Olasz fórum

Olasz fórum

Ez még mindig a kicsik ideje (Serie A, 6. forduló, Garics-gól, meg Ibracadabra gólja videón)

2008. október 06. - mbemba

Mbemba örül annak, ha a nagyok szenvednek, a kicsik meg örülnek. Ebben a fordulóban pedig megint örülhettek. A Juventus hazai pályán veszített, a Roma idegenben, a Milan döntetlenezett a tökutolsónál. Az Inter viszont győzött otthon.

A Milan nem áll biztosan a lábán

A Gazzetta dello Sport és az olasz Yahoo tömve van magyarázkodással, értetlenséggel. Kezdjük Ranierivel, vagyis a Juventus-Palermo 1-2-vel. ,,Nagyon szemfülesek voltak, a második félidőben, emberhátrányban (Sissoko 41. perc) is próbáltunk játszani, építettünk, de ők gólt rúgtak. Három döntetlen után voltunk, nyerni akartunk.” Elég új volt ez a Juventus, annak ellenére, hogy már a hatodik fordulót tapossuk. Buffon, Grygera, Mellberg, Knezevics, De Ceglie, Poulsen, Marchisio (a Yahoo-n 7-est kapott, ő volt a legjobb torinói), Sissoko, Giovinco, Amauri, Del Piero volt a kezdőcsapat, vagyis ha jól számolom heten nyári igazolások. Miccoli egyébként évekig járt az Öreg Hölggyel, de nem jutottak sokra, a másodikat pedig a grúz ígéret Mchedlidze szerezte. Szeretik őt az olaszok, mert az ő gólja kellett, ahhoz, hogy az Eb-selejtezőn lendületet vett skótok lassítsanak. Egyébként az 1990-es márciusi születésű grúz Empoliból érkezett Szicíliába. Visszatérve egy pillanatra Ranierihez, azért mondott olyant is, hogy: ,,Nem tagadom, nehéz helyzet ez!”
 
Spallettinek is nehéz lehet, mert nehéz lehet kibogozni mi a baj. Úgy tűnt, hogy rendben minden, vagyis győzelem az Atalantával, a bordeaux-i kiszállás pedig már-már részegítő volt, aztán már megint a feneketlen kút mélyén a gárda, Siena-Roma 1-0. Szerintem nagyon találó a Yahoo játékos-elemzése. Szemezgetés: a két kiállított, vagyis Panucci és Mexes, jellemzése a következő a ,,büntetett harcos” és az ,,egoista”. Menez kapta a legrondább kritikát a 4-ese mellett, ,,téved és nem megy vissza, gyakorlatilag is irritáló”
 
,,Remélem, hogy ezen a tizenöt napon pár játékos visszatér” – mondta Spalletti, meg azt is mondta – Panucci és Mexes pirosára gondolva, hogy: ,,Itt van Loria, ha megvettük, akkor úgy gondoljuk, hogy a helyzet magaslatán tud lenni, és már visszatért Juan is.” Azért érdekes téma ez, mert Inter-Roma van a következő meccsnap.
 
Az Inter pedig nem betegeskedik, mint a Roma. Ezúttal 2-1-re verték a Bolognát. Könnyebb volt, mint ahogy az eredmény tükrözi, azonban voltak nehéz pillanatok is, főleg, miután a két rutinkirály (J. Zanetti és Cordoba) összehozták a vendégek szépítőgólját. Azonban a meccs és a forduló és az ősz és az idény és a … fénypontja Ibrahimovic, Ibracadabra varázslata volt. Adriano beadását a levegőből úgy sarkazta a hálóba, hogy olyat még nem láttunk. Olyan mozgáskoordináció kellett ehhez a gólhoz, amilyen csak nagyon ritka. Nem is merek most hasonlítani senkit ehhez. Ötlet van! Másvalakitől ötlet erre, kommentben?
 
Az Internek szintén megvan a maga gondja, a középhátvédek sorra dőlnek ki: Materazzi a Roma ellen nem fog játszani, valószínűleg, de Chivu és Samuel sincs fizikailag a topon. Most pedig Rivas dőlt le, három hónapnyi időre. Utóbbi sérülése után már-már komolytalan volt Cambiassót látni középhátvédként. Az argentin azonban kinőtte magát már rég, és tekintélye van a csapatnál, gond nélkül oldotta meg a váratlan feladatot.
 
A Milan nem villogott a Cagliari otthonában (0-0), a Sant’Elia-stadionban. Épp eleget mond, hogy Abbiati, Maldini, Gattuso, Bonera és Ambrosini kapták a legjobb jegyeket, 6-ost. Külön respekt Andrea Cossu teljesítménye előtt. Egy kapufa mellett, rengeteg mozgás, állandó veszélyforrás volt. A 28 éves támadó Cagliariban született és a tavalyi bennmaradás során, nagyon nagyot nőtt a helyiek szemében. Ancelotti persze a sajátjairól beszélt inkább: ,,A védőik gyakran támadtak, Gattusóval és Ambrosinival ezért kellett lezárni a széleket. Sevcsenko azért jött be, mert egy nagyobb támadóra volt szükségem. Inzaghit behoztam volna korábban, de még nincs a lábában elég erő, persze be lehetett volna hozni korábban, de nem így történt. Ronaldinhoról is volt két nyilvános gondolata: ,,Jól jön a két hét szünet, én biztos vagyok abban, hogy javítani fog fizikai állapotán.
 
Maradt első a Lazio, bár szombaton nem sikerült nyerni (Lazio-Lecce 1-1). Túl azon, hogy a listavezetők, más is feldobhatja a hazaiakat, például az, hogy Simone Inzaghi ismét rátért a góllövés rögös útjára, 2004 szeptembere nem járt ott, pedig azóta 46 találkozón is lézengett, mint ritter. Most olyan gólt rúgott, amilyent korábban maga is rendszeresen szerzett és amilyeneket bátyja rendszeresen rugdos, magyarán: a leshatárról! Tény, hogy a sérülések igen elszántan üldözték. Lassan elfelejtettük, hogy kis Inzaghi, Olaszországban Inzaghino, bajnok volt a Lazióval, hogy válogatott is volt, hogy a Marseille ellen, BL-meccsen rúgott már 4 gólt is. Akkor Nesta, Salas, Mancini, Nedved voltak a játszótársak, tegnap pedig Carrizo, Lichtsteiner, Siviglia, Rozehnal Radu, Ledesma, Brocchi, Mauri, Foggia, Pandev, Zarate tizenegy futott ki a pályára. Micsoda különbség! Így azonban még nagyobb szó, hogy ismét elsők és hogy ismét látványnak örülhet a Lazio-tifoso. A Lecce gólját egy római születésű csatár fejelte, egy másik Simone, nevezetesen Tiribocchi. Ráadásul, Tir a Lazio ifiknél nőtt fel.
 
Testvérek kapcsán kötelező elmondani, hogy érdekes meccs volt Veronában a Chievo-Fiorentina (0-2). A firenzei kapuban Sebastien Frey volt, a kiscsapatban viszont Nicholas futkosott, mondják, hogy a legjobbak egyike volt. Amúgy nagyapjuk a válogatottban is játszott, édesapjuk pedig a másodosztályban kapuskodott. Nem volt nagyon sok dolga a mai kapusnak. Ellenben Gilardino már megint erényeit mutogatta. Szóval, gólt rúgott.
 
Veronában visszasírják a Del Neri-korszakot, amikor a nyilatkozatformula állandó volt: a cél bennmaradni – mondta szerényen a munkamániás mester, közben pedig csak győztek, győztek és győztek. Az Atalanta-tábor az, amelyik most örülhet Del Neri munkájának. Ezúttal a Sampdoria adta meg magát Bergamóban. 4-2 lett a vége pedig Cassano kétszer is gólt lótt, akárcsak Floccari, akire mbemba fogadott még az idény elején. Örülünk annak is, hogy Garics György is gól szerzett.
 
Majdnem hasonlóan potyogtak a gólok Genovában, ahol a nápolyiak küzdöttek nagyot, azonban alulmaradtak (Genoa-Napoli 3-2). Az argentin idolok megint kitettek magukért. Lavezzi szerzett vezetését. El Pocho 25 másodperc után lőtt egy szép kis ballábas gólt. Három genovai gól következett, köztük persze ott volt Diego Milito szerzeménye is. Aztán egy másik argentin, Denis szépített. A nápolyiak közül többen is nekiestek verbálisan a játékvezetőnek, pedig az 55. percben már tíz ellen játszottak (2-1 volt ekkor), az utolsó öt percben pedig kilenc ellen. 1-0-nál sokan adtak volna nekik egy tizenegyest – nem csak nápolyiak.
 
Ezúttal Quagliarella volt a sztár 
Az udineiek pedig ahogy szokták: csendben, magabiztosan. Ezúttal Quagliarella vitézkedett, Di Natale pihent az elején, aztán félidőben beszállt. Góljaival 2-0-ra verték a Torinót. Így a Lazióval és az Interrel párban elsők a Serie A-ban. Ők is bevetik a Del Neri-féle módit: ,,Minél előbb szerezzük meg a kiesés elkerüléséhez szükséges 40 pontot, annál jobb, aztán szórakozhatunk!” – mondta a tréner, Pierpaolo Marino.
 
A Catania is elégedett lehet. Ha nem is annyira a Reggina elleni 1-1-gyel, hanem a helyezéssel. Hetedikek, mögöttük a Milan, a Juve, a Roma. Szóval, ez még a kicsik ideje!
 
Következő forduló (október 19.): Bologna-Lazio, Catania-Palermo, Chievo-Atalanta, Fiorentina-Reggina, Genoa-Siena, Lecce-Udinese, Milan-Sampdoria, Napoli-Juventus, Roma-Inter, Torino-Cagliari.
 
 
 

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr23698316

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: ccna training 2019.01.26. 20:23:37

36 fős keret kezdheti a vb-felkészülést - Jégkorong komment blog

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása