Olasz fórum

Olasz fórum

Ancelotti bizakodik, Spalletti dúl-fúl (Serie A, 4. forduló, +Genoa-Roma összefoglaló)

2008. szeptember 25. - mbemba

Mancini, Ibrahimovic, Adriano kezdett az Interben, aztán egyre csak telt-múlt az idő – Ibra lőtt egy eszelősen nagy felsőlécet – (a labda oda pattant vissza ahonnan ellőtte) és félidő lett. Mourinho beküldte félidőben Quaresmát, de gól csak nem volt. Aztán a 72. percben Chivu helyére a Maestro beküldte Julio Cruzt, aki hat perc múlva megtette azt, amit a haza megkövetel: Ibrakadabra lehelyezett labdáját a tizenhatoson kívülről bevágta (1-0).

Javier Zanetti 600. meccsét játszotta a milánóiaknál. A portugál edző sorozatban 100. meccsén maradt veretlen. Egyébként, a találkozó előtt és után is Giuseppe Baresi helyettesítette Mourinhót. Talán Moratti kevesebb szövegelést szeretne.
 
Igen, Cruznak kell megköszönni! (a képen az öt csatár)  
 
 
Győzött a Milan is! A továbbra is bizalmat élvező Borriello hálás volt Ancelottinak, szép fejes góllal örvendeztette meg csapatát a kalábriai kiszálláson (24. perc), aztán jött a hazai csapat. Nyomtak, küzdöttek, de a Milan állta a rohamokat. Borriello közben kiszállt és míg kezelték, a hazaiak egyenlítettek Corradi révén. Rögtön kettőt cseréltek az északiak: Ambrosini és Sevcsenko jöttek be. A döntő gólt Pato vitte be, Kaká passzát bevágva. A Gazzetta krónikája kiemeli, hogy a hazaiak jók voltak, de a Milan megfelelően konkrét volt (1-2).
 
Ancelotti is a konkrétságot említette, meg hogy tényleg nem voltak meggyőzőek és határozottak, azonban az eredmény biztosít egyfajta folytonosságot és így előbb-utóbb elindul a szekér.
 
Úgy nézett ki, hogy a Juventus is hasonló erényeket villant fel – a konkrétságra gondolunk –, de végül a Manninger, Grygera, Legrottaglie, Chiellini, De Ceglie, Marchionni, Poulsen, Marchisio, Giovinco, Amauri, Del Piero kezdővel pályára küldöttek nem tudtak nyerni. 1-1 lett. Amauri ismét befejelte a kötelezőt, de ennek ellenére az első félidőben megint gyengécske volt a Juve. Jobban ment a játék a második félidőben, különösen az Intert is megrémisztő Plasmati (csere volt) egyenlítése után (68. perc). Del Piero aktív volt, az előbb-utóbb hivatalosan olasz Amauri pedig úgyszintén. Az egyenlítés után volt olyan is, hogy egy akción belül mindketten a felső lécet találták el. Giovinco jól játszott, a közönség meg is éljenezte, aztán mégsem… maradt az 1-1.
 
Sissoko nem volt a keret tagja. Maga is elmondta, hogy a Cagliari ellen gyengének érezte magát, alighanem a becsületesen megtartott Ramadán miatt – maga nyilatkozta így.
 
Ranieri elmondta a meccs után, hogy: ,,Giovincót azért hoztuk vissza, mert, azt várjuk tőle, amit ma nyújtott.” Meg említette, hogy sok helyzetet puskáztak el, elől: ,,Máskor lesz 2 vagy 3, és úgy is bemegy a labda!”
 
A Milan ellen gólarányát is tönkretevő Lazio javított, mégpedig a Fiorentina ellen, mely Fiorentina ezzel a csapattal feszült neki a feladatnak: Frey, Zauri, Gamberini, Dainelli, Vargas, Almiron, Felipe Melo, Montolivo, Kuzmanovics, Mutu, Gilardino. Két klasszis elől és mégsem róluk szólt a meccs és lássatok csodát: nem is Zarateről, pedig 3-0 lett a végeredmény. A góllövőlista vezetője rengeteg helyzetet hagyott ki, ami miatt Milito be is fogta a góllistán (4 gólosak). Szerencse, hogy a pályán volt Mauri (51.), Pandev (55.) és Siviglia (59.), akik jól hazaküldték a firenzeieket.
 
Örül Roma egyik fele, a másik azonban el lehet keskenyedve, mert ismét veszítettek a dédelgetettek, 3-1-re. Tottinak még mindég fáj a térde, ha rátámaszkodik, ezért nem játszott, de Aquilani sem volt a kezdőben, ahol viszont ott volt Perrotta. 1-0 után az ismét remeklő De Rossi egyenlített, de a hazaiak újra megszerezték a vezetést, amit követően Panucci szabályos gólt fejelt. Szerencsétlen Brighi sípmester nem így látta, ellenben kicsit később második sárgája miatt leküldte De Rossit (hat sárgát gyűjtött össze a Roma). Bejött Montella, Okaka és Aquilani is, de ez a teljes csatársor sem javított, ellenben az argentin Milito ismét felhívta magára a figyelmet, egy góllal.
 
Hasonlít Francescolira? Ő Milito!
Milito beceneve El Principe, mert igencsak hasonlít fizimiskára Franescolira, meg a tudásban is üt rá némiképp. Az argentin a zaragozai évek előtt már volt hercege a Genoának, 2004 jaunárjától 2005-ig (akkor 59 meccsen 33 gólt rúgott. Hmmmmmm!). Akkor azért állt tovább, mert a zöld asztalnál visszasorolták a harmadik vonalba a Genoát.
 
Visszatérve egy picit még a Romára. A meccs után Spalletti felháborodottan mondta: ,,A játékvezetőknek erre magyarázatot kell adniuk. Meg is nyerhettük volna a meccset, a bíró olyant tévedett, amilyent az amatőrbajnokságban sem szabad.” A csapatáról rosszat nem mondott, ellenben azt igen, hogy megvan a gárda reakciója.
 
Akár az első sorokat is kiérdemelhette :)) volna az Udinese, hiszen idegenben, sajátjai előtt páholta el a jobb sorsa érdemesnek mondott Bolognát.
 
A 3-0 a vendégeknek, azt mondják, hogy a 13. és 14. percben dőlt el. Az udinei Floro Flores meglódult és mikor már a 16-oson belül  volt az uru Britos szabálytalankodott. A bíró pedig őt kiállította és – kell-e mondani –, tizenegyest is adott. A friuliak bevágták (13. perc), egy percre rá, pedig a bolognaiak kapufáig jutottak, illetve arra a következtetésre: nekünk ma semmi nem jön be! Így volt, vagy sem, az udineiek Dortmund után ismét nagyot nyertek idegenben.
 
Udinese: Quagliarella 3-0-nál ment be. Di Natale ott se volt!
 
Akárcsak hazai pályán, a még csak félig-meddig nyitott San Paolóban a Napoli. Napoli-Palermo 2-1. A Palermo bár 0-2-re is állt, jól játszott, Miccoli gólt is rúgott, de Hamsik és Zalayeta góljai mégiscsak kettő. A lezárt stadionrészek miatt csak 25 ezren voltak kinn.
 
A Siena-Sampdoria 0-0-ra, a Chievo-Torino 1-1-re, valamint az Atalanta-Cagliari 1-0-ra lehet azt mondani, hogy: mi ezen a magyarázandó? Mi azonban mégis hozzáfűzünk egyet s mást. A bergamóiak ismét a csúcsok felé repülnek, köszönhetően annak is, hogy Floccari gólja (79. perc) után Larrivey felső léce felső léc lett és nem gól. A Cagliari így egész más irányba repül.
 
A veronaiak hátrányból egyenlítettek és fölénybe is kerültek. A Torino támadóinak olyannyira nem ment, hogy valamennyiüket (Abbruscato, N. Amoruso, Bianchi) lecserélték, aztán Diana is kiállt a vége előtt kicsivel (Bianchi 11-esből volt eredményes, miután Yepes, a Chievo védelmének új kolumbiai védőpillére kezezett).
 
A Gazzetta dello Sport meccskrónikája ezt írja a Siena-Sampról az első 45 perc után: ,,Unalmas meccs, nagyon kevés a gólhelyzet”, aztán a 90. perc után hajszálpontosan ugyanezek a sorok szerepelnek.
 
A Genoa-Roma meccs összefoglalója
 

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr41680362

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása