Olasz fórum

Olasz fórum

Görögország-Olaszország 1-1 (+videóösszefoglaló a meccsről)

2008. november 19. - mbemba

Olaszország: De Sanctis; Bonera, Cannavaro (Gamberini 61.), Chiellini (Legrottaglie 46.), Grosso; Gattuso, De Rossi; Camoranesi (Maggio 61.), Montolivo (Pepe 46.), Rossi (Iaquinta 70.); Toni (Gilardino 61.).

Gólok: Gekasz (50.), ill. Toni (54.)

 

Barátságos meccs? Ha valaki ezt megkérdezi Gattusótól, akkor egész biztos, hogy értetlenül fog visszanézni. Tegnap este is kiderült, hogy így van. A világbajnok középpályás, aki a Milánban irányítói erényeket is villant, ismét magára vállalta a védőmunka oroszlánrészét, de 9. percbeli lövéséhez bravúr kellett a görög kapustól.

Gattusót nem kell próbálgatni. Éppen ezért esett a figyelem Giuseppe Rossira. Lippi is éreztette, hogy őrá koncentrálódik elsősorban figyelme. Nem játszott rosszul az amerikai olasz, azonban a többség csak oldalra tologatta a lasztit, és nem előre. Az első félidő történése, hogy Gattuso egyszer a tizenhatoson belül kezezett. Egyértelmű volt. Meg, hogy Montolivo ezúttal sem alakított nagyot, az is. Lippi le is hozta a félidőben.
 
A második részben azonban, az olaszok nekiestek a hazaiaknak. Mégis a görögök ragadták magukhoz a vezetést. Legrottaglie lába között passzolták be a labdát, a tizenhatosra, amit Gekasz az egyébként jól védő De Sanctis mellett a kapuba bikázott. Buffon legyen a talpán, aki megfogja. Toni azonban rögtön fejelt egy olyat, amilyet csak ő tud. Hosszúra érkező labdát, kényelmesen visszafejelte oda, ahová kapus nem érhet vissza. 697 percig volt gólcsend a müncheni középcsatár részéről. Aztán Camoranesi is veszélyeztet, de inkább a hellének jöttek, főleg a meccs végefelé. Maradt az 1-1
 
Olasz kapitány nem volt annyi meccsen át veretlen mint Lippi: 31 meccsről van szó!!! Mint tudjuk, ebbe a sorba közbeékelődik Donadoni edzősége is. A világbajnok mester – nem is várunk tőle mást – helyén kezeli a csúcsot: ,,Nem érne sokat ez a sorozat, ha nem lenne közben egy világbajnoki arany!” Meg hozzá tette, hogy most épül egy reményteljes válogatott is.
 
Ráadásul nem volt az athéni kiszálláson: Buffon, Pirlo, Aquilani, Di Natale. Aztán, ha kell Del Piero és Cassano is segíthet. És már most szurkolunk, hogy februárban 10-én, Londonban Lippi sorozata folytatódjon: Brazília lesz az ellenfél. Az ötszörös világbajnok a négyszeres ellen.
 
A meccs videója
 
 

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr72778703

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása