Olasz fórum

Olasz fórum

Juve-Real 2-1, Bayern-Fiorentina 3-0 (nyilatkozatok)

2008. október 22. - mbemba

Győzött a Juventus 2-1-re, elégedettek voltak a torinóiak, érdekesek a nyilatkozataik, azonban az ezúttal vendég Cannavaro is érdekes maradt az újságírók számára.

A világbajnok ex-juvés mondta: ,,A vesztes meccs jobban fáj nekem, mint a füttyök. Lehet, hogy aki kijött és kifütyült, annak igaza volt, én azonban megyek tovább a magam útján.” Beszélt arról is, hogy mi a helyzet a Nápollyal: ,,Hagyjuk, hogy dolgozzanak, van egy tervük a fiatalokkal, hadd valósítsák meg azt!” Korábban gyakran beszélt arról, hogy minden álma, hogy öccsével együtt, otthon játsszon, és a helyi klubvezetők örültek is ennek a hírnek.

A támadó alakzat kapta a legjobb jegyeket a Yahootól: Del Piero 7,5, Amauri, Nedved 7. Lássuk mit nyilatkozott a kapitány: ,,Nagyon örülök a gólomnak, mert így olyan focit játszhattunk, ami fekszik nekünk. Ügyesek voltunk!” Ranieri nem az ügyességet, hanem a küzdőszellemet emelte ki: ,,A Juve egységes csapat, … a problémáink, amelyek voltak nem oldódtak meg! A fiúk hisznek bennem és ők is tudják, hogy vannak nehézségeink. Egyes dolgok fel vannak nagyítva, méghozzá nagyon. Most megvolt az a kicsi szerencsénk, ami máskor, mostanában, hiányzik. És amúgy is, nem úgy van most, mint három éve. Most nincsenek hatalmas bajnokaink, most fiataljaink vannak, akik majd a bajnokaink lehetnek.”
 
A bajnoki 12. hely, így is javításra vár, ez a BL-győzelem, azonban, egy szép és nagy ragtapasz a sebre.
 
A firenzeiek által elszenvedett 3-0 nem jelenti azt, hogy a csapat szörnyen játszott volna.
 
Ezt támasztják alá a nyilatkozatok is. Prandelli: ,,Nem volt ez egy csúnya alakítás, sok helyzetet teremtettünk, de hiányzott a higgadtság és a szerencse.” Aztán említett egy olyan problémát is, amelyik némiképp meglepő: ,,Európában az olasz bajnoksághoz viszonyítva, fizikailag erősebb játékosok szerepelnek, és ezért egyes elemek otthon sikerülnek, itt nem. Mi, most próbáljuk ki, hogy mire vagyunk képesek.”
 
Gilardino szerint egy kis nehézség természetes ,,hiszen az első év, hogy ezen a rangos tornán szerepelünk, elkövettünk egy pár hibát és ők megbüntettek. Mindent meghatározott az első félidő. Most nyernünk kell otthon a Lyon és a Bayern ellen!”
 
Egyébként a firenzeiek, akik elkísérték Münchenbe csapatukat – voltak, mintegy 6 ezren –, kifütyülték régi kedvencüket, Luca Tonit.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr36725825

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pizarro · http://fcbayernmunchen.hu/ 2008.11.14. 00:08:20

Nem hallottam még a Toni-füttyről. Luca Toni egyébként folyamatosan pozitívan nyilatkozik a Fiorentináról és szinte mindegyik interjújában szóba is kerül. Látszik rajta, hogy tiszteli a volt klubját. Többek között a Milanhoz sem írt végül alá, amikor befutott a Bayern ajánlata, csakhogy ne legyen a Fio konkurense... Ebből a szempontból egészen fura és megérthetetlen a fütty.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2008.11.14. 07:02:05

pizarro
Pedig így volt. több forrás szerint is. Amúgy, szerintem is rendes figura - főleg, ha nincs bajusza:))
it.eurosport.yahoo.com/21102008/2/champions-bayern-fiorentina-3-0.html

Ok? Talán, mert pont a legkeményebb csávók mennek ki, meg a pénz-kérdés (én sem emlékszem, hogy bután nyilatkozott volna vagy hasonlók). Egyébként pedig szerintem pénzes ügyek miatt fütyülték ki Palermóban is, mert elhagyta őket a nagyobb píz miatt.
süti beállítások módosítása