Olasz fórum

Olasz fórum

Malesani elszabadul 2. (az első Chievo-Hellas, videó)

2008. november 09. - mbemba

Alberto Malesani évekig volt a Chievo sikeres edzője, majd a városi riválishoz került; természetes, hogy hatalmas feszültség, érzelmek dolgoztak benne a városi derbi előtt. Ráadásul egy elképesztően izgalmas meccsen győzött új csapata (0-2-ről 3-2, 2001. november 18.).

Ezek után Malesani óriási lendülettel kirohant a tábora alá (sotto la curva), ahol énekelt, kiabált, tombolt a táborral együtt. Sokan ezt úgy élték meg Olaszországban, hogy ezzel volt csapatát, a Chievót megsértette. Nem így volt, egyszerűen csak kimutatta érzelmeit.
 
Malesaninak, amint az videónkon is látszik, maradt energiája az interjúra is. Ilyeneket mondott: ,,A mai fociban álságosnak kell lenni, megjátszottnak (4,19 és 27 között memgmutatja, hogy gondolja ezt). A játékvezetőkről kell beszélni, nem arról, hogy Verona válogatott játékosokat ad Trapattoninak (Trap a válogatott edzője volt akkor). Nincs itt mit szégyenkezni, szégyenkezzen az, aki a lop! Én csak kimutatom az érzelmeimet. Láttatok engem tiltakozni. Tudja mi a világ baja? A látszat (immagine), csak az számít, nem a gondolatok!”
 
A Hellasban játszott: Mutu, Gilardino, Oddo, P. Cannavaro, Camoranesi, Cossato. Ez a csapat kiesett, a Chievo pedig ugyanabban az évben az UEFA jogát küzdötte ki.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr1758139

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása