Olasz fórum

Olasz fórum

Lajosmizsei olasz van, kalábriai nincs (Olimpia 1.)

2008. július 13. - mbemba
 
 
Eddig 329 olasz sportoló lehet biztos abban, hogy ott lehet az Olimpián. A CONI, vagyis az Olasz Olimpiai Bizottság honlapján megtalálható a versenyzők születési hely szerinti megoszlása.
 
Nem biztos, hogy véletlen, hogy Lombardia küldi, ilyen értelemben a legtöbb versenyzőt – köszönhetően a mindenféle lehetőségeknek –, szám szerint 52-t, míg például Kalábria nem büszkélkedhet Pekingbe jutott sportemberrel.

 
 
Talán érdekes, hogy ezzel szemben Magyarországról érkezik versenyző a squadra azzurrába, nevezetesen Valkai Erzsébet (a felső képen), aki ugyebár a női vízilabda válogatottba küzdött ki helyet magának és Lajosmizsén született, ráadásul Pannónia még küld versenyzőt Olaszországnak, a budapesti születésű Bátki Noémi személyében (szinkron toronyugrás). Egyelőre Szardínia is alulmarad ebben a versenyben, hiszen Itália ezen részéből egy versenyző jutott Pekingbe.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Tovább színezi a képet, hogy kínai, argentin, szomáliai, dél-afrikai, portugál, szlovén, amerikai, venezuelai, bulgáriai születésű sportolók egyaránt versenyeznek azúrkékben. Említettek mind egy-két versenyzőt kvalifikáltak, ugyanakkor kubaiak hárman vannak: két atléta, illetve egy röplabdázó. Utóbbi, a Sancti Spiritus-ban született Taismary Aguero, ki 1996-ban és 2000-ben aranyig jutott Kubával.

 

 Képek a CONI honlapjáról

 

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr75565767

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása