Olasz fórum

Olasz fórum

Jaj szegény Tonetto, Riise mester mindent megtett, de a Roma is kiesett

2009. március 11. - mbemba

Helytállás, helytállás, csak ennyi maradt az olasz csapatoknak. A Roma is szépen búcsúzott.

A sérülésektől sújtott Roma a meccs elején megszerezte a vezetést Juan révén, aki a változatosság kedvéért lesérült. Riise ment be középre a helyére és egyszerűen nem tudott hibázni. Óriásit focizott. Neki is hála maradt az 1-0, de ebben az 1-0-ban benne vannak a római támadók is, mert nem rúgtak be helyzeteik között egyet sem.

A tizenegyesek jól kezdődtek: Doni védett egyet, aztán egynél még rajta volt és ott úgy összetörött, hogy már nem tudta összeszedni magát: az Arsenal tizenegyesei úgy mentek be, mintha egy rongybaba állna a kapuban. A becserélt Montella, Totti, Riise mester és társai vagánymódon berúgták, de a római kapu őrízetlen maradt. Almunia pedig nem figurázott, mint Grobbelaar annaki dején Tonetto nélküle is fölé vágta.

A dugig telt Olimpicóban ők játszottak: Doni; Motta, Diamoutene, Juan (Baptista 28.), Riise; Taddei (Aquilani 90.), Brighi (Montella 119.), Pizarro, Tonetto; Totti, Vucsinics. 

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr13996980

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.03.12. 02:01:15

Hej, de megérdemeltük volna! Te kiemelted Riisét, én mondom még Marco Mottát (aki egyszerűen hihetetlen mit játszik amióta nálunk van) és bizony Diamutenét, aki Riiséhez hasonlóan hibátlanul játszott.

Ja és szegény Taddei is sérülés miatt vált ki.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2009.03.12. 07:45:56

@popp: Pont az első három játékos miatt ez a meccs is része lesz a Róma-legendáriumnak - mondjuk majd: tudod, amikor egy egészséges nem volt és Riise (nagyon idősen: tudod az a norvég) bement középre. Fúúúú, mekkkkorora meccs volt. Mondjuk majd!

ulver 2009.03.12. 08:52:57

@mbemba: ki szerencse elkelt volna. Lehet, utolsó perben nem Montellát kellett volna behozni, hanem kapust cserélni. Szerintem bejöhetett volna.
Furcsa dolog ez. Pár hónapja Riise volt a közellenség, most meg király. Tényelg nagyon jól nyomta, most Baptista volt hulladék.
Van ebben a csapatban még lehetőség, az mondom.

Nézzük a jó oldalát: A Roma jutott idén is a legmesszebb, csak a Roma tudott meccset nyerni, ezzel az összevissza csapattal, fele társaság nem játszott volna egy sima bajnokin.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2009.03.12. 10:10:30

@ulver: Doniban bízott Spalletti. Nyilván, amúgy nagyon jó kapus. Mondjuk, szerintem úgy viselkedett, mintha nem tudná, hogy a 11-eseknél be fog kapni egy párat. Összeomlott szerintem, pedig nem kellett volna.
Igen, sok van ebben a csapatban, viszont, ha nincs meg a BL idén, akkor fele csapatot el kell küldeni.

oleandro 2009.03.12. 11:09:29

Büszkék lehetünk a csapatra. Így kell szépen búcúszni: Büszkén, emelt fővel, hősies kűzdelemben, le nem győzetve - még ha fáj is, nem is kicsit.

Zigi 2009.03.12. 13:19:20

Az egészről a '84-es római BEK döntő jutott eszembe.

oleandro 2009.03.12. 15:22:50

Hohó, most látom, mi van itt. Ha valakinek hálával tartozunk (illetve nem én, hanem sokan mások), hogy miért maradt 1:0. az 3 ember: a bíró a meg nam adott 11-esárt, Almunia a nagy védésekért és Baptista a kihagyott ziccerért.
Ja és Vucinic flegmasága is megért volna 1-2 keresetlen szót.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2009.03.12. 22:56:10

@oleandro: Igen, Baptista elszúrta 4-est kapott a yahoo-n, Riise 8-ast.
Igen, valahogy én is úgy érzem, hogy ki szabad hagyni, mint Tonetto. Mint Vucsinics. Nem szabad ilyenkor kreatívnak lenni. Csak ha sikerül:))
Tonetto mesélte, hogy Conti rögrön odament hozzá és mondta, hogy: nem elkeskenyedni!
süti beállítások módosítása