A terv az volt, hogy elkészítem az alla Norma-féle tésztát, de amikor láttam, hogy ott nélkülözhetetlen elem a ricotta salata (ammilyena és hol lehet venni?). Így lett belőle padlizsános sült tészta. Penne volt ezúttal itthon. A recept nem volt meg, ezért emlékezetből és a korábban begyűjtött elismerésekből dolgoztam.
A padlizsánt (esetünkben 3 kisebb volt) fel kell vágni (igen, a formája nem lényeges! :)), meg kell sózni és letenni körülbelül egy órára. Ezalatt a víz egy igen komoly része kifolyik belőle, puha is lesz, és lehet, hogy az enyhén keserű íz is ekkor megy ki belőle. Ezt a padlizsánt olajban megsütjük. Én 6-7 percig sütöttem, kevergettem a tűzön. A véghajrában egy evőkanál lisztet és pirospaprikát tettem hozzá (paprikával különösen figyelni, hogy ne égjen meg!). Közben a tésztát is megfőztem.
A sütőedény alját megnapraforgóolajoztam, egy réteg tésztát beleszórtam, a padlizsános masszát rákentem, aztán jött még egy adag tészta erre. És ezt a tészta-padlizsán-tészta hármast jól leöntöttem paradicsomlével (volt az körülbelül 3 deci), majd mindennek a tetejét alaposan megszórtam parmezánnal.
Hát így történt, amikor a 3-2 után tésztát készítettem. Utána pedig azt mondták, hogy nagyon ügyes vagyok!