasonló helyzetben az olaszok tennék :))))

killin tours 2012.06.18. 11:29:36

kellene egy vérbeli olasz csatár, Del Piero óta nem emlékszem ilyen személyre.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2012.06.18. 17:51:01

@killin tours: Nem minden bokorban születnek Del Pierók, Tottik, Inzaghik, pedig, de jó lenne. :))

@oleandro: Igen, a 82-es vébéről mindig csak Schumacher aljassága ugrik be, s most felidézed azt a történelmi csalást. Hrrrrrrrrr! :))

Pietro, szerintem Prandelli barátunk eddig sem mondott, keresett kifogásokat.

Nekem eddig kifejezetten tetszett a csapat a horvátok elleni második félidőt leszámítva.

Pietro87 · http://forzanapoli.blog.hu/ 2012.06.18. 18:03:52

@mbemba: Valóban nem keresett, így jobban belegondolva. Elragadtattam magam írás közben. :)

A horvátok elleni második félidőn majdnem elaludtam, pont Mandzukic gólja ébresztett fel. :)

Szerintem ez a tömeges változtatás: játékosi és taktikai csak is előrefelé mozdíthatja el a csapatot, a spnyolok pedig le fogják győzni a horvátokat, úgy, mint tegnap a németek a dánokat. Nem hiszem, hogy lenne olyan jó ez a horvát csapat, mint a '98-as, sőt egyáltalán nincs olyan jó, illetve ha belegondolok, hogy az előző EB-n hibátlanul vették a csoportkört, pedig pláne nincs. '98-ban egy gyenge német csapatot vertek ki Sukerék, itt egy bombaerős spanyol fog rájuk várni.

@oleandro: Igen, ez a délszláv hév még visszaüthet mind a spanyoloknak, de legfőképp az olaszoknak. Kicsit tartok is ettől. De ha osztok-szorzok akkor is olasz továbbjutás jön ki nálam. :)

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2012.06.18. 18:39:22

@Pietro87: Remélem tényleg előremozdítja a csapatot a sok csere, de szerintem ez csak remény. Rossz, ha egy sorsdöntő meccsre kell egy új csapatot kiállítani.

De nagyon-nagyon szurkolok!!!!

Az a horvát csapat zseniális volt, erről még nagyon keveset tudni. Itt nem látom a zseniket, akkor három-négy óriási figura volt.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2012.06.19. 00:58:01

Engem nem hengereltek le, de minden rendben! A cserék bejöttek: Barzaglival nyugisabb minden, Balzaretti előre kifejezetten jó volt. Nem egyszer tört be a 16-oson belül - az nem állítható, hogy a 2006-os Grosso volt, de... jó volt, na. Abate viszont nekem nem tetszett különösebben. Na majd szusszan egyet Maggio,...

Balotelli gólja egészen hihetetlen volt. Szerintem védhetetlen volt, a védő minden lehetőt megtett, mégis olyan kényelemmel biggyesztette be, hogy hihetetlen.

Prandelli azt mondja ennyit még nem szenvedett! Csak szenvedjen toább! :)))
süti beállítások módosítása