Olasz fórum

Olasz fórum

BL-es pontbetakarítás (videó: Kolarov, a bombázó szerb, 25. forduló)

2009. február 23. - mbemba

Nem volt egy fáklyásmenet (Tudod mibe kerül annyi fáklya?), amit a nagyok produkáltak, de hát ilyenkor a Bajnokok Ligája előtt csak a pontbetakarítás számított.

Balotelli és Maxwell újra boldog

A Bologna-Inter 1-2-öt hozott, azonban több feszültség volt a pálya környékén, mint odabenn. Mihajlovicsról és Mourinhóról kiderült, hogy nem szívlelik egymást. A szerbet alighanem sértette az, hogy Moratti elküldte őt és Mancinit. Utóbbi szintén ott volt, mármint a lelátón, ami azzal is indokolható volt, hogy a Bolognában mutatkozott be az olasz focinak 16 évesen, még 1981-ben. A Bologna nem játszott túl nagy meggyőződéssel, úgy tűnt rutinfeladat lesz az Internek, aztán bejött Marazzina és akkor már egy Mihajlovicsnak kedvesebb tizenegy harcolt a pályán. És harcolt az Inter is. A portugálnak véleményem szerint két nagy húzása volt: az egyik természetesen Balotelli beküldése egy fontos pillanatban és a fiatalember – szerencsével vagy sem – nagyszerűen jött ki a próbából; a másik húzás szerintem Maxwell volt: a brazil kevesebbet játszott mostanában, érzésem szerint azért, mert nem tette oda magát elég becsülettel. Most pedig Múúúú beküldte oda a pálya közepére, hogy harcoljon és ő harcolt. Cambiasso, Maicon, Ibrahimovic pedig hozták a hoznivalót.
 
A BL-meccsről ezt mondta a tréner: ,,Samuel kivételével mindenki rendben, Materazzi is. Tudjuk mit kell tenni a pályán, úgy mint a derbin, amelyikre nagyon büszke vagyok”. Azt akarom, hogy az emberek örüljenek annak a meccsnek, amit a tévében látnak, mi pedig annak, hogy játszunk.”
 
A szombati második meccsen a Roma a Sienát verte 1-0-ra. Hiányoztak rengetegen, akik pedig a pályán voltak olyan szerepeket kaptak, melyeket, amúgy ritkábban: Cicinho és Motta egy félidőt előrébb, másikat hátrébb; Baptista középcsatár volt és úgy tartotta meg a labdákat, ahogy egy nagydarab brazilhoz illik; Taddei csatárt játszott, méghozzá baloldalon. Aztán – nem lévén más – jött a fiatalság (a brazil Filipe, most mutatkozott be a Serie A-ban), az új igazolás (Diamoutene). No és Montella, aki majdnem gólt fejelt és cselezett is. Mexes, miután Juan is kivált élete meccsét játszotta: becsúszott, remek ütembe keresztezett, egyre csak fejelte ki a labdákat, dirigált, meg néha még fel is ment. A gólt Taddei szerezte és úgy nyesett a felsőbe, hogy abban benne volt az üzenet: ha nem lótni-futni kellene neki, akkor még ügyesebb lenne a labdával máskor is.
 
Spalletti a meccs után tömören annyit mondott – egyebek között: ,,Büszke vagyok csapatomra!” Cicinho és Juan is elutazott Londonba. Juan játékának 50%-nál kisebb a valószínűsége.
 
Palermo-Juve 0-2. Ranieri bátran hozzányúlt a csatársorához: Trezeguet, Iaquinta állt a kezdőbe. Azért annyira nem volt bátor, hogy Giovinco is lehetőséghez jusson. A szicíliaiak nekiestek a Zebráknak, mint részeg ember a falnak, de az természetes volt, hogy az a tempó nem mehet nagyon sokáig. Sissoko eddig csak a kezdőkör környékének volt korlátlan ura, de Ranieri alighanem fogja még bátorítani őt úgy hogy: ,,Ugyan már Mohamed fiam, menj előre gyakrabban és cselezz és lőj!”  Óriási gólt rúgott. Buffon nagy formában védett, akárcsak Amelia. Utóbbi azonban még egyszer kapitulált: Trezeguet lövésecskéjébe egy védő beleért, így tehetetlen volt a remek kapus. Ranierinek nagy hír, hogy kisemberei belejöttek: Camoranesi és Nedved, akkorra jött bele úgy tűnik, amikor kellett!
 
Milan-Cagliari 1-0. Még mindig remeg a kapu Cossu kapufája után. A szárdok úgy járatták a labdát, mint nagycsapat a milánóiak szenvedtek, a kezdeményezés csak ritkán volt kezükben. Az elől brazilhiányban (Pato, Kaká, Ronaldinho) szenvedő Milan Inzaghit küldte harcba, de ő is kevés a néha öt védővel szemben. Beckham hiába csavargatta szépen a labdákat oda be, Seedorf csak sántikált, a szurkolótábor csak tompasága miatt nem fütyülte ki jobban, vagy talán a tisztelet miatt, vagy talán, mert látták, hogy sérülten küzd a suriname-i. Aztán egy labdára Inzaghi rárajtolt, kalamajkát okozott, majd Seedorf a kipattanót bepasszolta. A meccs után Allegri edző nagyon rokonszenvesen nyilatkozott: ,,Az utolsó félórát a Milannak ajándékoztuk, nem játszottunk és ez a legnagyobb gondom. A bírói hiba része a játéknak, múlt héten javunkra hibáztak.”
 
Fiorentina-Chievo 2-1. A firenzeiek is végre igazi nagycsapat lettek. Pont úgy nyertek, mint ők szoktak. A veronaiak 7 forduló után veszítenek, viszont ha így fociznak, akkor bennmaradhatnak.
Lecce-Lazio 0-2. Karácsony előtt nyert utoljára a Lazio. Gólszerzők: Foggia és a szerb Kolarov. Gólja honfitársát Mihajlovicsot idézi. Megnézni itt és most!!
Napoli-Genoa 0-1.Gasperini – a Genoa edzője – mondta a meccs után: ,,Történelmi és hihetetlen tett lenne a negyedik hely.”
Catania-Reggina 2-0. Utoljára, két hónapja a Roma ellen sikerült nyerni.
Sampdoria-Atalanta 1-0. Pazzini az utolsó négy meccsén mindig betalált. Cassano az utóbbi sokadik a ³ meccsén is remekelt.
Torino-Udinese 1-0. Öt döntetlen után nyert a Toro.
 
 
Következik: Lazo-Bologna, Juve-Napoli (szombaton), Atalanta-Chievo, Cagliari-Torino, Palermo-Catania, Reggina-Fiorentina, Samp-Milan, Siena-Genoa, Udine-Lecce, Inter-Roma
 
Állás: Inter 59, Juve 50, Milan 48, Firenze 45, Genoa 44, Roma 43,… Bologna 23, Torino 23, Lecce 22, Chievo 20, Reggina 17.
 
Kolarov most úgy tett, mint Mihajlovics ezerszer

 

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr47959867

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.02.23. 18:35:02

Azért igazán kihúzhatta volna ikszre a Chievo. A Fiorentina utolsó másodperces góljaitól lassan agybajt kapok.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2009.02.23. 18:51:04

El is keskenyedtem kicsit, mert sokáig ringattak. Ráadásul most már több helyen is írták, hogy Mutu szabálytalankodott Mandellivel, most már láttam is: www.youtube.com/watch?v=u1Gcv-sB2NQ

A játékelvezető előtt történt, de ő úgy érezte, hogy Mandelli a levegőben is jól tud mímelni. Nem baj, jól játszanak, még van menekvés.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.02.23. 20:59:42

Az viszont szent igaz, hogy ez a Kolarov gyerek istentelen nagy gólt lőtt.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.02.23. 22:31:00

Na úgy fest, hogy se Juan, se Cicinho, se Vucsinics, se Totti nem játszhat holnap. Bár az utóbbi szerintem csak oltogatja az Arsenalosokat, de ha igaz, amit nyilatkozott, akkor előtérbe kerülhet a jó öreg Vincenzo Montella játéka. Mekkora lenne ha újra röpülne az Aeroplano és ő döntené el a meccset a javunkra.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2009.02.23. 23:26:03

Ja, olvasom a Gazzettát és hasonlókat mondanak. Szentségtörés lehet, de nekem leginkább Juan hiányzik és nem csak, mert Loria a jelölt helyette, amúgy is ő nagyon kell mindig.
Pedig egy kerek csapattal, lehetne venni az Arsenalt. Sőt, ha a visszavágóra marad esély, akkor is biztos vagyok a továbbjutásban.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.02.23. 23:33:23

Végülis a Vucsinics (bár most ő is maródi)-Baptista kettős Totti hiányában sem olyan rossz. Egyébként ahogy a dajén is írtam, így hogy Panu kiírta magát a csapatból, én De Rossit vinném hátra középhátvédnek, ha hiányzik Juan vagy Mexes, a középpályán amúgyis elég jól állunk, Brighit De Rossi helyére rántanánk és akkor játszhatna Piza vagy Aquilani is.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2009.02.23. 23:40:28

@popp: Spalletti azt mondta, hogy bízik Loriában és így nem kell felforgatnia a csapatot, vagyis nem kell De Rossi hátra vonuljon, vagy esetleg nem kell Motta bemenjen középre.
A gondom az, hogy pont egy Arsenal ellen, még kevésbé jó Loria.
Húúúúúúú, de haragszok rád Panucci!

popp · http://koncertblog.com/ 2009.02.23. 23:54:47

@mbemba: Elképzelem Loriát Van Persievel szemben. Mondjuk Bendtnerrel pont jó pár lennének, egyik ügyetlenebb, mint a másik.

Amúgy Totti csak viccelődött a reptéren. A sok barom meg egyből leírja, én barom meg terjesztem. Panuccira én is haragszom!

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2009.02.24. 06:36:33

@popp: Nem, a tegnapi átmozgatáson valóban panaszkodott -a Gazzetta írja. :(
Cicinho, Totti, Aquilani valaki úgyis vállalja, csak ha vállalja, akkor. Perrottának, Taddeinek, Brighinek lesz melója.

Calogero 2009.02.24. 07:38:38

Megőrülök Loria miatt, játszana inkább bárki középhátvédet, csak ő ne! Spalletti eljátsza a továbbjutást egy meccs alatt, ha tényleg kezdetni fogja.

RolloJuve 2009.02.24. 10:56:12

@Calogero: Azért csak nem eszik olyan forrón... Minden esetre ma este biztos, hogy az Arsenal-Romát nézem, a többi nem nagyon érdekel, bár ha lenne egy körkapcsolás... :D

Mit szólnátok, ha ma is Taddei-Baptista kezdene elöl?
süti beállítások módosítása