Olasz fórum

Olasz fórum

Milannak fütty, madbalee-nak taps (Tippbajnokság, 6. forduló)

2009. szeptember 28. - mbemba

Fura egy forduló volt, az már biztos! Az Intert elkapta az ismét magasra törő Samp! A Juve, Milan döntetlenezett. Utóbbit pedig nagyon elverhette volna a lesajnált Bari. Igaz, 1-0 is lehetett volna.

Ehelyett a közönségük kifütyülte őket. Fura érzés hallani, látni hogy világbajnokok (Gattuso, Zambrotta, Pirlo, Inzaghi, Nesta), vagy csak Milan-hősök (Ambrosini, Seedorf) szenvednek, kínlódnak, aztán csak úgy zúg a fütty! Ennyit számított Kaká?? Majd a BL-ben, a Milan igazi hazai pályáján más lesz! Talán. Szerdán mindenesetre a zürichiek látogatnak a San Siróba.
 
Szintén otthon döntetlenezett a Juve, és ők sem egy világverő tizenegy ellen, de mégis milyen hatalmas a különbség.
 
Madbalee nagyot alakított. Köreinkben bele lőni a bikába, és 3 telitalálatot ünnepelni nem apróság. Ráadásul a Juve-mecce is állt neki. Ez történt! A leszakadt sereg jó lenne, ha tenne valamit (jobban tippelne, mielőtt másra gondolnánk:) madbalee ugyanis már 3 győzelemnél tart, nyomában Frajti és popp 2-2-vel. A többiek,… őőőőőőőőő … nem összpontosítanak jól.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr991412084

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dms 2009.09.28. 11:07:15

két telitalálatom így nem ér valami sokat:://
sic transit gloria mundi :)

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2009.09.28. 17:11:57

Látjátok feleim, a Chievónak ugyanannyi pontja van, mint a Milan, Roma, Lazio hármasnak!! :))

ulver 2009.09.28. 19:41:50

most javítok a BL-ben.

madbalee 2009.09.28. 20:05:01

@mbemba: Gólaránya pedig mindhároménál jobb ;)

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2009.09.28. 20:23:05

@madbalee: Amikor olyan támadód van mint Sergio Pellissier,...

madbalee 2009.09.28. 20:24:54

@mbemba: Bogdani is jó. Szerencse, hogy a magyar válogatott elen nem játszott.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2009.09.28. 20:31:08

@madbalee: Meg Granoche is jól focizik, látszik, hogy ha több lehetőséget kap, akkor élni fog vele.
Gyakran eszembe jut Obinna: ász volt Veronában, de ő többet akart, s most csak vándorol... persze, sok szerencsét neki!

popp · http://koncertblog.com/ 2009.09.28. 21:38:07

@mbemba: Látjuk, de előfordult már olyan is, hogy hat forduló után ti álltatok az élen, ahhoz képest gyenge-közepesnek mondanám ezt a rajtot ;-).

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2009.09.28. 21:55:14

@popp: Persze, hogy persze. Arról jutott eszembe a nagy négyes helyzete, amikor olvastam egy cikket arról, hogy a Milantól a produkáltak jó eredmények lennének, ha az elvárások mások lennének. Szóval, a Bari ellen szerezni egy pontot alapvetően nem rossz, ha a csapatot Chievónak hívják.
Nem, nem szeretném, ha kicsi lenne a Milan, mert akkor kit küldenénk verekedni Európába. Szóval: Avanti Milan!

popp · http://koncertblog.com/ 2009.09.28. 22:21:33

@mbemba: Azért a kezdetekkor amilan volta kis pisis, a Genoa, a Grande Torino vagy a Pro Vercelli mellett. Később váltak igazán nagy csapattá. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy süllyedtek már le nagyok és emelkedrtek föl kicsik. Nekem a manapság az erőviszonyok megmerevedése nem tetszik a fociban. Ha fölnő megint egy Genoa vagy Samp, vagy ha Romának nem csak föllángolásai volnának, esetleg a dél képviseletében egy Napoli, egy Palermo, vagy egy Cagliari tartósan ott tudna lenni a legjobbak között annak jobban örülnék. Mondom ezt úgy, hogy a Milannal sincs bajom.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2009.09.28. 22:30:20

@popp: Mérhetetlenül egyetértünk!!

Néhányan úgy érzik - jelennek meg erről cikkek -, hogy elkezdődött egy kiegyenlítődés. Vannak erre mutató jelek: a válság miatt a Milan egyértelműen kevesebbet költött, az Inter is okos kellett, hogy legyen az igazolásokkor. A Juve a tavalyi évet feláldozta a csapatépítés jegyében.

Aztán a calciopoli feltárása (a feltárás mélységét nyilván nem tudom - vannak kétségeim) is a kiegyenlítődés mellett van.

Kár, hogy a Roma, a Nápoly most gyengélkedik, a Firenze nem lehet tudni mennyire komoly.

Szóval, gyerünk Samp, meg említettek!

popp · http://koncertblog.com/ 2009.09.29. 08:45:56

Szeritnetem azonban a bl szisztéma továbbra sem kedvez a kiegyenlítődésnak a nagy bajnokságokban, mert akik rendszeresen a bl húsosfazék körül ólálkodnak, nem akarnak eeltúnni onnan. Így viszont szép lassan elhúznak a derékhadtól.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2009.09.29. 13:06:00

@popp: Ha csak Olaszországot nézzük, akkor bizony volt, van lehetőség másnak is (de alapvetően persze igaz). Volt egy Juve-mentes év, majd a Milan csúszott le. Sajna, Roma, Firenze nem igazán használta ki, anno a Chievo sem, sőt...
de erről nem beszélek szívesen.

Igen, akkor pottyantunk ki!

popp · http://koncertblog.com/ 2009.09.29. 15:59:53

@mbemba: Anyagilag a Romának arra volt jó a Bl szereplés, hogy lefaragjon a tetemes adósságából, meg szinten tartotta a csapatot, úgy ahogy. Szakmailag viszont nem lehet kifogás a szereplésre, a csoportból mindig továbbjutottunk kétszer a nyolcba is ott voltunk. Sőt, olyan skalpokat gyűjtöttünk, mint a Lyoné, a Valenciáé, a Realé, a Manchesteré, a Chelseaé vagy az Arsenalé.

Arról az egy igazán balul sikerült manchesteri meccsről meg én nem beszélek szívesen,
süti beállítások módosítása