Olasz fórum

Olasz fórum

Már megint forduló?! Si! (36. giornata)

2012. április 30. - Pietro87

Még szusszanni sincs időnk, de már ismét fordulót rendeznek az olasz bajnokságban. Gyorsan be kell fejezni a szezont, hiszen lassan nyakunkon az EB. Ugyanakkor kicsit szomorúak is vagyunk: sajnos, már csak 3 kör van hátra a 11/12-es campionatóból.

Chievo - Roma
Lajos üzent az ultráknak: 10, de akár még 20, zsinórban megnyert meccs után se fog odamenni hozzájuk. Talán holnap 18:00-kor el is kezdhetik akkor ezt a sorozatot, de félek, hogy ez már rég nem BL reményekkel megfűszerezett siker lenne. A Chievo matematikailag még nem nem biztosította jövő évi tagságát, de ebben a fordulóban ezt pótolni fogja. Az is lehet, hogy nem önerőből.

Napoli - Palermo
Könnyed baráti összecsapás lehetne, így a szezon végéhez közeledve, de komoly céljaik vannak a csapatoknak. A Palermo a tavaszt nagyon elszúrta, ezért nem feltett kezekkel fognak érkezni a San Paolóba. Nápolyban most Lavezzi szolgáltatja a témát. Csak én érzem úgy, hogy az Inter a maga szempontjából jól időzítette, hogy összekavarja az Azzurri fejeket?
 

Kár lenne a Genoa szurkerekért.

Genoa - Cagliari
Szerdán 15-kor, zárt kapuk mögött. Pedig a Szárdok foghatóak lennének, mert csak elvétve brillíroznak, erre jött ez a büntetés a genovaiaknak. Nem tudom mi mentheti meg a Genoát, kicsit már a Zetét látom bennük. A Bologna ellen is kihagytak jó pár ziccert, plusz Kaladze egyszer a kapufát stukkolta telibe. Talán most befelé fog majd pattani. Önbizalomnövelő lehet a hazaiaknak, hogy a Cagliari az elmúlt öt, Sant'Elia / Nereo Roccotól távoli meccsein, sorra kikapott.

Milan - Atalanta
A Milan Sienában elhessegette a kritikusokat a 4-0-lal és most is ilyen szánékkal lépnek majd pályára. Ennyit jelent, ha az ászok mindegyike pályán van (Ibra, Cassano, Boateng) és jól is játszik. Az Atalanta bánhatja a -6 pontot, e nélkül jó eséllyel pályáznának egy számukra előkelő EL helyezésre.

Catania - Bologna
Mindkét csapat megmenekült a Serie B-től és igazán nagy céljaik sincsenek már erre az idényre. Legfeljebb fociznak egy jót.

Cesena - Udinese
Könnyű udinei sikernek következik, de a Cesena védelmét nehezebb feltörni, mint egy A-keategóriás széfet. Megízlelte ezt a szilárd védelmet vasdárnap az Inter is, de a Napolit is idevehetjeük - ráadásul ők sikerrel sem jártak ellenük. Antonioli pedig 40-en felül is elképesztő dolgokra képes. Az Udinese vasárnapi győzelmével fellégezhetett és megnyugodhatott. A négy 55-ös közül amúgy is nekik a legjobb a sorsolásuk, úgyhogy mindent bele fognak adni.

Fiorentina - Novara
Egy toszkán sikerrel lezáródna minden szenvedés: a Novara elbúcsúzna a Serie A-tól, hazai oldalon pedig kiharcolnák a bentmaradást, és elkezdhetnének agyalni, az új csapat alapköveinek letételén. Joveticék amikor már meleg volt a pite bravúrokat könyveltek el. Ez az, ami a Genoánál egyelőre elmaradóban van.

Juventus - Lecce
Újabb kötelező lépés a scudetto felé és most nem kell parázni ettől a Leccétől. Azért, mert ez a Lecce elvesztette a megelőző hetek harcos játékát - néhány nap alatt kétszer is buktak otthon, pedig a 6 pont megszerzése sem tűnt akkor még túlzó kijelentésnek.

Lazio - Siena
Nálam az erkölcsi győztes a bronzra a Lazio. Így végigtolni az egész szezont, hogy nem elég, hogy tele van a betegszoba, még ketten le is sérülnek Udinében hozzájuk - hihetetlen. Erre pedig jött a tegnapi tűzijáték a végén egy pirossal és várható, további eltiltásokkal. És most az a Siena látogat hozzájuk, akik tavaly négyet vágtak az égszínkékeknek, sőt nem lehet tudni, hogy melyik arcukat fogják mutatni szerda este. Ugye, Genovában hintettek egy négyest, hogy most ugyanennyit kapjanak a Rossoneritől.

Parma - Inter
Vajon nagyon messziről az Inter fog befutni a bronzra? Hogy továbbra is komolyan számoljunk velük, először a legkönnyebb meccsüket kell behúzniuk az utolsó három közül - bár a tényeket ismerve, lehet a római lesz az nekik. Szóval, jó ez a Parma, nagyon is. Mihelyt meglegyintette őket a  Serie B csatornabűzös szaga, azóta szárnyalnak, és már a 9. helyen tanyáznak - ötödször nyerhetnek zsinórban. Ebben a meccsben simán benne van a háromesélyes kimenetel, de egy hajszálnyival az Intert mondom előbbre.

Chievo - Roma
Napoli - Palermo
Genoa - Cagliari
Milan - Atalanta
Catania - Bologna
Cesena - Udinese
Fiorentina - Novara
Juventus - Lecce
Lazio - Siena
Parma - Inter

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszforum.blog.hu/api/trackback/id/tr584480861

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2012.04.30. 22:06:09

Lavezzi-ügyben én is úgy gondolom, hogy sokan szeretnék bojgatni az egységes Nápolyt (nem az első alkalom, hogy gyanús).
Igen Cassano visszatért, ráadásul jól focizik - több helyen olvastam, s Gattuso is majdnem végigjátszotta a sienai meccset.

Chievo - Roma 2-1
Napoli - Palermo 2-1
Genoa - Cagliari 1-1
Milan - Atalanta 2-1
Catania - Bologna 1-1
Cesena - Udinese 1-1
Fiorentina - Novara 2-0
Juventus - Lecce 3-0
Lazio - Siena 1-0
Parma - Inter 1-1

.Frajti 2012.05.01. 10:11:58

Catania - Bologna 0:0
Cesena - Udinese 0:1
Chievo - Roma 1:2
Fiorentina - Novara 2:1
Genoa - Cagliari 1:2
Juventus - Lecce 3:0
Lazio - Siena 1:1
Milan - Atalanta 2:0
Napoli - Palermo 2:0
Parma - Inter 1:2

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2012.05.01. 10:36:26

A Siena ellen nagy eséllyel nem csak 7 alapember, de a pálya is hiányozni fog, szép ez.
Legalább Tare azt nyilatkozta, hogy akárhogy is alakul a szezon, 4 meghatározó ember is érkezni fog, és Hernanes semmiképpen sem távozik. Ilyen szar időszakokban legalább jó látni, hogy a stabil építkezés azért folytatódik, egyre csak előrébb, a Napoli sem csinálta másképp.

Pietro87 · http://forzanapoli.blog.hu/ 2012.05.01. 11:09:02

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Pont most olvastam ezt én is. Pazzinit is emlegetik, én még nem írnám le őt, attól mert az Interben tényleg maga alatt teljesít.

@mbemba: Poszt írás közben ugrott be, hogy lehet Moratti fel akarja zavarni az állóvizet, hogy végül ők fussanak be harmadiknak. Lehet benne valami.

Chievo - Roma 2:1
Napoli - Palermo 2:0
Genoa - Cagliari 1:1
Milan - Atalanta 3:1
Catania - Bologna 2:1
Cesena - Udinese 1:1
Fiorentina - Novara 3:1
Juventus - Lecce 3:0
Lazio - Siena 2:1
Parma - Inter 3:2

Panucci 2012.05.01. 16:51:13

Ezt a fordulót most megnyerem!

Pescara-Vicenza 6-0
volt szerencsém látni a meccset, fantasztikus meccs volt, Zemant tárt karokkal várom Romába!
Pescara tele van fiatal és qrva jó, éhes játékosokkal, egyértelműen fekszik nekik amit Zeman játszat velük, remélem hogy jövőre a Serie A-ban láthatom ezt a csapatot!

406coupé 2012.05.01. 17:04:29

Chievo - Roma 1:0
Napoli - Palermo 2:0
Genoa - Cagliari 0:0
Milan - Atalanta 3:0
Catania - Bologna 1:1
Cesena - Udinese 0:1
Fiorentina - Novara 2:0
Juventus - Lecce 2:0
Lazio - Siena 2:1
Parma - Inter 1:1

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2012.05.01. 17:05:29

@Panucci: Egy ideig akkor ki is akartam posztolni, de valami miatt mégsem tettem. Volt egy-két ritka látványos gól! Hallottam, hogy legutóbb voltak Rómában Zeman-éltető feliratok.

Sajnos a jútyubon már nincsen meg a meccs összefoglaló. De nem odakinn láttad?

Panucci 2012.05.01. 17:28:33

@mbemba: a meccset strimen néztem, szal ott volt szerencsém látni :) Zemant éltető felíratok voltak a Napoly elleni meccsen, a cds-ben megtalálod, sőt talán ma, vagy tegnap nyilatkozott is az újságnak.....

Lali király ismét kitesz magáért, már megszoktam, igazából nem is kedvenc, de olyan még idén nem volt, ha Simp kihúzta a Roma szekerét a kátyúból, akkor a köv. meccsen kezdjen, ma sem csalatkoztam drága Lajos :-DDD

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2012.05.01. 17:44:20

@Panucci: Lelkesedést, látványos játékot, azt biztosan vinne, az eredményekben nem vagyok biztos.

Pietro87 · http://forzanapoli.blog.hu/ 2012.05.01. 18:15:52

Zemannak már rég a la Ligában kéne edzősködnie, amileyn szellemben pályára küldi aktuális csapatait. Most mondjam, hogy ő a cseh Bielsa? 130 gól esett eddig a Pescara meccsein!!! Elképesztő! Insigne kettőt vállalt, ez is elképesztő. :)

madbalee 2012.05.01. 18:50:40

Chievo - Roma
lekéstem...

Napoli - Palermo 3-0
a harmadik helyhez kell a 3 pont és 3 gól is

Genoa - Cagliari 1-0
Genoa haláltusát vív kell a 3 pont, Cagliarinak belefér egy bunda, bár a szárdokra ez nem jellemző.

Milan - Atalanta 3-1
Allegri marad. Nincs más klubnál ennyi A betűs ember ahova így passzolna

Catania - Bologna 2-2
Aeroplanino csapata jóllakott, Bologna megmenekült -> gálameccs

Cesena - Udinese 0-1
Di Natale százados hozza a meccset

Fiorentina - Novara 2-1
Jovetic, Nastasic illetve Rigoni tiziből. (ez tuti tipp!!)

Juventus - Lecce 3-2
Juve egyben, de a Lecce megvicceli őket is, mint ősszel a 3-4-el a Milan-t

Lazio - Siena 1-1
Siena lendületben, Lazio perdületben

Parma - Inter 1-2
Azt Inter mint főnixmadár száll felfelé a BL helyért

madbalee 2012.05.01. 18:52:41

Játékon kívül félidőben tippelve:
Chiev0-R0ma 0-0

madbalee 2012.05.01. 18:54:00

Amúgy a BL helyet, és az EL helyeket akár dobókockával is kioszthatnánk a 4 csapat között ahogy bukdácsolnak. Nem?

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2012.05.01. 20:00:03

Szerintem jó kis meccs kerekedett ebből. Az utolsó harmincat láttam. Izgalmas volt!

Vicces volt látni a sok emelést. Mint a strandfociban! :)

@madbalee: Én már nem szeretném, mert a Nápolyt kicsit esélyesebbnek látom a többieknél. Jó a sorsolás!

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2012.05.01. 22:43:48

Sok apró hiba belefért! Nápoly-Palermo 2-0. Jó volt a Nápoly, de mgé fontosabb volt, szerintem, hogy a Palermo nagyon nem egyéges csapat, ráadásul a klasszisok is hiányoznak.

Lazio, Inter, Udine, gyertek, ha tudtok! :)

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2012.05.01. 23:45:59

Az a nagyon idézőjelesen jó helyzet állt elő, hogy az számít a legkevésbé, mit játszik a Napoli, velük csak a lépést kéne tartani, mivel egyazon pontszámnál a Lazio a nyerő. Persze teljesen fölösleges ilyeneken gondolkozni, ha holnap nem nyernek, és szar formában, 7 alapember hiányában, pályagondokkal tűzdelve erre mindenképpen van esély.
Mégis, az elmélet miatt: az Udinese esetében - csakúgy, mint tavaly - nem frankó az azonos pontszám, az Interrel szemben még lehet erre bazírozni.

Reja mai sajtótájékoztatója szerint az Atalanta ellen már szeretne számítani Lulics és Klose játékára. Előbbi már holnap is ott lehet a padon - azért kicsit más lenne a mérkőzés képe Candreva-Lulics szélekkel -, utóbbi viszont sanszosabb, hogy csak az Inter ellen tud beállni. Viszont legalább tényleg teljesen tiszták a viszonyok: ha nincs 3 pont a Siena ellen, végképp elszállt a BL és lehet koncentrálni a következő szezonra, amire Tare újabb 4 klasszis erősítést ígért. Ez - elnézve a tavaly nyári igazolásokat - komolyan vehető mondat, és továbbra is azt mondom, hogy menni kell a Napoli által kitaposott úton, lépésről-lépésre. Körülbelül olyan szezonnak mutatkozik ez is, mint a tavalyi - itt most teljesen lényegtelen, hogy mi lett volna, ha -, jövőre megint egyet előre kell lépni.
Ja, Tare továbbá kategorikusan elmondta, hogy Hernanes nem megy sehova, amely kijelentést persze a helyén kell kezelni, mindenesetre kényelmes helyzetben van a klub, nagyon jó pénzért esetleg el lehet rajta gondolkodni, de korántsem kötelező.

Ha holnap nyerünk, biztos az EL. Ez a minimum idén, de szebb filozófiát nem tudnék mondani a step by step elvénél.
Persze a kaland miatt, ha lesznek nemzetközi kupamérkőzések, azokat Palermóban fogják lejátszani.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2012.05.02. 17:01:05

Na, Cana is lesérült. Ez akkor most 8 alapember hiánya a 11-ből.

oleandro 2012.05.02. 23:54:48

Egész jól alakult ez a forduló. Határozottan tisztul a kép (mondjuk nem a scudetto-t illetően, de az kit érdekel? :))
Buffonon nagyon jót mulattasm, de félő, h. ez kevés lesz Cosmiéknak.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2012.05.03. 00:20:41

Rossi lemondott vagy kirúgták, mindegy, nem edző tovább. Erre a sorsra kerülhet Ljajics is, Kharja meg az egész balhé előtt már lelépett.
Továbbra is tartom, hogy szerintem Jovetics és Montolivo is elmegy a nyáron, és akkor marad a nagy nihil.
süti beállítások módosítása