Szerencsénk volt, hogy pár napja levettem a polcról Lénárd Sándor könyvét (A római konyha) és hogy arra az oldalra lapoztam, ahol a leveses receptek vannak. Nem sokáig kellett böngészgetnem, míg rájöttem, melyik az a fogás, amelyiket könnyűszerrel össze tudom rakni én is.
Húsos szalonnát vettem elő, ezt rátettem a kanálnyi disznózsírra, alaposan megfuttattam rajta, majd rátettem egy kisebb hagymát és egy gerezdnyi foghagymát. Egy percig kevergettem, majd ráloccsintottam úgy négy-öt kanálnyi paradicsomszószt. Jöhetett a víz, annyira hogy majdnem ellepje a kicsit később bedobott brokkolirózsákat is. Jut eszembe, hogy petrezselymet is tettem a levesbe.
Főztem az illatozót körülbelül félórát, majd még két-három percet az előző napról megmaradt tésztával. Nagyon finom lett! (nem csak szerintem!)