Olasz fórum

Olasz fórum

Megállították az elejét (Lucarelli sikere)

2014. február 11. - Pietro87

Bár az izgalmasabb bajnoksághoz az kellett volna, hogy a Roma legyőzze a Laziót, mert most így semmi sem változott pontban a két csapat közt (Juve-Roma), csupán a Napoli lépett közelebb a fővárosiakhoz. De az igazat megvallva, kissé meg is lepett volna, ha egy olyan lüktető kupameccs után a Roma, megveri a nagy riválist is - elég sokat kivett belőlük a Napoli elleni meccs. Mezőnyfölényben voltak szinte végig, de Reja taktikája gátat szabott az újabb három pontnak.

Veronában a Hellas képes volt arra, hogy megtréfálja a Juventust és a sírból, az utolsó utáni percekben hozza le döntetlenre az összecsapást. Tegyük hozzá megérdemelten. Az a csapat, amely egy féidő alatt megszerzett előnyt így képes leadni, nem is érdemel győzelmet. A krónikához tartozik, hogy volt egy-egy lesgól, így tényleg igazságos lett a pontosztozkodás.

A Napoli nevető harmadik volt, ők már szombaton pályára léptek, méghozzá nem túl jó előjelekkel. De akkor mit szóljon a Milan? Mindenesetre az újonc Taarabt góljával hamar előnybe kerültek a vendégek, de Inler azonnali válasza egyből beindította a nápolyi támadógépezetet. Végül magabiztosan 3-1-re nyertek az Azzurrik, Abbiati kapujára 14 lövést eresztettek (kaput eltaláló lövésekről beszélünk), és ami csak azért nem rekord a szezonban, mert a Juvének volt már egy 15-ös lövési mutatója még ősszel a Hellas ellen.

Az Udinese meglehetősen nagy arányú győzelmet könyvelhetett el a Chievo ellen, akikben talán lehetett bízni, hogy idegenben pár kontrából behúzzák majd a meccset. Ellenben a Bologna tudott győzni idegenben és ezzel egy kicsit fellélegezhetett: Torinóban nyertek 2-1-re és valami 30 éves átkot szakítottak meg ezzel.

Kijött a kisebb gödörből a Fiorentina is, Ilicic és Wolski voltak a lilák nyerőemberei, míg az Inter is tudott nyerni, hosszú-hosszú idő után. Egy Walter talán megmentett egy másik Waltert. 

A két genovai gárda 1-0-ra húzta be maga-maga meccsét: a Samp győzelmi útra lépett, míg a Genoa így le is tudta a városi rivális elleni zakót. Nagy meglepetés azonban, hogy a Catania pontot rabolt Parmából, aminek leginkább az Inter tudott örülni, na és persze a déliek.

Tippversenyünket Lucarelli húzta be, 2+3-as szelvényével, így immár egyedül vagyok utolsó helyen:

1. madbalee 7
2. Inzaghi 6
3. mbemba, 406coupé, Lucarelli 3 - 3
4. Pietro87 2

Ma és holnap kupaforduló lesz, előbb Fiorentina - Udinese (0-1), majd Napoli - Roma (2-3).

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr485809435

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2014.02.11. 16:38:16

Az áruló sportklubon ma láttam az összefoglalót: nagyon megfogott Wolsky gólja, kíváncsi vagyok meddig jut a lengyel. Egyszerre volt erős - nem billent ki -, ügyes a labdával, higgadt. Sajnos nem találtam meg videón, így csak egyszer láttam a gólt. Cuadrado ismét ezerszer verte meg emberét.

És igen, a Nápoly!!! Hogy mentek, milyen veszélyesek voltak folyamatosan. Hamsikon is érződött, hogy egészséges, minden rendben!

Sassuolo jön a Napolinak, de nagyon nem lesz sima: a Sassuolo nagyon jó játékosokat igazolt, mind bizponyítani akarnak (Cannavaro is játszik, vajon?), a Nápolyban pedig három komoly-komoly hiányzó van: Callejon, Inler, Jorginho. Ajjjjaj!!!
süti beállítások módosítása