Olasz fórum

Olasz fórum

Élesedik a harc hátul (Lucarelli ismét)

2014. február 19. - Pietro87

Érdekes forduló volt ez, hiszen amíg az elején csak a Fiorentina botlását lehet megemlíteni, és a többiek mind hozták a kötelező pontokat, addig hátul egészen összerázódott a mezőny, kisebb tumultus alakult ki. Ehhez kellett, hogy a papírforma eredmények jöjjenek - értem itt a Chievo és a Bologna vereségét, míg a Cataniától már bravúr kellett, hogy megfogja a Laziót, na és, hogy a Livorno is idegenben húzzon be egy fontos, hat pontos találkozót.

Szép és magabiztos győzelem fűződik a szicíliaiakhoz, megérdemelten verték meg a lélektelen focit bemutató Laziót. Játékban sokkal többet mutattak egy kieső helyen lévő csapathoz képest, és talán jelenlegi formájuk is arra enged következtetni, hogy megindulnak felfelé.

Ellenben a Chievóra és a Sassuolóra ez már nem igazán mondható el, gyatra eredményeket tudtak le az utóbbi hetekben. A Sassuolo, Cannavróval fogadta a Napolit, de nagyjából végig az volt a kérdés, hogy mennyi lesz közte. Cannavaro nagyon el volt keseredve, hogy annyi hűséges év után, övéi ellen kell focizni, BL álmok helyett, a kiesés elkerüléséért. Azért meg kell hagyni, hogy a nápolyi szurkolók szép drapikkal és nagyon melegen fogadták a pályára lépő ex-csékát.

A tabella elején az történt, hogy a dobogósok mind könnyedén behúzták a meccset, ellenben a dobogó alsó fokára áhítozó Fiort meg tudta állítani az Inter. Vagy inkább a játékvezetői kar. van ebben valami és Montelláékat sajnos már sokadszorra sújtják idén a bírói bakik, nem beszélve a sérülésekről. Inter lesgól, elmaradt Samuel piros és firenzei tizenegyes. Mondjuk ezt Mazzarriék bánták legkevésbé, akik így már két nyert meccsnél tartanak és talán ezzel állandósítani tudják formájukat. Kell is, mert nyakukat egy roppant erős, de ugyanúgy a kiegyensúlyozottsággal nem barátkozó trió szorongatja. 

Pont innen, két csapat remek meccse zárta a fordulót, Veronában vizitált a Toro. Amilyen meglepő volt a Bologna elleni zakó, olyan volt talán ez a mostani győzelmük is. Az Immobile-Cerci-El Kaddouri triumvirátus egyre nagyobb dolgokat tesz le az asztalra, amivel egyre értettebb, jobb csapattá válik a Torino gárdája. Van játéka a csapatnak, olyan emberei akik képesek a fontos pillanatokban dönteni, és akik nagyon is áhítoznak egy-egy brazíliai repjegyre. Na és ott van az agy Ventura személyében is. Szinte lehetetlen megmondani, hogy ők, a hétfői vesztes fél, vagy a Bergamóban négyet hintő Parma jut ki Európába a 14/15-ös szezonra. Mert csupán ennyi kérdés maradt: hármójuk közül kicsoda?

Ahogy a Livorno is mondhatja magát a forduló egyik győztesének, úgy Lucarelli is - igaz, ő egyedül viszi a címet, remek 2+5-ös szelvényével.

Így pedig az állás:

1. madbalee 7
2. Inzaghi 6
3. Lucarelli 4
4. mbemba, 406coupé 3 - 3
5. Pietro87 2

A héten elindultak a nemzetközi meccsek is: ma lép pályára a BL-ben - és egyedüli olaszként - a Milan gárdája, akik a bajnoki címért hajtó, jó formában lévő Atleticót fogadják a San Siróban.

Holnap pedig négyen kezdik meg illetve folytatják EL szereplésüket: a Juve a török Trabzonsporral, a Lazio a bulgár Ludogorets-cel vív meg; míg a Fiorentina Dániába az Esbjerghez, addig a Napoli Walesbe a Swnaseahoz látogat el.

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr595822020

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lucarelli 2014.02.19. 15:01:42

Verona, Bologna és Chievo legyőzésével otthon, ponttal, pontokkal az Atalanta, Sampdoria, Udinese bravúr a Milan és Lazio : )) ellen akár még a bennmaradás is összejöhet!

www.youtube.com/watch?v=sob0APgaGiQ

Pietro87 · http://forzanapoli.blog.hu/ 2014.02.19. 18:05:55

@Lucarelli: Most azt mondom, hogy a Sassuolo biztos kieső. De hogy a felette lévő négy csapat közül, melyik lesz a két szerencsés illetve akik pórul járnak képtelenség megmondani. Van egy érzésem, hogy most izgalmasabb lesz, mint tavaly volt.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2014.02.19. 20:51:35

@Lucarelli: @Pietro87: A Chievo most kezd el olyan meccseket játszani, ahol komoly-komoly esély van a győzelemre.

Hétvégén kiderül annyira-annyira jó-e a Toro: derbi lesz!!!! Szerintem nagyon jók, de simán kikapnak a Juventustól.
süti beállítások módosítása