Olasz fórum

Olasz fórum

Kicsit Jerikó (videón a Móóóbil falbontása 1983-ból)

2009. november 11. - mbemba

November 9-én ünnepelt Európa, mert 1989-ben, Berlinben leomlott a fal. A fővárosban – nem a magyarban – megvalósítottak egy jó ötletet: felhúzták a berlini falat! Rövid szakaszának hű mását. Talán jó arra, hogy idősebbek emlékezzenek arra, hogy mi volt, és hogy ragazzók és ragazzák megtudják, hogy valamikor, Európa kellős közepén felhúztak egy falat, kettévágtak egy várost, kettéosztották Európát – már korábban – egy szerencsés részre és egy szerencsétlenre.

Az egyik felében sokáig az lett az álmok netovábbja, hogy békén hagyjanak.
 
,,Milyen is lenne, ha mondjuk a Piazza di Spagna lépcsőin véget érne egy út, és nem mehetnék tovább, mert ott van egy fal. És ha nagyon tovább akarnék menni, mert túloldalon ott lenne a jobblét, akkor belém eresztenének egy sorozatot.” – gondolta Giovanna és Giovanni.
 
Húsz éve még állt ez a fal. Pár évvel előtte pedig, ott Berlinben – meg a spórlás miatt csak vasfüggönyös, szöges drótos határon – emberek haltak meg, mert szabadok akartak lenni.
 
Falakat a P. Mobil is zúzott szét. 1983-ban. A fejemben, az a fal mindig az Európát elválasztó fal volt. Kicsit Jerikó.
 
Ha nem hiszed, pörgesd 0,40-re! (Magyar fal koncert).

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr41516746

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása