Olasz fórum

Olasz fórum

A rangadók estéje (Celtic-Udine 1-1, Sporting-Lazio 2-1)

2011. szeptember 29. - Gila11

A ma rendezett Európa Liga meccsek között több rangadó is szerepelt. Itt és most nem a Bilbao-Párizsra gondolok, hanem a két talján csapat idegenbeli meccseire.

A kora esti órákban Glasgow vendége a friuli zebra csapat megérdemelten távozott ponttal a Celtictől! A találkozót  két tizenegyes gól foglalta keretbe. A 2. percben a zöldek jutottak előnyhöz, de az udinei csapat a meccs végén kiharcolt egy másik büntetőt. Abdi kihasználta és így 1-1-es döntetlennel ért véget a meccs. Bravissimo Udinese!

A D csoport derbyjén Lisszabonba ment a Lazio kiköszörülni a szezon eleji gyengébb rajtot. Sporting fölényben és hatalmas iramban, változatos játékkal repült el az első félidő. A 20. percben érett góllá a zöld-fehérek nyomása, azt kell mondanom pazar találat volt Wolfswinkelé. A Lazio kissé váratlanul egyenlített Klose szemfüles pöckölésével, történt ez a 40. percben. Mégsem 1-1-gyel mentek pihenni, mert a játékvezető a hosszabbítás letelte után még túlórázott és Insúa egy bődületes 25 méteres bombával 2-1-re változtatta az eredményt. Ez az eset annyira felpaprikázta Edy Reját, hogy a második félidőt már csak a tribünről nézhette egy buta kiállítás miatt. A haza portugáloknak is elgurult a gyógyszere, az 51. percben a gólszerző Insúa lökdösődést követően kiállni kényszerült. Közel egy félidőn keresztül emberelőnyben játszhattak a római sasok, de nem tudtak élni a lehetőségekkel. Maradt a 2-1, egy remek első- és különösen feszült második játékrészt követően. Reja alatt lassan elkezd inogni a kispad? Amennyiben nem jönnek az eredmények, akkor könnyen bajba kerülhet a szurkolókkal már összebalhézó ősz mester.

P.S Játékosállomány alapján ez a mai derby akár EL-döntőnek is elmehetett volna!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr803266627

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2011.09.30. 07:35:16

Hogy mennyi helyzetet kihagyott a Lazio:(
www.youtube.com/watch?v=oHpvEND5nYo
Remélem, nem jut eszükbe Rejával foglalkozni.

Insua bal lába és keze nagyon veszélyes!

Derék csapat az Udinese!

Di Natale, Torje, ha jól látom nem is utazott, Armero csere volt, nagyon jók vagytok friuliak!

oleandro 2011.09.30. 20:47:38

Zöld-fehér mez, sejhaj, Sporting címert rája....:-)
süti beállítások módosítása