Olasz fórum

Olasz fórum

Ma 113 éves Itália legidősebbje. Isten éltesse! :)

2009. március 04. - mbemba

 Pietrapertosa, itt él a néni      Mától 113 éves Lucia Lauria, Olaszország legidősebb embere. A hölgy Basilicatában él 1000 méterrel a tenger szintje fölött, egy sziklákra, sziklák közé épült apró faluban. Ő nem csak Itália, hanem Európa legidősebbje is. Eugénie Blanchard idősebb nála, azonban a francia hölgy az Antillákon él.

Egyébként, a liguriai Viriginia Digherio a legtöbbet élt itáliai. 1891. december 24-én született és 2005. december 28-án hunyt el. 2005 augusztusában újságírók felkeresték őt, de már nem tudott a kérdésekre válaszolni, azt azonban megtudták, hogy két 82, illetve 85 éves fiával, Giacomóval és Attilióval él együtt, akik elmondták, hogy édesanyjuk mindvégig, mint parasztasszony dolgozott. Két fénykép róla a kattintás alatt! Itt pedig pár kép a kisvárosról, ahol élt.

Korábban az olaszfórum már írt Olaszország legidősebbjeiről, a derék szárdokról és Rovereto lakosairól.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr68920775

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása