Olasz fórum

Olasz fórum

Meglepetésekkel indult a szombat, folytatódik-e vasárnap?

2014. február 02. - Pietro87

Először is egy hatalmas elnézéssel tartozok mindenkitől, amiért ez a poszt most íródik, a megszokott péntek (este) - szombat (délelőtt) helyett. Viszont, azt már most tudom, hogy a tegnapi három párosításból, szerintem egyikbe sem trafáltam volna bele. Hiszen frappáns csapat ez a Torino, de a kutya nem hitte volna, hogy ők fogják megállítani Seedorf kisebb-fajta menetelését, ami a campionatót illeti. Immobile egyébként szenzációs gólt lőtt: a csatár először rávezette védőjére a labdát (aki szinte el is esett eközben, annyi bekavarodott), majd okosan kilőtte az egyik sarkot. Viszont, nem lenne a Milan, MiIan, ha már rögtön a fordulás után ne egyenlített volna ki. A pálya szinte felborult, de a Toro ponttal távozott a San Siróból.

Elsőre kőbe vésett döntetlennek tűnt a bolognai meccs, de az Udinese pont akkor borít mindent (jó szokás szerint), amikor már leírnánk a csapatot és azt hinnénk, hogy az elúszott bajnokság miatt, és a kupa elődöntő miatt, inkább utóbbira fog összpontosítani.

Cagliarin pedig csak a szokásos történt: a Fior újra nem tudott nyerni (itt nagyon nem megy nekik), de a  statisztika ellenére ez is egy erős meglepetés eredmény, pláne ha a formákat vesszük alapul.

Nem sokára kezdődne a genovai derbi, de okosabb döntés született az ügyben: hétfő estére rakták át. Bár szerintem egy szombat 20:45-ös kezdés ideálisabb lett volna és egy csere a Milan - Toróval. Maga a derbi kiszámíthatatlan, az első meccset nagyon simán a Grifoni húzta be 3-0-al, most ilyen könnyű sikert egyik fél sem fog aratni.

Új reményekkel és új seprűvel a pályán a Sassuolo. Az hagyján, hogy leigazolták a padra Malesanit, de olyan mercatót csaptak télen, hogy ezt még sok középcsapat is irigykedve nézte végig. Brighi, Floccari, Cannavaro, hogy csak a legnagyobb neveket említsük meg. De hoztak játékosokat a Parmából is: Sansone és Rosi. 

Amilyen nagy csatára lehet számítani a Sassuolo - Veronán, olyan lehet majd a Catania - Livornón is, hiszen itt két, a kiesés elől igyekvő csapat feszül majd egymásnak. A hazai pálya miatt a Catania az esélyesebb, viszont a Livorno győztes meccsből erőt merítve utazik Szicíliába. Ráadásul közvetlen riválist vertek: Sassuolo.

Berrgamóban feledtetné a döntetleneket a Napoli, de ez nagyon nehéz lesz. Nem megy ott nekik, ráadásul az Atalanta nagyon fog készülni, amiért kiestek Nápolyban a kupából. A furcsa Insigne gól miatt rágtak be akkor a bergamói játékosok, ez miatt lehet majd a nagy akarás. Bár az a gól a szabálykönyvek szerint jogos volt.

A Roma a Parmát fogadja, amely csapat nagyon jó formát mutat, így van ezzel egyébként a hazai egylet is. Nagy meglepetés lenne viszont még így is, ha nem születne Farkas-siker vasárnap 15 órakor.

A mai napot a Derby D'Italia zárja, mely már nagyon rég ígérkezett annyira tutinak, mint most. Elképesztően pocsék formában Mazzarriék (a Catania ellenük szerezte első idegenbeli pontját egy hete, 0-0), míg Contéék a római kudarcok ellenére (Roma 0-1 kupa, Lazio 1-1 bajnoki) szárnyalnak. Ekkor szokott minden borulni, de szerintem Torinóban most semmi sem fog.

A Chievo a döntetlenek után nyerne a Lazio ellen, az ellenfél pedig folytatná jó szériáját Reja alatt. A Bentegodiban pedig ki kellene használni a Bologna botlását, no és azt, hogy a többi csapatok egy része egymással lesz lekötve. Amott leadták Hernanest, a befolyó pénzből senki sem érkezett. Valamit nagyon rosszul csinálnak arrafelé a mercatókon.

Bologna - Udinese 0-2
Cagliari - Fiorentina 1-0
Milan - Torino 1-1

Roma - Parma
Atalanta - Napoli
Catania - Livorno
Chievo - Lazio
Sassuolo - Verona
Juventus - Inter
Genoa - Sampdoria

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr475793870

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2014.02.02. 14:07:19

Végre van középhátvédje a Milannak! Talán. Ez a Rami tudja mitől döglik a légy. A Sassuolo egy új csapatot is kiállíthatna. És ez nem túlzás!

Pietro87 · http://forzanapoli.blog.hu/ 2014.02.02. 14:47:02

@mbemba: Előbbit nyáron megkörnyékeztük, de semmi nem lett a dologból.

A Sasolnak komolyan megnőttek az esélyei a bennmaradásra.

Na, de nem sokára jön a Napoli. Forza, forza!!! :)

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2014.02.02. 16:04:16

@Pietro87: A kapkodás a gyengeség jele, mondják az öregek. Vagyis, nem vagyok biztos a Sassuolo-sikerekben. FORZA NAPOLI!!!!

Pietro87 · http://forzanapoli.blog.hu/ 2014.02.02. 17:04:09

@mbemba: Mihelyst leírtad, Denis be is vágta. :)

Így van. Érkezhettek nevek, de az talány, hogy azok majd egyszer csapatot is fognak-e alkotni. Mi nem alkotunk csapatot, ez már tisztán látszik. Attól függetlenül, hogy hullámvölgyben vagyunk.

Holnaptól nyugodtan lehet tenni hendikeppel a Roma sikert. :)

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2014.02.02. 17:53:16

@Pietro87: Ez a hétvége számomra nem egy sikertörténet! (legalábbis a Serie A vonatkozásában:) :(

Jajjj szegény Chievo! Jajjjjj szegény Napoli!!! Ennyi gyermeteg, ökör hibát!!!!!!!!!!!!!!!!! Szerencsétlen Benitez!

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2014.02.02. 19:47:38

Reina nyilatkozta: Reina: "Sto male per l'errore, chiedo scusa a compagni e tifosi".

Rosszul esik az elkövetett hiba, elnézést kérek a társaktól és a szurkolóktól!
süti beállítások módosítása