Olasz fórum

Olasz fórum

Sok-sok bolondság! ÓRIÁSI FORDULÓ VOLT! (videón Vucsinics vetkőzik, két római meccse a videókon)

2008. december 15. - mbemba

Gólok mázsaszám (41 db), fordulatos meccsek, villogó kicsik és nagyok. Jó ez az idény, talán jobb, mint valaha! Ibrahimovic pedig már az a kategória, mint Van Basten! Szigorúan, a játéktudásra gondolva.

Talán rossz ütemben, nyilatkoztam a balkáni svédről, mert nem a Chievo ellen kell varázsolni, de hát varázsol ő már régóta. Volt 2-2 is, és a veronaiak ihletett állapotban fociztak, az egyenlítés után volt még egy nagy-nagy helyzet, de utána már csak Góliát jött, előbb védője fölé tornyosulva (3-2), majd, akkorát rúgva az oldalról érkező labdába, hogy nincs az a kapus, amelyik utána tud menni. Azért a volt Ajax-beli csapattárs is szédületes gólt rúgott: a brazíliai születésű Maxwell az első percekben oldalról úgy becselezte magát, hogy a San Siróban olyat már régen láttak. Nem is! Maicon csinált már hasonlót.
 
Nincs összefoglaló Mourinho nélkül. Múúúúúú úgy tűnik szeretne békét kötn végre valakivel: ,,Az utolsó 20 percben a szurkolók voltak a tizenkettedik emberünk.” A nagyszerű edző a korábbiakban lehordta némiképp a tifosókat hozzáállásuk miatt. Most már elismerte, hogy 20 percig jók voltak. Adrianóról, azt mondta, hogy január 2-án várja az edzésre.
 
Nehéz volt Milan-szurkolónak lenni, már vasárnap délután is, hiszen Gattuso után, Kaká is kiesett a sorból. Aztán, az amúgy nem mindig brillírozó Juve elverte a Milánt. 4-2. A milánói védők sokszor csak tétován álltak, és nézték az erőteljes torinóiakat. Chiellini fejesénél például a képernyő, olyan volt, mintha kimerevítették volna a piros-feketébe bújtatottakat. Amauri pedig tudatosította a kételkedőkben, hogy miért van szükség rá az olasz válogatottban. Egyébként a meccs utáni nyilatkozatában sejtetett, lebegtetett, hiszen azt mondta, hogy Befanára (Vízkereszt, január 6.,) talán ez lesz az ajándéka. Ranieri természetesen oda és vissza volt a csatárával, de nyilatkozott De Ceglieről is, akitől megintcsak el volt telve. Egyébként hihetetlenül jó volt a 30. percben beszálló ifjonc, a Yahoo úgy kezdte jellemzését, hogy: Mamma mia che… Ranieri egyébként azt mondta, hogy talán középhátvédként is kipróbálja őt. De Sissoko, Chiellini is nagyszerűek voltak.
 
A Roma-Cagliari meccsről is áradozni lehetne, jómagam nem láttam, ezért rövidebbre fogom. Az összefoglaló megnézése, azonban sok mindenben kisegíti a tájékozatlant. Totti óriási gólt lőtt (170. gólja volt ez!), Perrotta úgyszintén, de Daniele Conti még nagyobbat. Édesapjának le is esett az álla (ott a videó!), hiszen  mégiscsak a Roma híve hosszú évtizedek óta. Szóval, ők mind nagyok voltak, de Vucinic gólöröme a győztes gól után az utolsó pillanatokban felülmúl mindent (ott a videón!). Végeredmény 3-2. Artur; Cassetti, Mexes, Juan (Panucci 46.), Riise; Cicinho (Montella 78.), De Rossi, Perrotta; Baptista (Menez 65.), Vucinic és Totti, ez a csapat küzdötte ki a három pontot. Artur után kutakodva kiderült, hogy a Romának mindhárom kapusa brazil!
 
Őrült meccsen van túl a Lazio is. A Handanovic; Coda, Sala, Domizzi; Motta, D'Agostino, (Pasquale 87.), Inler, Lukovic; Pepe (Obodo 70.), Quagliarella (Floro Flores 84.), Di Natale-féle Udinese ellen sikerült döntetlenre hozni a már elveszített találkozót. Öt vesztes meccs után, egy csupaválogatott támadóhármassal, 3-0-s vezetésnél könnyű volt elhinni, hogy vége a friuli bánatnak, de továbbra is van ok a kesergésre. A Lazio bár végeredményben ott van, ahol az Udine, de hát mégis könnyű nekik vidámnak lenni. Mondjuk ki kereken: az 59. percben még 3-0 volt a hazaiaknak, de Zarate, Diakité és Ledesma jól hajrázott, így lett 3-3-as eldöntetlen.
 
És akkor még mindig nem volt szó a Nápolyról! A San Paolóban 60 ezren mentek ki és volt hangulat, hiszen a kedvencek 3-0-ra verték a Leccet. Ezúttal Lavezzi nem rúgott gólt, vállalta azt Hamsik (11-esből), Pazienza és Denis, azonban volt ott kiváló teljesítmény számtalan. Az olasz szakértők közül többen Maggiótól látták a legtöbbet, a jobbhátvéd őrülten zakatolt a jobboldalon, gólpasszt is adva. Lavezzi a meccs után két fontos dolgot mondott a maga spanyol-olaszán: először is, hogy a cél a Bajnokok Ligája, másodszor mindenképpen maradni akar. Most harmadikak a Maradona-utódok!
 
Bolognában is óriási meccs volt, végre Mihajlovics is mulathatott, hiszen edzősködése óta csak sok döntetlenben és vereségekben volt része. 5-2 lett a vége, úgy hogy Di Vaio hármat rúgott. Volt 0-1, majd 1-2, de a Bologna nekilendült és meg sem állt ötig. A góllövőlista élére kerülő Di Vaio irigylésre méltó szerénységgel, tömörséggel foglalta össze a kilencven percet: ,,Ügyesek voltunk és szerencsések!” Mihajlovics elmesélte még azt is, hogy Bernacci az ő akarata ellenére rúgta a tizenegyest. Berúgta.
 
Kiegészítendő a gólkirálysági infót: Gilardino és Milito is tucatnál jár, mint Di Vaio!
 
A Fiorentina lebirkózta a Cataniát, Mutu és Gilardino góljaival. Prandelli a meccs után azt mondta: ,,Gilával könnyű!”, de érdemes megjegyezni, hogy a látványos gólt lövő világbajnok mellett 7-est kapott Stefan Jovetic is, a 19 éves óriástehetség a krónikák szerint megoldhatatlan feladat elé állítva a szicíliaiakat.
 
A szicíliaiak becsületét megvédték a palermóiak, miután 2-0-ra verték a Sienát. Cassani, Simplicio rúgta a gólokat, de mivel a szigetországiak sajtócsendet ülnek, mi itt abbahagyjuk!
 
Szikrázó meccset játszott a Genoa és az Atalanta (1-1). Három piros is volt! Rivalta például csak 4 percet volt pályán! Kiállítása a 69. percben volt és mivel ekkor már tíz a tíz ellen játék volt, a bergamóiak kilencen maradtak – amúgy 0-1 volt ekkor az állás, Floccari gólja miatt, aztán a hajrában Sculli egyenlített.
 
A Reggina otthon a Sampnak nem tudott ellenállni. 0-2. És már megint Antonio Cassano volt a legjobb: 7-es felest kapott a Yahoo-soktól, akik azt is írták róla, hogy: condottiero, vagyis vezér, mitöbb hadvezér!
 
 
Állás Inter 39, Juve 33, Nápoly 30, Milan 30, Firenze 29,… Lecce 13, Torino 12, Reggina 12, Chievo 9.
 
Következő forduló december 20-án: Lecce-Bologna, Siena-Inter; december 21.: Atalanta-Juve, Cagliari-Reggina, Catania-Roma, Chievo-Genoa, Lazio-Palermo, Samp-Fiorentina, Torino Napoli.
 
Bombagólok és Vucinic felszabadul (Roma-Cagliari 3-2)
 
 
Óriási meccs Friuliban: Udinese-Lazio 3-3

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr17823637

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.12.15. 12:52:48

Szerinted Puppone vagy Alex eléri végül a 200 Serie A-s gólt? Ha igen melyik előbb? Ja, és nem tudod véletlenül Del Piero hány dugónál jár?

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2008.12.15. 19:47:16

count adyn, popp
igen, igen 160-at ír az olasz wik!

popp
bocsesz, h... most értem haza! Komolyan nem tudnék válaszolni. Érzésem az, hogy Del Piero nem termelheti sokáig ilyen ütemben, meg távolabb is a 200-t Érvem is lenne így jobban belegondolva: Totti helye biztosabb a Romában, mint Del Pieróé a maga helyén, vagyis Trezeguet felépül és Alex kispadon is fog ülni. Totti míg egészségnek a szikráját mutatja, addig játszani is fog.
Meg előbbi ugyebár "eltékozolt" egy évet a B-ben.
Most nézem Montellát, 141-nél jár. Mit nem adnék, ha... Inzaghi 140
Javaslom, adjunk nekik olaszfórum-prémiumokat tíz gólonként!

popp · http://koncertblog.com/ 2008.12.15. 20:16:42

Meg Totti fiatalabb is két évvel, mint az Alex! Én nagyon drukkolok neki.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2008.12.15. 20:30:50

popp
Valahol olvastam - olasz forrásból -, hogy Totti mondá, ha Lippi hívná, akkor elgondolkodna. Meggondolná. Ez előrelépés!

popp · http://koncertblog.com/ 2008.12.15. 22:21:13

Azt már az EB-selejtezők lemondásakor is mondta, hogy a 2010-es vébét eltudná képzelni. Szerintem egyébként, ha 2006-ban maradt volna Lippi, akkor ő sem mondta volna le. Az biztos, hogy még mindig beférne.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2008.12.15. 23:03:14

Én úgy értelmeztem minden eddigi hírt, hogy sérülését csak így volt esélye kiheverni. Szóval, ha Lippi maradt volna, akkor is Totti csak egy frontot vállalt volna. Lippi most is úgy fogalmazott, hogy Tottinak volt igaza, abban, hogy a teljes felépülést szem előtt tartva döntött saját ügyében. 2010-ig sok van. Uff! :))
Cassanónak azt üzente, hogy pesszimistának lenni nem jó!

popp · http://koncertblog.com/ 2008.12.16. 09:12:19

Az nem volna rossz ha Cassano és Totti ismét együtt játszana!

Hát csodáljuk őket kicsit: www.youtube.com/watch?v=s_twzEkUZ_k

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2008.12.16. 09:50:40

Mert a foci, végülis: JÁTÉK!:)))

popp · http://koncertblog.com/ 2008.12.16. 13:59:41

Egyébként egy év múlva talán Menezzel is menni fog ez a sarokkal kényszerítőzős, de kapura törő labda polírozás!

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2008.12.16. 18:22:52

Menez, Menez, látom, hogy értékeled a srácot! :)) Bölöni mondta Rudolfról, hogy legyen 3-4 idénye, aztán...
Egyébként kevés meccsen láttam. Zidane Cassanóhoz hasonlította. Mondjuk utóbbitól még nem láttam indulatot. Nem tudom, hogy ez jó-e vagy sem.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.12.16. 19:10:24

Én már láttam mosolyogni, nagyon jól cselez a srác és eszméletlen gyors, a lövése se rossz, de több ziccert elcseszett már és az összjátékban sem az igazi még. De Cassanonak is kellett egy év mire belejött Romában.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2008.12.16. 20:06:32

,,Nem láttam indulatot", inkább úgy értettem, hogy hülyességet nem csináltam. Egyáltalán nem kelti egy ártatlanka benyomását.
süti beállítások módosítása