Olasz fórum

Olasz fórum

Borinivel az USA ellen (A MECCS HOLNAP, VAGYIS SZERDÁN)

2012. február 27. - mbemba

SZERDÁN (MA!!!) Olaszország-Egyesült Államok meccs lesz Genovában. Bizony, kell készülni az Európa-bajnokságra, mert már száz napnál is kevesebb van a kontinentális torna előtt – Spanyolország, Írország, Horvátország a csoportellenfelek (június 10-én lesz a kezdés Xaviék ellen).

Miután Cassano és Giuseppe Rossi helye kérdéses – Prandelli mondta, hogy napi kapcsolatban van a szívműtéten átesett Cassanóval –, szinte természetesnek tűnik Borini behívása. Prandelli mondta, hogy némi változtatásra talán szükség lesz, miután a két gyors, nagyon mozgékony csatár, akikkel kiharcolta a továbbjutást most még lábadoznak. Kisebb meglepetés Viviano visszahívása – ugyanakkor látni kell, hogy négy kapussal fog dolgozni Prandelli.

Balotelli-ügyben is nyilatkozott a jó Prandelli, valahogy így: Kész csapattal akarok utazni az Európa-bajnokságra; nem akarok olyan játékosokat, akik felülnek egy provokációnak, s tíz emberrel hagyják a csapatot. Mi sem akarunk ilyeneket!

Nekem hiányzik valaki, de mivel Prandelliben megbízunk... :)

Buffon (Juventus), De Sanctis (Napoli), Sirigu (Parizsi St. Germain), Viviano (Palermo);

védők: Abate (Milan), Astori (Cagliari), Balzaretti (Palermo), Barzagli (Juventus), Bonucci (Juventus), Chiellini (Juventus), Criscito (Zenit Szentpétervár), Maggio (Napoli), Ogbonna (Torino);

középpályások: De Rossi (Roma), Marchisio (Juventus), Montolivo (Fiorentina), Thiago Motta (Parizsi St. Germain), Nocerino (Milan), Pirlo (Juventus);

támadók: Borini (Roma), Giovinco (Parma), Matri (Juventus), Pazzini (Inter).

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr954218524

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2012.02.27. 23:32:42

Kurva dühítő látni, hogy Cellino hosszú időre partvonalon kívülre tette Marchettit az idiotizmusával. Mert megértem Prandellit, van egy általa kialakított mag, amibe nem akar belepiszkálni, bízik a kapusaiban, de egyszerűen ott lenne a helye. Az a szerencse, hogy csak Viviano és Sirigu fiatalabb nála, még akár 10 évig is védhet ezen a szinten.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2012.02.27. 23:35:59

Még annyit: Montolivo kizárólag a neve miatt lehet ott a keretben, ez a támadófelhozatal pedig nagyon kevés lesz. Hajrá Cassano és Rossi.

Pietro87 · http://forzanapoli.blog.hu/ 2012.02.27. 23:41:26

Akinek az edzői kvalitásaiban egy cseppet sem mernék kételkedni, az nem más, mint Prandelli. Hihetetlen szakmai tudással rendelkezik, azt a Fiorentinát, amit összerakott, élvezet volt nézni. Hát Balotellinek végre fel kéne nőnie, engem egyébként a fiatal Cassanóra emlékeztet. :)

Cannavaro ügynöke mondta, hogy felháborító az, miszerint Paolo nem kapott behívót Prandellitől, miközben Bonucci és a többiek meg igen. Annyiban igazat adok neki, hogy ha Bonucci elfér ott, akkor szerintem ő is elférne.

Erre az Ogbonnára viszont kíváncsi vagyok, nem láttam még játszani. Vajon mit tudhat, ha a B-ből is válogatott tud lenni.

Sirigunak pedig nagy csodálója vagyok. Ha egyszer valamikor De Sanctis befejezi nálunk, akkor remélem őt hozzuk majd a helyére. :)

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2012.02.27. 23:43:11

@Pietro87: Ledesma helye is ott lenne Montolivo helyett, de megvan a mag, ezen belül vannak különösen mozdíthatatlanok, közéjük ezerrel beletartozhat a firenzei.

Pietro87 · http://forzanapoli.blog.hu/ 2012.02.28. 00:11:32

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Montolivo beválogatása több mint érdekes, viszont Ledesmában nem vagyok biztos, bár te jobban sokkal jobban követed az ő teljesítményét. Amúgy szerintem De Sanctis az EB végén lemondja a válogatottat, elvégre már 35 éves, elég lesz neki csak a Napolira koncentrálni. Itt jöhet be talán a képbe Marchetti, főleg ha továbbra is úgy teljesít, mint az idén. Viszont most nézem, Pazzini ottléte is nagyon komikus. Di Natale talán most, gondolom a sérülése miatt nem lesz ott, de ő is csak nem rég került be Prandelli számításába. De Borini behívása is mutatja, hogy ez még javában a próbálgatásra hajazó keret, attól függetlenül, hogy tehetségesnek tartom még sokat kell bizonyítania a srácnak. Viszont most élhet a lehetőséggel.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2012.02.28. 01:25:19

@Pietro87: Látod, ez olyan kérdés, mint amit te tettél fel Cannavaro ügyében: minden szentnek maga felé hajlik a keze. Szerintem mindkettejüknek ott lenne a helye, és Borinit sem értem. Jó pár Roma meccset láttam ebben a szezonban is, és semmi különös a srác, ez is jól mutatja, mennyire nincsenek támadók a jelenlegi olasz fociban.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2012.02.28. 22:26:03

@Pietro87: Hihetetlen ember! 68-ban Európa-bajnok, 82-ben 40 évesen világbajnok!

Mégis nekem az maradt meg leginkább, hogy Bölöni 200 méterről bombázott gólt neki! www.youtube.com/watch?v=Gjry3Av4sOk

Évekig volt a román telesport szignójában.

A 78-as vébén is két gólt kapott nagyon távolról.

Ha ő nincs 82-ben, akkor csak három csillaga van Olaszországnak.

Panucci 2012.02.29. 06:55:18

de kijaza Ledesma? :O:S :-)

100 hogy nyerünk a hétvégén, a sorminta szerint most győzelemnek kell következnie.;)
www.youtube.com/watch?v=-cdhMwrukh4

Forza Roma!

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2012.02.29. 15:19:53

@Panucci: en.wikipedia.org/wiki/Cristian_Daniel_Ledesma

Fárasztó ám, hogy felnőtt embereknek kell újra és újra elmagyarázni, hogy egy játékos kvalitásait ne a csapata alapján ítélje meg.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2012.02.29. 17:42:31

Giovinco, Matri, mutassátok meg, vannak olasz csatárok! Mögöttük Buffon, Criscito, Ogbonna, Barzagli, Maggio, Marchisio, Pirlo, Motta, Nocerino kezd.

.Frajti 2012.02.29. 21:26:49

Bár benn lenne már Borini. Sírok, amit eddig Matritól és Giovincotól láttam.

.Frajti 2012.02.29. 21:29:47

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa:
"Fárasztó ám, hogy felnőtt embereknek kell újra és újra elmagyarázni, hogy egy játékos kvalitásait ne a csapata alapján ítélje meg."

Akkor nem értem Borinit egyáltalán mi alapján ítéled meg. A kvalitásai már ezeken a szánalmas hullámzó teljesítményt nyújtó Roma-meccseken látni. Ő lehet a legnagyobb nyertes Antonio és Giuseppe sérülésének. Na meg mi.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2012.02.29. 21:35:53

@.Frajti: Ledesmát 10 éve látom meccseken, ezek közük hosszú évek óta minden mérkőzését, volt ideje bizonyítani, Borini pedig semmi extra, pedig jó pár meccsen láttam őt is.
Teszem azt, ha bárkit behívnának a Lazióból az olasz válogatottba, Ledesma és Mauri kivételével, hasonlóan értetlenkednék.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2012.02.29. 22:26:33

Nem állítottam hülyeséget, mikor azt írtam, hogy távolról sem olyan király ez az olasz válogatott, mert jelenleg ez a keret a legjobb, ha levesszük Prandelli pár érthetetlen döntését és mellőzését.
Olyan sokat én nem várok az eb-n, a csoportból való továbbjutás sem lesz egyszerű, de én már azzal elégedett lennék.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2012.02.29. 23:22:08

Szerintem érthetetlen döntések nem voltak. Biztos vagyok benne, ha valaki meg akarja érteni Prandellit, akkor megérti.

Borini, Montolivo, Ogbonna, Bonucci,... vagy Di Natale mellett is lehet sorolni egészen érthető érveket.

Ez a meccs gondolom azért volt, hogy Prandelli esetleg megerősítéséket kapjon.

Most nem biztos, hogy kapott.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2012.03.01. 03:34:52

Mi szólhat Montolivo mellett a bizalmon kívül? Katasztrofális csapatban játszik rosszul, hosszú ideje. Bonuccit most meg sem említem, neki legalább a csapata jó.
Nem támadni akarom én Prandellit, kedvelem is, de bizonyos emberekhez való ragaszkodásai a poszt-Lippi korszakot juttatják eszembe. 2-3 ember kivételével a mostani olasz válogatott bőven nem olyan erős, hogy ne lehessen változtatni.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2012.03.01. 19:08:27

Alapvetően az a bajom, hogy: ha valakinek a döntésére, döntéseire azt mondjuk, hogy érthetetlen, akkor az azt jelenti, hogy az illető nem érti a szakmáját. Érthetetlen, vagyis nem lehet megérteni, nem lehet megmagyarázni.

Montolivo játékszervező, mint ilyen lehet például Pirlo helyettese. Nem hiszem, hogy csak Prandelli feltétlen bizalmáról lenne szó. Montolivo az ifi válogatottakban is alapember volt, vagyis nem csak Prandelli lát benne fantáziát.

Írod, hogy katasztrofális csapatban játszik. Ez ellene szól? Ez azt jelenti az én szememben, hogy egy jó csapatban jobban tudna teljesíteni. Az idény elején láttam egy Nápoly-Firenzét, s ő is, az egész Fiorentina zseniálisan focizott, a nápolyiak nem találkoztak a labdával. Főleg Montolivo miatt.

Prandelli tudhatja, hogy mi a baj a firenzeiek öltözőjében - neked erről nem lehet információd.

Bonucci szerintem javult az előző idényhez képest (még mindig kevés szerintem is). Az alapképességei hihetetlenül jók. Van ütemérzéke, be tud kapcsolódni a játékba. Szerintem olyan okok miatt gyenge, amiket ki lehet javítani. Kell keresnie az egyszerű megoldásokat, jobban kell összpontosítania (a Milan ellen is volt egy csomó jó megoldása, de egy egyszerű passzal - amit nyilván ezerszer megcsinált, abban hibázott). Mellette szól, hogy egy összeszokott Juve-védelem állhat ki a vb-n. Megint: nem csak Prandelli bízik benne, hanem Conte is.

Tény, hogy nem meggyőző, ezért próbálja Prandelli Ogbonnát.

De ne mondjuk, hogy érthetetlen! (mondjad, ha akarod:)
Sokkal érthetetlenebb döntések is vannak az életben ezek egyáltalán nem azok. Ha valakit meg akarunk érteni, akkor megértjük! Ha nem akarjuk, akkor nem fogjuk. Prandellire végképp nem fogható, hogy betegesen ragaszkodna emberekhez. Most is próbálkozott. Erre való a barátságos!

S érdemes azt is figyelembe venni, hogy a selejtezőkön játszott egy bizonyos csapat, arról nem lehet csak úgy lemondani, ott kialakultak automatizmusok, jó (játék)kapcsolatok. Már ez is elég lehetne ahhoz, hogy Bonucci és Montolivo maradjon.

Borini? Gondolj bele kiesett két csatár, a két legjobb. Két olyan játékos, akikre egy játékstílus épül, egy csapatjáték. Behívta Borinit, hogy kipróbálja! Ha tetszett marad, ha nem tetszett, nem marad! Di Natalet nem kell kipróbálni, mert tudja, hogy mire képes, Borinit alig ismerheti, megnézi edzésen is.

Ha Matrit viszi (szerintem mindenképp fogja), akkor ideális cseréje lehet. Ügyes labdával, rámenős is, s szerintem nem olyan rossz a 15/7.

Írod, hogy: ,,2-3 ember kivételével a mostani olasz válogatott bőven nem olyan erős, hogy ne lehessen változtatni."
Prandelli nem változtat? Ogbonna, Borini, Abate, Nocerino...

Persze, hogy a spanyolok sokkal erősebbek, de az erősebbnek mondott németek, hiába törték össze magukat a hazai barátságoson mégsem jött össze nekik az olaszverés.

Cassano és Rossi kiesése (ez sem biztos még) rontja az esélyeket, de ugyanúgy, mint a klubcsapatok a válogatott is felforhatja az Európa-bajnokságot.

Nem gondolom, hogy így lenne, de hogy Prandelli érthetetlen döntéseket hozna az egyszerűen nem igaz! Szerintem.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2012.03.01. 22:39:54

@mbemba: Mondasz megfogadható érveket, de Montolivóra nincs magyarázat. Lehet ötletelni, hogy miért rossz, de rossz, hosszú ideje. Azzal nem sokra megy a válogatott, hogy amúgy remek képességei vannak, amelyek más klubban - elvileg - jobban megmutatkoznának, lásd például Cissét. Ahol van, ott rossz, és ezért nem tud hasznára lenni se a csapatának, se a válogatottnak, miközben bőven lehetne mást hívni a helyére, pontosan azért, amit te mondtál Borini és Di Natale összevetésében. Előbbiről nem tudta mire képes, ezért hívta be, de ez Montolivo vagy Bonucci esetében is működött volna ez a logika.
süti beállítások módosítása