Olasz fórum

Olasz fórum

Mi panaszkodhatunk, az olaszok nem (világbajnoki selejtezők, Brazília 2014)

2011. július 30. - mbemba

Mi jól belehúztunk (Hollandia, Törökország, Románia, meg Észtország és Andorra), viszont az olaszoknak nincs okuk a panaszra, szerintem: Dániánál volt néhány erősebb csapat a második kalapban – például a franciák –, a csehek az utóbbi 20 évben mindig erősebbek voltak, a bolgároknál, ha minden igaz Berbatov sem játszik, a máltaiak pedig – hiába van belük Málta Messije, alias Mifsud – nem lehetnek ellenfele komolyabbacska csapatoknak.

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr853113032

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2011.07.31. 10:30:13

Nekünk iszonyú nehéz lesz! Hogy a törökök mennyire ki akarnak jutni, arra elég annyi, hogy Hiddink van a kispadon. Hollandia, Dél-Korea, Ausztrália, Oroszország után.

A Hürriyetből azt bogarásztam ki, hogy Hiddink megemlíti, hogy nincs könnyű meccs, de - vagy az újságíró vagy Hiddink - csak a hollandokról és románokról beszél. Később megmlítik a tényeket: két vesztes vb-döntő, más sikereket és a tényt, hogy 25 éve nem jutottunk ki sehova!

Írják, hogy vannak említésre méltó játékosainkű: Dzsudzsák, Gera, Hajnal.

Prandelli lényegében annyit mondott, hogy: meg kell nyerni, a név kötelez!

Pietro87 · http://forzanapoli.blog.hu/ 2011.07.31. 13:36:54

@mbemba: Nem baj, hagy becsüljenek csak le, magasról fáj igazán a pofáraesés. Az pedig már most szánalmas, hogy Juhász és Egervári kesereg, hogy jobbat is kaphattunk volna. Persze én szerintem is, de nem kellene pityeregni már. Meg amit tegnap a Sallói levágot: " jaaajjj a románok" meg "phúúú a törökök" jól jellemezte a magyar felfogást. De mit is várhatnánk, ha a Himnuszunk is úgy kezdődik, hogy Isten áldd meg a magyart. Nekünk csak a kesergés, szomorúság jutott mindig is és ez átragadt a magyar emberek többségére. Kihat a szurkolókra, a játékosokra. A focistáink közül alig éneklik a Himnuszt. A dél-amerikaiak pedig nemcsak éneklik de a szívükre is teszik a kezüket és közben a zászlójukat nézik. Kicsit fejben kellene előrelépni és nem lebecsülni magunkat és nem beszarva lépni pályára Romániában és Törökországban. Ők egy kicsit előrébb tartanak tőlünk hazaszeretetben valószínűleg ezért is sikeresebbek nálunk jelenünkben. Kicsit elkanyarodtam a témától, de ez van.

Az olaszok pedig simán kijutnak, mint ahogy mindig. A dánok persze még bekavarhatnak, de nincs rá nagy esély, hogy újra csoportgyőztesként jussanak ki a vb-re.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2011.07.31. 14:57:59

Szerintem is nemzeti sport a panaszkodás. És csapatsportágakban különösen látványosnak érzem, hogy nem fanatizálhatók úgy a játékosok, ahogy az világversenyeken kell - főleg összevetve néhány ország csapatával (a Himnusz egyik sorát sem érzem felelősnek ezért:).

Azt is biztosnak gondolom, hogy utóbbi években gyakran előfordult, hogy abba viszont sikeresen belelovaltuk magunkat, hogy esélyesek vagyunk, pedig... Tény, hogy 25 éve nem jutottunk ki sehova, utóbbi rengeteg évben, tény, hogy a dánokon kívül, senkit nem vertünk meg a kijutó csapatok közül.

De persze, a románok és a törökök ellen reális esélyünk van, ha jól játszunk, ha feltüzeljük magunkat - és főleg, szerintem - ha jó taktikával játszunk (emlékszem az isztambuli vereségünkre, hogy határozottam jobban fociztunk, de a bíró keresztbe tett). A hollandok ellen sok minden kellene: ne legyen számukra ki-ki mérkőzés, nálunk mindenki bevethető legyen,...

Hogy a román, de főleg a török fociban nagyságrendekkel több pénz van, az biztos!

Ezért is örültem Uruguay győzelmének, mert bebizonyították sokadszor, hogy a kicsik mire lehetnek képesek. 3 és fél millióan vannak, de van tudás és lelkesedés, így megint nyertek.
süti beállítások módosítása